Şifrem?
180 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Doğalgazın Borçsuz Mağdurları İsyan Etti
Balıkesir'de, Yeni Mahalle semtinde doğalgaz borçları yüzünden kesilen hattan yararlanan aynı binadaki borçsuz ailelerin yaşadığı ısınma krizi çözülemiyor. Sıkıntının gün geçtikçe arttığı Yeni Mahalle'de vatandaşlar yönetime isyan etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

2. Etap'taki çok katlı olan H bloklarda ikamet eden vatandaşlar, 286 dairenin tamamında oturan olmadığı, oturanların yüzde 30'unun doğalgaz borcunu ödediğini ancak yüzde 70'lik kesimin borçlarını ödeyemediği için doğalgazın kesildiğini, merkezi ısıtma sistemi olduğu için borçlarını ödeyenlerin de büyük sıkıntı yaşadığını dile getirdiler. Başbakanlığa dahi mail atıp yardım istediklerini belirten 2. Etap sakinleri, seslerinin duyulmasını istediler. Mağdurlar adına konuşan bir vatandaş, "Kaloriferlerimiz geçen Nisan ayından buyana hiç yanmadı. Buradaki insanların şahsi borcu yok. Benim hiçbir işim yok cezaevinden çıkalı 15 ay oldu. 11 yıl bedava ceza evinde yattım. Hiç bir işim yok, iş aramaya gidiyorum mahkum olduğum için bana iş vermiyorlar. 211 TL elektrik parası geldi. Ben gencim, çocuklarım da genç. Bizi bırakın ama burada çok yaşlılar, çok küçük çocuklar var. Sosyal devletin anlamı yoksuluyla, zenginiyle, fakiriyle devletin koruması altındadır, benim bildiğim kadarıyla. Bize sahip çıkan yok, çünkü bizi duyan yok. Ekim ayından beri burada insanlar mağdurlar. Bizim evimizde elektrik yakıyoruz, lütfen sesimizi duyurun. Yönetimin borcu yok, ancak ödemeyen çok olduğu için açmıyor yönetim. Ödemeyeni de suçlayamazsın. Belki imkanı yok da ödemiyor. Bilerek ödemeyenler de var. Bizler ise ödeyenler olarak neden mağdur ediliyoruz? İnsanlar imkanı yoksa da ödeyemiyorsa da ölsün mü? İki kişi soğuktan hayatını kaybetti. Solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Biz bu yönetimi istemiyoruz burada. Evleri kiraya veriyorlar. Kahvede oyun oynuyorlar" diyerek şikayetini dile getirdi.

YÖNETİM: "ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
İddialara cevap veren Balıkesir Toplu Konutları 2. Etap Site Yönetiminden halkla ilişkiler sorumlusu Ali Osman Aldemir, merkezi sistemli ısıtmada yapılabilecek bir şeyin olmadığını söyledi. Yaz mevsiminde mahalle sakinlerine tebligat gönderdiklerini anlatan Aldemir, "Tebligatlarda bloklara borçları ve duyurular asıldı. Borçlar ödenmediği takdirde bu gibi durumla karşılaşacakları kendilerine bildirildi. Bizim her ay onlara bu açıklamaları yapmamıza rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Bir gelişme olmadığı için de her sene aynı sıkıntının yaşanmaması için bu binaların bireysel kombiye geçişi için çalışmalar başlattık. Doğal gaz için tüm dairelerdeki kişilerin imzası istendi. Biz de daire daire dolaşarak durumu anlattık ve açıklamalarımızı yaptık. Bireysel kombiye geçiş için çoğu kişinin imzası alındı. 230 civarında alınmış imza 20-25'de istemeyen var. Binaların bireysele çevrilmesi için firmalarla görüşüldü, gerekli teklifler alındı. Bunun üzerine Balgaz'a resmi başvurumuzu yaptık. Balgaz da bununla ilgili binaların şu anda sahibi TOKİ olduğu için, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile resmi yazışmalarını yaptılar. Bunun için karar yazısı istendi. Yazılar TOKİ'de, inceleniyor. Gelecek habere göre eğer karar çıktığı takdirde gerekli tüm çalışmaları başlatacağız. Gece gündüz bu dönüşümü yapacağız. Burada yüzde 73 civarında ödemeyen bir gurup var. İcra haricinde 50 bin TL civarında borç var. 900'den fazla icra dosyası var. Diğer bloklardan toplanan paralarla bunlar ödendi. Zaten ödenmese yönetime icra gelir. Gelen faturayı ben 15 günde toplayıp Balgaz'a ödemek zorundayım. 3 blok için 25 milyar civarında fatura geliyor. Eğer ben bu parayı şimdi toplayamıyorsam bir dahaki ay hiç toplayamam" diye konuştu.

H blokların önünde toplanan merkezi krizin mağdurlarından kalp hastası olan bir kadın fenalık geçirdi. Basın açıklaması sebebiyle tedbir alan sivil polislerin yardım ettiği kadına olay yerine çağrılan 112 sağlık ekibi müdahale etti.

17.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Doğalgazın Borçsuz Mağdurları İsyan Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi