Şifrem?
112 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'te Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Edremit Ticaret Odası (ETO), geleneksel vergi rekortmenleri ödül törenlerine bir yenisini daha ekleyerek, kurumlar vergisi ve gerçek kişi olarak en yüksek vergi ödeyen üyelerini ödüllendirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

ETO’ya kayıtlı olan üyelerden yüksek düzeyde vergi ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunan iş adamlarına ve kurumlara ödül verildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen vergi ödül törenine Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit, Edremit Vergi Dairesi Başkanı Hasan Kaman, İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver ve çok sayıda davetli katıldı. Güre beldesindeki Adrina isimli termal otel salonunda gerçekleşen törende kurumlar vergisinde Simtek isimli şirket ve gerçek kişi olarak ta Mehmet Duralı birinci oldu.

ETO Meclis Başkanı Necati Uytun’un da katıldığı törenin açış konuşmasını ETO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş yaptı. Ertaş, “Dünya ve dolayısıyla Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak kutsal kazançlarının vergilerini devletine, milletine veren esnaf - tüccar ve sanayicilerimizi kutluyoruz. Ülkelerinin güçlülüğü ekonomileri ile eş değerdir. Ülke ekonomisinin güçlenmesinin temel şartlarından biri kayıt dışının kontrol altına alınmasıdır. Bu maliyeye kayıt olmayanlar değil, bu 5’e aldığını 2’ye, 3’e gösterme meselesidir. İnsanı önemsemeyen hiçbir hizmetin başarı getiremeyeceğini ekonomik krizin Avrupa’da etkilerinin bu doğrultuda gerçekleştiğini hepimiz bilmeliyiz. 2012 yılının dünyada zor ve sıkıntılı geçeceğini düşünerek yatırım yaparken borçlanmaya daha tedbirli yaklaşmalıyız. Körfez bölgesi olarak ifade ettiğimiz bölgemizin ekonomisi turizm ve zeytinciliğe dayalıdır. Bölge ekonomisinin gelişmesini markalaşmak ve bu sektördeki firmaların sıkıntılarının azalması ile gerçekleşecektir. Markalaşma demek farklılık demektir. Sonucunda da para kazanmak demektir. Bu doğrultuda bölgemizi marka yapmak gerekmektedir. Firmaların sıkıntılarının azalması teşvik ve desteklerin artması mali girdilerinin azalması ile mümkün olacaktır. Bu da diğer iş kollarına yansıyacaktır. Bölgesel teşviğin ilçeler bazında değerlendirilmesi bölgemize ayrı bir kaanç getireceği inancındayız. Birlik ve beraberliğe daha çık ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Törende konuşan Kaymakam Osman Tunç ise, açıklanan dünya genelindeki işsizlik rakamlarına değinde ve Türkiye’nin işsizlik oranındaki iyi gidişatına dikkat çekti. Kaymakam Tunç, “Siz değerli iş adamlarımız, ödediğini vergiler ile ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyorsunuz. Bu şekilde devam edin. Bizler sizler ile gurur duyuyoruz. Tuttuğunuz altın olsun. Ayrıca sizlere bu ödülleri layık gören ETO yönetimine de teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksek düzeyde vergi ödeyerek ödüle layık görülen iş adamlarına ödüllerini protokol mensupları verdi. Ödüle layık görülen iş adamları ise şu isimlerden oluştu: Kurumlar Vergisi alanında: Simtek firması 743 bin 629 TL ile birinci, Çiftçi Pertol Ürünleri şirketi 335 bin 187 TL ile ikinci, Akkaş şirketi 258 bin 363 TL ile üçüncü, Sağlamlar şirketi 219 bin 008 TL ile dördüncü, EFKO şirketi 212 bin 433 TL ile beşinci, Çapanoğlu şirketi 188 bin 199 TL ile altıncı ve Cevat Salın şirketi 171 bin 531 TL ile yedinci oldu. Gerçek Kişi alanında ise: Mehmet Duralı 310 bin 977 TL ile birinci, Mehmet Ertaş 144 bin 523 TL ile ikinci, Ahmet Balya 105 bin 135 TL ile üçüncü, Ali Korkut Güle 93 bin 134 TL ile dördüncü, Ahmet Kahraman 90 bin 611 TL ile beşinci, Ertunç İncekaş 85 bin 248 TL ile altıncı ve Tiflis Ülger 79 bin 868 TL ile yedinci oldu.

Ödül töreninin ardından davetlilere ikramlarda bulunuldu ve akşam ise iş adamları yemekte bir araya geldi.

19.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'te Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi