Şifrem?
194 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BSO'dan Üyelerine Teşekkür
Balıkesir Sanayi Odası (BSO), Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni hizmet binasının yapımında emeği geçen protokol üyeleri ile oda başkanları ve BSO üyesi işadamlarına sağladıkları katkılarından dolayı şükran ifadesi olarak birer teşekkür belgesi verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BSO'nun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni hizmet binasında A. Rona Yırcalı Salonu'nda düzenlenen törene, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırca, BSO Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ile BSO üyesi çok sayıda işadamı katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı, yapımına 2006 yılında başladıkları OSB'deki yeni hizmet binasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül 2011 Balıkesir ziyaretinde yaptığı toplu temel atma ve açılış töreniyle beraber OSB'deki hizmet binasının da yapımına başlandığını, nihayet tamamlanan binanın 30 Kasım 2011 tarihinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı tören ile resmi açılışının yapılıdğını belirtti. BSO'nun yeni hizmet binasının yapılış aşamasını anlatan Rona Yırcalı, burası için kendilerine maddi ve manevi katkıda bulunan eski Vali Selahattin Hatipoğlu, eski Belediye Başkanı Sabri Uğur, şimdiki Vali Yılmaz Arslan ve Belediye Başkanı İsmail Ok'a BSO Meclis Başkanı olarak tüm yönetim kurulu adına teşekkür etti. BSO'yu 1981 yılında eski meclis başkanı Yücel Aytaç ile birlikte kurduklarını belirten Ronra Yırcalı,"2006 Haziran'da daha verimli hizmet sunmak adına, teknolojik altyapıya sahip yeni hizmet binası için kısıtlı imkanlarımızla cesaret ve kararlılılakla yola çıktık. Uzun ama özverili çalışma sonucunda hizmet binamızda bugün dün olduğu gibi sizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Hizmet binamızın en uygun yerinin gelişen Balıkesir için OSB olacağını düşündük ve destek gördük. Hizmet binamız için nakdi ve ayni yardımlarını esirgemeyen tüm oda başkanları ve oda üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Toplamda bin 600 metrekarelik alan üzerinde kurulan BSO, 3 bin 400 metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde TSE temsilciliği ile OSB teşkilatı için de bölümleri barındıran yeni bina 3 kat ve terastan oluşuyor. Giriş katı her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip. Son derece modern ve teknoloik alt yapıya sahip olan BSO hizmet binasının Balıkesir'in kullanımına açık olduğu vurgulandı. Yırcalı, "İlimize yakışan, hizmet kalitesi yüksek ve her açıdan katma değer oluşturacak binamızın tamamlanması ve hizmete açılmasının haklı gurununu yaşıyoruz" dedi.

"BU ESER HEPİMİZİN"
BSO Başkanı Ahmet Kula da yaptığı konuşmada, bugün verilecek teşekkür belgelerinin büyük önem ve anlam taşıdığını söyledi. Ahmet Kula, hzmet binasının maddi, ayni ve manevi destekler sayesinde inşa edildiğini belirtti. BSO Başkanı Ahmet Kula, 2006 yılında hizmet binasının yapım işi proje bedelinin 2 milyon dolar olduğunu ancak o anda kasada paralanın olmadığını, ancak ilk olarak Rona Yırcalı' nın maddi katkılarıyla binanın yapımına hep beraber karar verdiklerini, bu ilk destekten de büyük cesaret aldıklarını ifade etti. "Bu eser hepimizindir" diyen BSO Başkanı Ahmet Kula, binanın yapım aşamasını şöyle özetledi;

"Derdimizi sanayicilerimize açtık, projemizi ve imkanlarımızı anlattık. TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na gittik. Kardeş odalarımız olan Balıkesir Ticaret Borsamızdan ve Balıkesir Ticaret Odamızdan maddi katkılar aldık. Bina yapımında kullanılacak malzemeleri üreten sanayicilerimizden ayni destekler aldık. Bütçede paramız bitti durduk, banka kredisi kullandık hızlandık ve nihayet binamızın içine 18 Şubat 2011'de yerleştik. Sizlerin de bildiği gibi 30 Kasım 2011'de Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın teşrifleriyle Balıkesir milletvekillerimizle hem hizmet binamızı açtık, aynı zamanda da Rona Yırcalı toplantı salonunda 2010 yılı Vergi Ödül törenimizi gerçekleştirdik. Bizler o gün çok gururluyduk. Ülkemize, Balıkesir'imize ve odamız üyelerine, sanayicilerimize son derece modern, AB standartlarında bir hizmet binası kazandırmaktan da çok mutlu olduk. Gerçekten böyle bir binada hizmet veriyor olmak bizleri çok onurlandırdı. Bu eser hepimizindir. Bu muhteşem eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese, bir önceki dönem OSB Mütevelli Heyetine, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, 2005 dönemi Sanayi Odası yönetim kurulu ve bina komisyon üyelerine, 2009 dönemi yönetim kurulu ve bina komisyon üyelerimize, kıymetli sanayicilerimize, TOBB'ne, Balıkesir Ticaret Odasına, Balıkesir Ticaret Borsasına, varsa unuttuğumuz herkese, kişi ve kurumlarımıza yapmış oldukları her türlü desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

BALIKESİR'E KAPALI FUAR ALANI VE TEKNOKENT
BSO Başkanı Ahmet Kula, 2012 yılında Balıkesir'de iki önemli projenin gerçekleşeceğini, bunlardan birinin fuar, diğerinin ise Balıkesir Teknokentinin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok'un, eski hayvan pazarına belediye olarak kendilerinin kapalı fuar alanı projesini tek başına yapacaklarının müjdesini verdiğini belirten Ahmet Kula, Balıkesir Teknokent için de çalışmaların üniversiteyle birlikte sürdüğünü bildirdi. Kula, Teknokentin AR-GE çalışmaları bakımından son derece önem taşıdığını vurguladı. BSO Başkanı Ahmet Kula, "2011 yılında AR-GE desteklerinin GSMH'ya oranı yüzde 0,85 oranında gerçekleşti. Önümüzdeki yıllarda bu oranın 1,25 seviyelerine çıkarılması hükümetimiz tarafından hedeflenmektedir. AB'nin AR-GE payı yüzde 2 oranındadır. Bu gelişmeler çerçevesinde Balıkesir olarak biz de teknokentimizi yapmalıyız. İnşallah bu iki projemizi de gerçekleştirmeyi başarırız" dedi.

TÜRK TİCARET KANUNU VE ÇEK YASASI DÜZENLEMESİ
"ÇEKTE HAPİSLİĞİN KALKMASIYLA TİCARETİN DENGELERİ BOZULABİLİR"

BSO Başkanı Ahmet Kula, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Çek Yasası'nın özellikle sanayici işadamlarını çok yakından ilgilendirdiğini, yeni kanundaki bazı maddelerin iş doünyasında sıkıntılara yol açacağını söyledi. Çek yasasında hapislik cezasının kaldırılmasının ticarette sıkıntılara yol açacağını ifade eden Ahmet Kula, şöyle devam etti;

"Bu maddeler içinde en önemlileri, web sitesinde yayınlanma zorunluluğu olan mali bilanço sırlarının yayınlanması, bağımsız denetçi yetersizliği, şirket ortaklarının şirketten borçlanamaması ve buna istinaden getirilen hapislik cezaları özgürlük kısıtlayıcı haklar olarak görüyoruz. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda hapislik koyacaksınız, ama yeni çek yasasında hapisliği kaldıracaksınız. Hapisliğin kalkmasıyla ticaretin dengeleri bozulabilir. Bizler iş alemi olarak hapislik olsun demiyoruz. Ancak bizler iş yaparken karşılıksız çekleri yazan kişileri, kuruluşları sorgulama yapılabilmesi için bir mekanizma geliştirilsin istiyoruz. Risk bilgilendirme merkezi olsun ve TOBB nezninde bu risk bilgilerini bizler kolayca alabilelim.

Nasıl ticari bankalar bizlere kredi verirken Maliye Bakanlığı kaynaklarından şirketin veya şahsın tüm bilgilerini alıyorsa, vergi borcumuz var mı, elektrik faturası ödenmiş mi araştırıyorsa ve ona göre kredi verip vermeyeceğine karar veriyorsa bizler de iş yapanlar olarak bu çekle ilgili bilgileri kolayca alacak bir mekanizmamız olsun istiyoruz. Çek yasasında hapisliği kaldırırken önce risk bilgilendirme merkezini devreye sokalım ondan sonra çekten hapisliği kaldıralım."

TEŞEKKÜR BELGESİ
BSO'daki törende konuşmaların ardından teşekkür belgelerinin takdimine geçildi. BSO Başkanı Ahmet Kula ve BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı, Belediye Başkanı İsmail Ok'a, Vali Yılmaz Arslan adına da yine Başkan Ok'a teşekkür belgesini birlikte verdiler. Sahnede kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir'e böyle modern ve prestijli bir hizmet binası kazandırdıkları için BSO başkan ve yönetimini kutladı, katkı sağlayanlara da teşekkür etti. Daha sonra Belediye Başkanı İsmail Ok, A. Rona Yırcalı ve Ahmet Kula ile Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz ve diğer işadamlarına teşekkür belgelerini verdi. BSO'nun yeni hizmet binasının yapımında gerek nakit, gerek ayni ve gerekse manevi katkılarından dolayı teşekkür belgesi verilen 62 kişilik listede şu isim, kurum ve kuruluşlar yer aldı;

"A.Rona Yırcalı, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş., Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği, İşbir Sentetik Dokuma Sanayii A.Ş., Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş., Milano Ağaç Kaplama San. Ve Tic. A. Ş., Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş., Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Ticaret Odası, Kula Gıda Kombinaları A.Ş., Assan Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Starvvood Orman Ürünleri Sanayi A.Ş., Özsan Asansörleri, Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Erhan Ortaköylü, Ravini Mermer Seramik Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Akçamer Mermer Ve Çelik San. Tic. Ltd. Şti., Arı Rafine Ve Yağ Sanayii A.Ş., Çiçek Yağ Has Un Ve Yem Fabrikaları A.Ş., Tellioğlu Yem Gıda Entegre Tesisleri San. Ve Tic. A. Ş., Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bekkiler Metal Makina İnş. Malzeme Taahhüt Nakliye San.Ve Tic. A.Ş., Karahallılar Otomotiv Akaryakıt Dayanıklı Tük.Malları San.Ve Tic. A.Ş., Kula Yağ Ve Emek Yem Sanayi Ticaret A.Ş., Aydınlar Metal Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Yücel Aytaç, Hisarpen - Mehmet Yılmaz Tabanlı, Ömer Bilcanlı, Çizgi Mermer Ve Granit Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Hasan Ali Eğinlioğlu -Eğinlioğlu Zincir Sanayi Ve Ticaret, Esmen Kolonya Ve Kimya Sanayi A.Ş., İbişler Züccaciye Ve Çelik Raf San. Tic.A.Ş., İda Plastik Ambalaj San. Ve Tic. A. Ş., Gürbüz Madencilik San. Ve Tic. A.Ş, Sarıbekir Ambalaj Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Şef Sarım Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Hasan Şimşek, Tınaz Tarım Ve Sanayi Makinaları Tic. Ve San. A.Ş., Tunalı Yağ Sanayi Ve Ticaret A. Ş., Uğur Kazan Makina Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Yarış Kabin Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Recep Yormaz, Yünser Halı Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti., Ahmet Yanturalı, İmak Profil Kesme Makina San. Ve Tic. Ltd. Şti., Lâçin Erol, İsmail Köseoğlu, Suat Zerengil, Koray Gürbüz, Ahmet Kula, A.Sırrı Yırcalı, M.Serdar Albayrak, Erdem Aydın, M.Uğur Vural, H.Servet Tellioğlu, Fahri Ermişler, İlker Akça, Hüseyin Kayaoğlu, Rıfat Keklikoğlu, 2004 -2009 Dönemi Balıkesir Belediye Başkanı Sayın Sabri Uğur, 2006-2009 Dönemi Balıkesir Valisi Sayın Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Valisi Sayın Yılmaz Arslan, Balıkesir Belediye Başkanı Sayın İsmail Ok, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti."

31.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BSO'dan Üyelerine Teşekkür

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi