Şifrem?
59 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Hileli Yumurta ve Tavuk Üretimi İddialarına Tepki
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı ve Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, tavukta ve yumurtada hileli üretim iddialarıyla ilgili açıklamalara tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ticaret Borsası ve Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, bir doktor tarafından yapılan açıklamaları üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Doktor arkadaşımızı, herhangi bir akademik kariyeri olmadan, mesleki bilgi ve becerisi olmadan gelişigüzel konuşmuş olarak düşünüyorum. Ben Balıkesir Ticaret Borsası Başkanıyım, aynı zamanda Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanıyım. Günde 2-3 tane yumurta yapan tavuk dediği zaman, zaten bu arkadaşın bu işle uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığı ortaya çıkar. Bir tavuğun bırakın bir günde 2-3 tane yumurtlaması, günde 1 tane yumurta yapması da söz konusu değildir. 10 tavuktan 9 yumurta elde edilir, yaşlandıkça bu 7'lere kadar düşer. Yani bir tavuktan 1 buçuk veya 2 günde 1 tane yumurta olabiliyor. Bu şekilde manasız bir beyanda bulunması tüketicinin de kafasında birtakım soru işaretleri oluşturabilir. Biz her zaman davet ediyoruz, çat kapı gelsinler, incelesinler. Bir yumurtanın nasıl elde edildiğini, nasıl tüketime sevk edildiğini
görsünler. Ondan sonra görülen bir eksik veya yanlışlık varsa o zaman tamam" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE YUMURTADAN HAFTALIK 6 MİLYON DOLAR PARA GİRİYOR"
Faruk Kula, Türkiye'deki hijyen ve üretim şartlarının Avrupa standartlarından aşağı olmadığını vurguladı. Herkesin yumurtayı ve beyaz eti gönül rahatlığı içinde yemesini tavsiye eden Faruk Kula, "Ben tüketiciye şunu söyleyebilirim: Bizim Türkiye'deki hijyen ve üretim şartları Avrupa standartlarından aşağı değildir. Herkes güvenle, gönül rahatlığı ve huzur içerisinde hem yumurtayı hem beyaz eti sağlıklı bir şekilde yiyebilir. Şu anda biz ülke olarak yumurtada haftada 200 ila 250 TIR arasında ihracat yapıyoruz. Böyle beyanatlar ülkenin iç tüketimini etkilediği gibi ihracatını da baltalar. Her hafta 200 TIR yumurta ihracatından 6 milyon dolar para geliyor bu ülkeye. Beyaz etten de bu seviyelerde. Bu sektörde çalışan birçok kişinin işiyle ilgili tehlike oluşturacak beyanatlar verilmekten kaçınılmalı. Gerçekler tam manasıyla araştırılsın, gerçekler öğrenilsin ve bilinsin, ondan sonra bir şey varsa yazılıp söylensin. Tüketicimiz çok önemli. Özellikle çocuklarımızı yanlış gıdalarla, yanlış beslenmelerle büyütmemizin, onları bu şekilde yetiştirmemizin bir mantığı yok ama gerçek dışı şeylerin konuşulmasının bile sektöre büyük zararları olduğu kanaatindeyim" dedi.

"SUCUK UCUZ İSE İÇİNDE KIRMIZI ET YOKTUR"
Balıkesir Ticaret Borsası ve Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Kula, beyaz etle ilgili iddialara temkinli yaklaşmak gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Bupiliç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan işadamı Faruk Kula, sucuk konusuna dikkat çekerek, "Ucuz etin yahnisi de ucuz olur" atasözünü hatırlattı. Kula, sucuk konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını isteyerek kilosu 20 TL olan sucuk ile kilosu 10 veya 5 TL olan sucuk arasındaki farkın tartışılmaz olduğunu, bunun insan sağlığı açısından da son derece hassas bir durum olduğunu söyledi.

Raftaki ürünün önce fiyatına sonra da etiketine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Faruk Kula, "Beyaz et ürününde değil de son günlerde sucukta bazı tatsız iddialar ortaya atıldı. Tüketici birtakım şeylerde daha dikkatli olmak zorunda. Bugün raflara bakıyorsunuz, 20 TL'ye de sucuk var, 10 milyon, 5 milyona da var. 20 milyonun altında olan her türlü sucuk piliç etiyle, tavuk etiyle olan sucuktur ama soya kıymasıyla olan sucuklardır. Yani gerçek bir sucuk hiçbir zaman et fiyatının altında olamaz. Et fiyatının altında olan sucuğun kırmızı etten değil, çeşitli birtakım şeylerden olabileceğini tüketicinin bilmesi lazım. İlk gösterge fiyattır, aldıkları sucuk veya sosislerde etiketteki katkı maddeleri vs. yazmaktadır. Tüketici aldığı ürünün fiyatına ve etiketine baksın. Ben toplumun böyle bu şekilde tedirgin olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Türkiye'de kuş gribinden sonra hem yumurtada hem beyaz ette marka bilinçlenmesi ortaya çıktı. Vatandaşlarımız bildikleri, güvendikleri markaları tüketmeye devam
etsin" diye konuştu.

17.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Hileli Yumurta ve Tavuk Üretimi İddialarına Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi