Şifrem?
89 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kominyonu Balıkesir'de
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, "Hedefimiz toplumda cinsiyet eşitliğine yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasıdır" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Ortak Programı" çerçevesinde Balıkesir'e gelen TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve 12 milletvekili, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'de cinsiyet eşitliğine yönelik elverişli ortamın sağlanmasına yönelik çalışmalarda bulunmak üzere komisyon olarak yola çıktıklarını anlatan Gönül, Balıkesir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan programın önem taşıdığını söyledi.

Komisyonun çalışma amaç ve hedeflerini özetleyen Azize Sibel Gönül, İstanbul ve Bursa'nın ardından Mardin, Tokat ve değişik illerde çeşitli toplantılar yaptıklarını, bugün Balıkesir'e geldiklerini ve burada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Hedeflerinin toplumda cinsiyet eşitliğine yönelik ön yargıların ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, bu konuyu sivil toplum örgütlerinin boyutuna taşımak istediklerini, bunun için de bir eylem planı oluşturmaya çalıştıklarını. Kadın erkek fırsat eşitliğinde ülke, bölge ve hatta il içinde ilçeden ilçeye dahi farklılıklar içerdiğini belirten Gönül, bu yönde çalışmaları yoğunlaştırmak için gayret gösterdiklerini anlattı.

Vali Yılmaz Arslan da, Komisyon başkan ve üyelerini Balıkesir'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Balıkesir'le ilgili bilgiler aktaran Vali Yılmaz Arslan, kentin genelde emekli ve yaşlı göçü aldığını, dışarıya ise genç nüfustan göç verdiğini, bunun dezavantajlı bir durum olduğunu vatandaşlardan "Aldığımız göç genelde emekli ve yaşlı kesimin hayatlarının geriye kalanını burada geçirmek istemesiyle gerçekleşen yerleşimlerden oluşuyor. Giden göç ise daha çok genç nüfus. Balıkesir sanayileşmesini büyükşehir statüsünü kazandığında daha etkin şekilde büyüyerek geliştireceğini belirtti. İlgili yasanın Haziran ayında TBMM'den geçeceği, bundan sonra bölgesel planlamaların Balıkesir Büyükşehir Belediyesine göre yapılacağını söyledi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, BM Kadın ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürütülen “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine İlişkin Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı” kapsamında yarın, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası Balıkesir Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu” gerçekleştirilecek. Platforma, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri, Balıkesir ve Çanakkale Valileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri, Türkiye Belediyeler Birliği, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katılacak. Platformda, Balıkesir ve Çanakkale Bölgesinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin mevcut durum, ihtiyaçlar ve yapılan çalışmaların ele alınacağı bildirildi. Otel Basri'de yapılacak olan program, “Daha Eşit ve Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol” sloganını taşıyor.

Valilikteki ziyarette, Vali Yılmaz Arslan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül'e dünyaca ünlü el dokuması Yağcıbedir halısı ile Balıkesir kolonyası hediye etti. Ayrıca, komisyon başkanı Gönül'e Balıkesir'in körfez bölgesinin ünlü zeytin ve zeytinyağından da ikram edildi. Kameraların karşısında zeytinyağını tadarken zorlanan Azize Sibel Gönül, espriler yaptı.

17.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kominyonu Balıkesir'de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi