Şifrem?
177 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Güven Tıp Laboratuvarı Dünya Birincisi Oldu
Balıkesir'de kurulu olan Güven Tıp (Gvntıp) Laboratuvarı, Bio-Rad EQAS Clinical Chemistry-Monthly programının 2010 -2011 yılı döneminde, kan şekeri, üre, kolesterol gibi rutin 30 biyokimyasal analiz parametresini içeren analitik kalite değerlendirmesinde, bütün dünyadan 2 bin 808, Türkiye'den 299 laboratuar arasında Dünya ve Türkiye Birincisi oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Laboratuvar, yine aynı dönemde, Bio-Rad EQAS Monthly Immunoassay programında, tiroit hormonları, tümör markerleri, bazı ilaç düzeyleri ve diğer hormonlardan oluşan 32 test parametresini içeren analitik kalite değerlendirmesinde bütün dünyadan bin 253, Türkiye'den 230 laboratuar arasında yine Dünya ve Türkiye Birincisi oldu.

Özel Altıeylül Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen hastanenin kurucu ortakları Dr. Veysel Gökçe ve Biyokimya Uzmanı Nezihi Burdurlu, 1990 yılından beri faaliyette olan Güventıp Laboratuarının başarı öyküsünü anlattılar. Gökçe ve Burdurlu, Güven Tıp Laboratuarının kurulduğu 1990 yılından bu yana analitik hizmet kalitesini uluslararası kuruluşlara denetlettiğini vurguladı.

KLİNİK TEST - ANALİZ SİSTEMİ NAIL İŞLİYOR?
Birer yıllık dönemler halinde uygulanan programda katılımcı laboratuarlar, her ay organizatör tarafından hazırlanan insan kaynaklı numuneleri, aynen hasta kanı gibi analiz etmekte ve elde edilen neticeleri internet üzerinden merkeze rapor ediyor. Merkez bütün katılımcıların gönderdiği neticeleri değerlendirmeye tabi tutarak katılımcılar için raporlar düzenliyor. Aylık raporlar, laboratuarlara o ay çalıştıkları numuneden elde ettikleri sonuçların hedef değere yakınlık derecesini, dolayısıyla analitik doğruluk düzeyini gösterir. Bu raporlar sayesinde laboratuarlar analitik hizmet kalitelerini artırmak amacıyla ilave tedbir alma ihtiyaçlarının bulunup, bulunmadığını görme şansına sahip oluyorlar. Dönem boyunca 12 defa tekrarlanan bu süreç sonunda hazırlanan dönem sonu raporları (end of cycle report) ise bir anlamda laboratuarların yıllık başarı karneleri oluyor. Laboratuarlar, bu raporlarda yıl boyunca elde ettikleri sonuçları toplu halde görme imkanı bulur. Bu raporlarda aynı zamanda katılımcı laboratuarların, hem tek tek analiz parametreleri açısından, hem de genel olarak ülke bazında ve tüm katılımcılar bazında başarı derecelerini gösteriyor. Burdurlu, "Gvntıp Laboratuarı, bu iki programda yıl boyunca 744 analiz neticesi için değerlendirmeye tabi tutulmuş ve rapor ettiği sonuçların tamamında başarılı bulunmuştur. Gvntıp Laboratuarı olarak, bir laboratuarın altyapısının uygunluğunu, kadrosunun yeterliliğini ve yönetiminin başarısını en objektif bir şekilde gösteren laboratuarlar arası iki ayrı kalite kontrol programında, dünya çapında çok önemli bir başarıyı yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Laboratuarımız, başarının tesadüfe bağlı olmasına izin vermeyen yöntemler kullanılarak yürütülen, çok önemli bir program olan Bio-Rad EQAS programlarında ulaşılması çok özel nitelikler gerektiren bu başarı düzeyini muhafaza etmek için elinden gelen gayreti göstermeye devam edecektir" dedi.
Kurum olarak elde edilen başarının asla bir tesadüf olmadığını ifade eden Güven Tıp ve Altıeyül Hastanesi kurucuları Nezihi Burdurlu ve Veysel Gökçe, Dünya birinciliği ile Türkiye birinciliği ödüllerini deneyimli ekiplerine borçlu olduklarını belirterek toplantıda hazır bulunan tüm ekip elemanlarına da özellikle teşekkür ettiler.

ÖZEL ALTIEYLÜL HASTANESİ BALIKESİR'İN HİZMETİNDE
"HERŞEY DAHA GÜZEL OLACAK"

Gvntıp Laboratuarı ortaklarından Dr. Veysel Gökçe, ilgili laboratuar sonuçlarının 2011 yılına kadar bir zorunluluk olmadığı için Sağlık Bakanlığı'na bildirilmediğini, ancak, Bakanlığın 2011 yılında aldığı bir karar ile Dış Laboratuarlara üye olma zorunluluğu uygulamasından sonra yasal zorunluluk olarak laboratuar sonuçlarını Amerika'daki klinik merkez ile beraber Bakanlığa da bildirdiklerini anlattı. Güven Tıp Laboratuarının Türkiye'de TSE laboratuar yetkisi alan ikinci laboratuarı olduğunu hatırlattığı açıklamasında, "Hastaların kanlarını asla dışarıya göndermiyoruz. Kendi laboratuarımızda bize gelen numuneler ki bunların her birinin tarih aralıkları dahi bellidir, laboratuar alt yapımız ve fiziki çalışmalarımızla sonuçlara ulaşıp merkeze gönderiyoruz" dedi.

Amerika Laboratuarlar Birliği ve Dünya Laboratuarlar Birliği'nin merkezinin Amerika'da olduğu kaydedildi. Özel Altıeylül Hastanesi olarak yaşanan bazı sıkıntıların ardından sağlık hizmetine tam gün olarak devam ettiğini anlatan Burdurlu ve Gökçe, kamuoyunda oluşan yanlış anlamaların artık geride kaldığını, hastanede günde 400 yakın poliklinik ve 4 ameliyathanede günlük 6-7 ameliyat ile hastanede hizmet verildiği, vatandaşların da aldıkları sağlık hizmetinden memnun olduklarını söyledi. Dr. Veysel Gökçe, "Yaşanan ekonomik sıkıntı sebebiyle Milli Kuvvetler Caddesi'ndeki tıp merkezimizi ruhsatında bulunan tüm cihaz alt yapısı dahil hastanemizle birleştirdik. Sağlık Bakanlığından onayımızı bekliyoruz, önümüzdeki günlerde sonuçlanır, tamamen tahliye etmiş olacağız. Borçlanma sebebiyle yaşadığımız ekonomik sıkıntı oldu. Şirket mahkeme tarafından koruma altına alındı. Hastanemiz tam kapasite olarak çalışmasına devam ediyor. Yaşanan sıkıntının Ağustos ayında duyulması kamuoyunda 'hastane kapandı' şeklinde yanlış bir anlamaya yol açtı. Açıkçası Kurban Bayramına kadar has ta sayısında ciddi bir azalma oldu. Ancak, daha sonra insanlar baktı gördü ki hastane normal çalışıyor. Her şey normale dönüyor. Biz iki kişi olarak yola çıktık, laboratuarcılıktan sonra tıp merkezi ve ardından hastane. Hastane yeri için 2007 yılından beri kirasını ödedik. Ciddi bir rakam. Sonuçta özellikli bir bina hazırlıyorsunuz. Bir kriz yaşadık ve geride kaldı. Çalışmalarımıza bakıyoruz, çok daha güzel şeyler olacak. Tüm kadromuz ile dürüst ve doğru bir hizmeti taviz vermeden yıllarca devam ettireceğiz" diye konuştu.

Güven Tıp ve Altıeylül Hastanesi ortağı Nezihi Burdurlu, şu anda hastanede 15 hekim kadrosunun olduğunu, ancak ilerleyen günlerde bunun daha da artacağını söyledi. Burdurlu, "Şirket olarak mantıklı ve doğru bir harekette bulunduk. Günde 400 civarı poliklinik ve 6-7 ameliyatımız var, 4 ameliyathanede. Göz enjeksiyonu yapan ender hekimlerden bir tanesi hastanemizde, beyin-sinir cerrahı Doçent arkadaşımız aramıza katıldı. Bunlar devam edecek. Has tanemizde Kardiyo var, ancak kardiyovasküler cerrahi yok. Kalp Damar Cerrahisi bizde gereksiz. Çünkü Tıp Fakültesi var, Devlet Hastanesi var. Özel Hastane olarak biz bu branşı almadık. Sadece kardiyoloji polikliniğimiz var. Burada efor ve diğer tüm testler yapılıyor. Kaliteden ödün vermeden hizmetimizi yıllarca sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Veysel Gökçe ve Nezihi Burdurlu, sağlık sektöründe Güven Tıp ile oluşturdukları güven ve kaliteyi Özel Altıeylül Hastanesi olarak da aynı şekilde daha da artırarak devam ettireceklerini, bunun için ekiplerine de sonsuz bir güven duyduklarını vurguladılar.

30.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Güven Tıp Laboratuvarı Dünya Birincisi Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi