Şifrem?
252 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tapu Müdürlüğünde Çağ Atlatan Değişim
Balıkesir Tapu Müdürlüğünde büyük bir değişim yaşandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İl Müdürü Atilla Eren, bölge ve genel müdürlük yetkilileri ile Vali Yılmaz Arslan'ın da desteği ile eski binadaki sıkışık yapıdan kurtulup son derece modern ve ferah bir çalışma ortamına kavuştuklarını belirterek teşekkür etti.

TAPUDA, "TAKBİS" DÖNEMİ
Balıkesir Tapu Müdürü Atilla Eren, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen yeni bir sistem ile artık mükelleflerin taşınmazlarıyla ilgili sorgulamalarını e-devlet üzerinden alacakları şifrelerle internetin olduğu her yerden takip edebileceklerini kaydetti. Kısaca TAKBİS diye isimlendirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nde sistemin yarısı tapu diğer yarısı ise kadastro verilerine hizmet edecek. Ayrıca, Tapu Müdürlüğü'nde yeni başlatılan bir sistemin pilot uygulama safhasının sona erdiği, henüz bu hafta normal uygulamaya başlandı bildirildi. Buna göre, kendi yetki alanı dışında da tapu işlemleri yapma yetkisi verilen sistem ile sadece iller arasında işler durumda. Yetkilendirilen il tapu müdürleri vatandaşların başka illerdeki taşınmazlarını bu sistem ile sorgulayıp, bilgisayar başında alıcı ve satıcı ile birlikte satış işlemini yapabiliyor. Ancak, sistem şu anda sadece iller arasında aktif. Bu sistemin Balıkesir'de daha rantabl kullanılabilmesi için kadastro çalışmalarının beklendiği, kadastronun güncelleme çalışmalarının tamamlandığı, verilerin bilgisayarlara girilmeye başlandığı kaydedildi. TAKBİS'in yüzde 50'si tapu, diğer yüzde 50'si kadastro bilgilerinden oluşuyor.

Balıkesir'de uzun yıllar valilik binasında hizmet tapu müdürlüğü Mayıs 2011'de İl Özel İdaresine ait Özmerkez'e taşındı. Genel müdürlüğün birleşme kararından sonra yetersiz fiziki mekanda güçlüklü yürütülmeye çalışılan işlerde istenilen verim elde edilemezken, 10 ay önce yeni yerine taşınan kurumda şu anda verimlilik ve personel performansının oldukça yükseldiği kaydedildi. Özmerkez'deki yeni yerinde modern ve çağdaş bir kurum kimliğine kavuşan Balıkesir Tapu Müdürlüğü, teknolojinin sağladığı imkanlardan da yeterince yararlanıyor. 7 gün 24 saat kayıtta olan kameralı sistemler ile satış işlemlerinin yapıldığı "akit odası" da izlenip görüşmeler kayıt altına alınıyor.

VATANDAŞ MEMURU BİLMİYOR
Tapu müdürlüğünde kamuoyunda var olan olumsuz yakıştırmalar ve kötü imaj kurumun bugün modernize edilmesiyle birlikte otomatik işlem takipleri devreye girdikten sonra silinmeye başladı. Ocak ayında Ankara'da yapılan çalıştaydı Bakanlık tarafından yapılan bir anketin sonucunda tapudaki vatandaş memnuniyetinin yüzde 97 olduğu, ancak geri kalan yüzde 3'lük memnuniyetsizliği de kaldırıp hedefin yüzde yüz memnuniyet elde etmek olduğu bildirildi. Tapuda artık her işlem otomasyon olarak yapıldığı, numara üzerinden takip edilen evrakların işlemleriyle ilgili sonuç veya problemlerin vatandaşlara elektronik posta ve cep telefonuna mesajlarla bildirildiği belirtildi. Balıkesir'de eski binadaki nem ve küflü arşivlerin, sıkışık ve vatandaşların memurla iç içe olduğu servislerin bugün karkas hale getirilen yeni binada danışma birimi, ön başvuru, akit odası, yeni arşiv ve nezih bir çalışma ortamı sunan servislere kavuştu. Gerekli hallerde fotoğraf çekim işi de Tapu Müdürlüğünde özel bir firmaya ait olan otomatik cihaz ile 1 dakika içinde bedeli karşılığında anında halledilebiliyor. Balıkesir Tapu Müdürlüğünde personel eksiğine rağmen iyi bir çalışma performansı gösterildiğini kaydeden Atilla Eren, 24 kısımdan 13'ünün faal olarak çalıştığını, personel talebinde bulunduklarını söyledi. Balıkesir tapuda şu anda günlük olarak öğleye kadar talep alındığı, öğleden sonra da talepler üzerinde işlemlerin yapıldığı, bunun ç alışan personel sayısıyla orantılı olduğu bildirildi.

BALIKESİR ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
Kısa bir süre öncesine kadar eski yerinde çok güç ve sağlıksız bir ortamda çalışılan Balıkesir Tapu Müdürlüğü, bugün modernize edilmiş yeni binasındaki çalışmalarıyla genel müdürlük tarafından diğer müdürlüklere örnek olarak gösterilen bir kurum haline geldi. Yaklaşık iki buçuk yıldır Balıkesir'de görev yapan Atilla Eren, çok az sayıda kurumun aldığı TSE ISO-EN-9000 kalite belgesine sahip olduklarını, kalite yönetim sistemi ile çalıştıklarını bildirdi. Müdür Eren, tüm bu süreçte gösterdikleri özverilerinden dolayı mevcut yardımcı personel ile diğer servislerdeki memurlara teşekkür etti. Balıkesir Tapu Müdürlüğünde ocak ayından bu yana yaklaşık 4 bin işlem yapıldı.

24.02.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tapu Müdürlüğünde Çağ Atlatan Değişim

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi