Şifrem?
200 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali'den Daire Müdürlerine Mesai Uyarısı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarındaki makam araçlarının özel hizmet aracı gibi kullanılmaması için talimat verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Makam araçlarının mesai saatlerinin dışında kullanılamayacağı, saat 17.00 olup mesai bittiğinde araçların ilgili kurumların otoparkında kalacağı bildirildi. Vali Arslan, makam aracı uygulamasında Belediye Başkanlarının istisnai olduğunu, bu ve benzer birimlerdeki denetim ve takiplerin ilgili Bakanlık ve genel müdürlüklerce yapılacağını, Valilik olarak bunları da takip edeceklerini kaydetti.

BİNBİR GÜNDÜR VALİ
Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Vali Yılmaz Arslan başkanlığında toplandı. Kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ile yatırımcı kurum ve kuruluşların üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Yılmaz Arslan, özellikle il müdürlükleri ile bölge müdürlüklerinin bürokrasisinden şikayet edip, ilgilileri uyardı. Makam araçlarına değinen Vali Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarındaki makam araçlarının mesai saati içerisinde kullanılacağını, saat 17.00'de mesai bitimiyle araçların dairede kalacağını ifade etti. İl Genel Meclisi Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu'ndaki konuşmasında kısa bir değerlendirme yapan Vali Yılmaz Arslan, kamu kurum ve kuruluşları arasında yürütülen hizmetlere değindi. Balıkesir Valisi olarak "bin birinci" gününü doldurduğunu açıklayan Vali Yılmaz Arslan, tüm birim müdürlerine de kendisi gibi hesaplarını iyi yapmalarını, muhasebelerini iyi tutmalarını önerdi. Kamuda kaliteli hizmet bakımından ilerleme kaydedildiğini ifade eden Vali Arslan, yaklaşan yaz mevsimine dikkat çekerek çalışmaların daha yoğun bir şekle gireceğini, hazırlıkların buna göre yapılmasını istedi. Vatandaş memnuniyetinin her zaman ön planda tutulması gerektiğini, bunun için de hizmetin kaliteli şekilde verilmesi gerektiğini hatırlatan Vali Yılmaz Arslan, vatandaşların kamu hizmetlerinden memnun olup olmadığını araştıran bir anket yapacaklarını bildirdi.

MÜDÜRLERE, "MESAİDEN ÇALMAYIN" UYARISI
Vali Yılmaz Arslan, daire müdürlerine mesai saatlerine daha fazla dikkat etmelerini gerektiğini, bu konuda hassas hareket etmeleri gerektiğini iletti. Vali Arslan, "Vatandaşın işini kolaylaştırmak için, mesaiden çalmadan, mesaiye ilave yaparak azami bir şekilde çalışacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarında bina, araç konularında da tertip ve düzen istiyoruz" derken, hem vatandaşların işinin görülmesi hem de kurumların arasındaki yazışmalarda süratli olunmasını istedi. Müdürlere sert çıkan Vali Yılmaz Arslan, "Bununla ilgili olarak bir ekip kurdum. Kurumların yazışmalarına bakacağız. Gücenme, darılma olmasın. Valilik yetkisinde olan kurumlar ile ilgili resen işlem yapacağız. Bizim işlem yapma sınırımız dışında kalan kurumlar ile ilgili Bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde işlemlerin takibini isteyeceğiz. Artık çağ değişti. Vatandaşın talebi de kurumların birbirinden talebi konusunda da herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Resmi törenler ile ilgili olarak ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir çalışanına kamu görevlisine bir makam vermiş ise, araç vermiş ise, oda vermiş ise bunların bir karşılığı var" diye konuştu. Vali Arslan, resmi törenlere katılım konusunda da hassasiyet gösterilmesini istedi.

ÜNİVERSİTEYE 43 MİLYON TL ÖDENEK
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bu yılki yatırım programında 8 projelerinin olduğunu, bu projeler için toplam 43 milyon 426 bin TL ödenek tahsis edildiğini, yine bu yıl devam eden yatırımlar için şu ana kadar 1milyon 202 bin TL'nin harcandığını açıkladı. Karayolları 14. Bölge Müdürü İsmail Kartal da yol çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 2012 ödeneğinin yüzde 75'ini kullandıklarını anlatan Kartal, ödeneğin tamamının fiziki olarak bu ay sonuna kadar kullanılmış olacağını belirtti. Balıkesir genelindeki projelerle ilgili 200 milyon TL tutarında bir harcama hedeflediklerini kaydeden İsmail Kartal, il genelinde 41 proje bulunduğunu ve hepsinin aktif olarak devam ettiğini söyledi. Bölge müdürü Kartal, "Manyas - Aksakal - Susurluk yolunun 11 kilometresini bu yıl ihale ediyoruz, 27 Nisan'da ihalesi olacak. Bu yol 19. kilometreye kadar bağlanmış olacak" dedi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından Kaymakamlar ile ayrı bir toplantı yaptı. Vali Arslan, Kaymakamları da ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında kurumlar arası ilişki ve diyaloglar ile vatandaşlara verilen hizmetlerin sıkı bir şekilde takibiyle ilgili telkinlerde bulunduğu öğrenildi.

05.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali'den Daire Müdürlerine Mesai Uyarısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi