Şifrem?
123 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dünya Klasikleri Ayvalık Sanat Fabrikası'ndan Yükseldi
Ayvalık'ta, Ayvalık Sanat Derneği’nin yoğun çabalarıyla, ilçede kültürel ve sanatsal gösterimlerin sahnelenmesine olanak sağlamaya çalışılan Sanat Fabrikasında, önceki akşam dünya müziklerinden seçilen dev eserler tenor ve soprano eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, orijinal izleyici koltuklarının da monte edildiği Sanat Fabrikası’nın yeni görünümü izleyicilerden tam not aldığı gözlendi. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor İhsan Ekber ile yurt dışında ülkemizi klasik müzik sahnelerinde başarıyla temsil eden soprano Esra Balcıoğlu Akcan tarafından Dünya Müziklerini başarıyla izleyicilere sunarken, her iki sanatçıya, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü başkorrepetitörü ve Başkent Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi, piyanist Fügen Yiğitgil eşlik etti.

Ayvalık Sanat Derneği’ne ait Sanat Fabrikası’ndaki unutulmaz dinletide; Devlet Opera ve Bale eski Sahne Müdürü Yaşar Akçay ile Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ali Akdamar’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever hazır bulunurken, geceye katılması beklenen protokol ve basın mensupları için ayrılan en ön sıradaki koltukların bomboş kaldığı dikkatlerden kaçmadı.

İki bölümden oluşan konserde, tenor İhsan Ekber ve soprano Esra Abacıoğlu Akcan; Guidittanın Aryası, Les Filles De Cadix, Oronte’nin Aryası, Duca’nın Aryası, La Pastorella Dele Alpi, La Dansa, Cunegonde’nin Aryası, Ti Voglio Tanto Bene, Granada, Brindisi gibi dünya klasikleri olan eserlerin yanı sıra; Ali Baba – Nurcihan’ın Aryası, Tokat Türküsü-Sabahın Seherinde, Kerkük Türküleri- Altun Hızma Mülayim-Hara Gidisen Hara, Damımız Ardı Çöle, Kaleden Kaleye-Kalenin Dibinde gibi büyük beğeni toplayan eserleri seslendirdi.

Konser sonunda izleyicinin dakikalarca ayakta alkışladığı sahnedeki sanatçılara birer buket çiçek sunan Ayvalık Sanat Derneği yöneticilerinden Erkan Cılak, Ankaradan yoğun kar yağışı ve buz gibi hava koşullarına rağmen Ayvalık’a gelen sanatçılarla, izleyicilere teşekkür etti.

YAVUZ İMSEL ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİ
Konser sonrasında görüşlerini aldığımız Ayvalık Sanat Derneği Kurucusu, Derneğin Tiyatro Yönetmeni ve İzleyicinin Kurtlar Vadisi-Irak filminde Türkmenbaşı karakteriyle tanıdığı usta oyuncu Yavuz İmsel, Dünya çapında ünlü tenor İhsan Ekber ve soprano Esra Abacıgil Akcan ile piyanist Fügen Yiğitgil’i Ayvalık Sanat Fabrikasında ilçedeki sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu gururu ifade etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, Sanat fabrikası salonuna armağan edilen yeni izleyici koltuklarının monte edilmesinden sonra düzenlenen ilk gösterimde dünya devlerini ağırladıklarını belirterek, “Klasik müziğin önemli isimlerini yeni koltuklarımızda izleyicilerle buluşturmamız bir ilk oldu. Aslen Kerküklü olan tenor İhsan Ekber dostumun organizasyonun gerçekleşmesinde büyük rolü oldu. Ben tüm sanatçılarımıza bize gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İmsel, muhabirimizin protokole ayrılan koltukların bomboş bırakılmasıyla ilgili sorusunu ise yanıtsız bırakmakla yetindiği gözlendi.

30.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dünya Klasikleri Ayvalık Sanat Fabrikası'ndan Yükseldi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi