Şifrem?
144 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Suay Karaman Uğur Mumcu'yu Anlattı
Ayvalık'ta, 19 yıl önce 24 Ocak’ta otomobiline konulan bir bombanın patlatılması sonucunda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için panel düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi, Kadının Sosyal Hayatını İnceleme Derneği Ayvalık Şubesi’nin yanı sıra Ayvalık Çevre Derneği ve Ayvalık Kültür Sanat Derneği himayesinde kurulan anma komitesi tarafından önceki akşam İsmet İnönü Kültür Merkezinde saat 20.00’de düzenlenen panele Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırmacı Gazeteci Suay Karaman konuşmacı olarak katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP Ayvalık İlçe Başkanı İbrahim Fatih Ayyürek, Emek Partisi İlçe Başkanı Cemil Tosunoğlu, İşçi Partisi İlçe Başkanı Fikret Çavdar, ilçedeki demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı panelin açılış konuşmasını Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer yaptı. Özer’in ardından alkışlarla kürsüye gelen Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve İlk kurşun Gazetesi yazarı Suay Karaman, Uğur Mumcu’nun aydınlık Türkiye’nin en önemli değerlerinden biriyken 19 yıl önce hunharca bir saldırı sonrasında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, aradan bunca yıl geçmesine rağmen Mumcu’nun faillerinin bulunamamasını eleştirdi.

Karaman, “Türkiye’de emperyalizme karşı bir savaş var. Türkiye’de emperyalizmin işgali var. Bu savaşın simgelerinden biri de Uğur Mumcu’ydu. Bizde bugün Uğur Mumcu için buradayız” dedi. Yaptığı konuşmada, Türkiye’de sahte belgelerle birçok gazeteci, yazar, bilim adamı, siyasi parti genel başkanı gibi birçok kişinin Balyoz ve Ergenekon adı verilen operasyonlarla tutuklandığını belirterek, “Halen daha bu insanlar ne ile suçlandığı bilinmeden Silivri’de tutuklu bulunuyorlar. Buradan Silivri’ye hep birlikte bir selam gönderelim dostlar” dedikten sonra salonda adeta bir alkış tufanının koptuğu gözlendi.

Söz konusu davalara asıl tepki vermesi gerekenlerin siyasi partilerin olması gerekirken, onların bu görevlerini yerine getiremediği için tepki verme görevinin ülke genelindeki demokratik toplum örgütlerine kaldığını kaydeden Karaman, “Birileri üzerimize çok geliyorlar. Bizi yönetenlerin de başında emperyalizm var. Dolayısıyla asıl savaş iktidarla değil, emperyalizmledir. Mesela Uğur Mumcu’yu öldürten güçler İran değildir. Mumcu’yu öldürten; Türkiye’yi bölmek isteyen, parçalamak isteyen, yıkmak isteyen emperyalizmdir” dedi.

“HEPİMİZ MUSTAFA KEMALİZ”
Emperyalizmin üzerinde durulması gereken çok önemli bir olay olduğunu kaydeden Suay Karaman, “Uğur Mumcu ne diyordu; ‘Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben tam bağımsızlıkçıyım. Ben antiemperyalistim’ diyordu. Aynı şekilde Kemalizm’de tam bağımsızlıktan yanadır. Bugün kendisini Atatürkçü olarak kabul eden herkesin, önce tam bağımsızlıktan yana olup, emperyalizmin karşısında olması gerekir” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemde Kemalist düşünceyi savunanların oturup, bir Mustafa Kemal’in daha çıkıp gelmesini beklediğini kaydeden Karaman’ın, “Hepimiz Mustafa Kemal’in çocukları, Mustafa Kemal’in gençleri değil miyiz? Dolayısıyla hepimiz birer Mustafa Kemaliz” şeklindeki ifadeleri alkışlarla karşılık buldu. Kemalistlerin yeni bir kurtuluş savaşı için bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Suay Karaman, “Ama bizim düşmanımız AKP değildir, AKP’yi yönlendiren, O’nun arkasındaki emperyalizmdir. Bizim mücadelemiz emperyalizmle olmalıdır” dedi.

Suay Karaman konuşmasının son bölümünde, Hrant Dink’in aslen Malatyalı olduğunu belirterek, “Dink, 17 Nisan 2006 tarihinde yani öldürülmeden 6 ay önce, Malatya’da bir konuşmasında, ‘1915 yılında Birinci Dünya Savaşında, Almanya, İngiltere, Fransa v İtalya gibi emperyalist güçler Ermenileri kullandı. Biz Ermenilerde emperyalist güçlerin oyununa gelerek Osmanlı’yı arkasından vurduk. Kardeşi kardeşe düşman ettiler. Şimdi aynı emperyalist güçler bir zamanlar Ermenilere yaptığını Anadolu’daki Kürt halkına yapıyor. Tıpkı yıllar önce Ermenilerin Osmanlı’yı sırtından vurduğu gibi, bugün de Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni sırtından vurmasını sağlamaya çalışıyorlar. Bu yüzden de sevgili Kürt kardeşlerim, sizlerde dikkat edin bu oyuna gelmeyin’ sözlerini kullanarak, durumu kısaca özetlemişti. Hrant Dink’in öldürülmesinin arkasında yatan asıl gerçek buydu. Bugün, ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diye yollara düşenler, Hrant’ın bu konuşmasını görmezden geliyorlar” diye konuştu.

ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİLERİ SUNULDU
Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırmacı Gazeteci Suay Karaman’ın ardından, kürsüye gelen Turgut Baygın, Karaman’ın son sözlerinden yaralandığını çünkü kendisinin de ‘Hepimiz Ermeniyiz’ sözünü kullanarak, Dink cinayetine tepki gösterdiğini belirtikten sonra, Uğur Mumcu’nun ‘Unutma Bizi’ adlı şiirini okudu. Şiir dinletisinin ardından gecenin müzik bölümünde Ayvalık Müzik Eğitim Derneği üyelerinden Ferit Akova, Sevda Akman ve Eyüp İşler tarafından ‘Yemen Türküsü’, ‘Ankara Marşı’, ‘Uğurlar Olsun’ ve ‘Yiğidim Salanım’ eserleri geceye katılanlarla birlikte coşkuyla seslendirildi.

26.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Suay Karaman Uğur Mumcu'yu Anlattı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi