Şifrem?
221 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Annelere Müjde Milletvekili Babuşçu'dan Geldi
Ayvalık'ta, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği çerçevesinde özellikle köylerde yaşayan engelli çocuklar ve annelerine yönelik tekne gezintili özel bir Anneler Günü kutlaması organize edildi. Hava muhalefeti nedeniyle söz konusu tekne gezintisi iptal edilirken, programın bir kısmı yağış nedeniyle sığınılan bir pastanede yapılabildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sema Özcan öncülüğündeki AK Parti Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın köylerde yaşayan, engelli çocukları bulunan annelere yönelik düzenlediği tekne gezintili Anneler Günü etkinliği aniden başlayan yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle iptal edilince, Anneler Günü ilçe merkezinde bir pastanede kutlanıldı. Anneler Günü kutlaması sırasında AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcuoğlu, AK Parti Balıkesir İle Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, AK Parti Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı, İl Kadın Kolları yöneticileri, İlçe Kadın Kolları yöneticileri ve engelli anneleri hazır bulundu.

AK Parti Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Özcan’ın annelere birer kırmızı karanfil dağıttığı etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulunulduğu gözlendi. Etkinlikte konuşan Sema Özcan, tüm annelerin kutsal olduğunu ancak engelli çocuk sahibi olan annelerin yükümlülüklerinin daha ağır olduğuna dikkat çekti. Yaşadığı sürece, ‘Ben ölürsem engelli yavruma kim bakacak?’ kaygılarını taşıyan engelli annelerinin bu kaygılarının AK Parti Hükümeti tarafından çıkarılan yasalarla hafifletilmeye çalıştığının da altını çizdi.

55 BİN ANNEYE 250’ŞER TL
Etkinlikte görüşlerini aldığımız AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, bu hafta itibariyle ülke genelindeki eşini kaybedip, dul kalan 55 bin anneye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 250 bin TL’lik aylık yardımlarda bulunulmaya başlandığının müjdesini vererek, tüm annelerin bu özel gününü kutladı. Ülke genelinde şiddete uğrayan kadınların büyük bir çoğunluğunun anne olduğuna dikkat çeken Pabuçcu, AK Parti Hükümeti olarak kadına yönelik şiddet konusunda, kadın sığınma evlerinin ülke genelinde ki her il ve ilçeye yaygınlaştırılması için yoğun çalışmalar içinde olduklarının altını çizdi.

AK Parti Hükümeti’nin, Türkiye’de ilk defa anayasa da ‘Kadın Erkek eşittir’ şeklinde bir ifadenin eklenildiği kaydeden Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, “Bunun dışında önümüzdeki hafta 17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde, TBMM’nin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Balıkesir’de olacak. Bu kapsamda birde imza kampanyası başlatarak, kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımızın korunması için çalışmalarda bulunuyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını oluşturduklarını ve bu bakanlıktan gelen her konunun TBMM’de ivedilikle geçmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Babuşcu, “Tüm bunların dışında, bundan sonraki aşamada kadınlarımıza yönelik oldukça yoğun projelerin hayata geçirilmesine ilişkin yoğun çabalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Şiddet görmüş kadınların en yakın kolluk kuvvetlerine başvuruda bulunmasını isteyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, “Hafta sonu bile olmuş olsa, bu kolluk kuvvetlerine sığınacak olan şiddet mağduru kadınlarımız bölge savcıları tarafından korunma altında tutulabileceği gibi gerektiğinde bu süre uzatılabilecektir. Bunun dışında şiddeti işleyen erkek, ilgili kanunlar kapsamında evlerinden uzaklaştırılabileceği gibi, artık nafaka davalarıyla uğraşmadan, bakanlığımız tarafından direkt erkeğin maaşından kesinti yapılabilecek” diye konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ANNELER DE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURSUN”
Tülay Babuşcu, ülke genelinde İl ve İlçelerde bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ihtiyaç sahibi herkesin başvuruda bulunarak, devletten yardım isteyebileceğini kaydederek, “Aynı şekilde mağdur kadınlarımız ve ihtiyaç sahibi her anne bu müdürlüklerimize başvuru yaparak ihtiyaçlarının giderilmesini talep etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir ise, Türkiye genelinde kadınlara sosyal hakların tanınmasına yönelik en yoğun çalışmaların son 10 yılda yapıldığına dikkat çekerek, “Her şeyden önce bir hukukçu olarak, insan hakları ve kadın hakları konusunda Türkiye yapmış olduğu çalışmalarla Avrupa’nın bir çok ülkesinde örnek alınmaya başladı” dedi.

15.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Annelere Müjde Milletvekili Babuşçu'dan Geldi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi