Şifrem?
150 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sındırgı'da Vali Rüzgarı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Sındırgı'yı ziyaret ve incelemelerde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vali Arslan, ilçe merkeziyle birlikte Yaylabayır, Yüreğil ve Gölcük beldelerini de giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Yılmaz Arslan'ı Sındırgı'da Kaymakam Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ile ilçe müdürleri, İGM üyeleri, belde belediye başkanları, muhtarlar karşıladı. Kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, devam eden çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı. Kış sözonunun genel olarak ölü bir sezon şeklinde geçtiğini söyleyen Yılmaz Arslan, bu dönemi ilçe, belde, köy ve kurum ziyaretleri ile değerlendireceklerini söyledi. Sındırgı ziyaretinde konuşan Vali Arslan, Balıkesir ili genelindeki bölünmüş yol yatırımlarının tamamının 2023 yılından önce ülke alt yapısı ile birlikte bitirilmesini arzu ettiğini, buna çabaladıklarını söyledi. Arslan, "Hükümet yeni bir 15 bin kilometre bölünmüş yol çalışması hazırlık aşamasında. Balıkesir il genelinde ilk etaptaki acil eylem planında yaklaşık 530 kilometre yapılması gereken bölünmüş yolumuz vardı. İkinci planlamada inşallah kalan yerlerimizi yeni çıkacak programa aldırabilirsek bu yatırımları da 2023'den önce ülkenin altyapı sorunlarının bitmesi anlamında bir beklenti içerisindeyiz. Bunun dışında Özel İdare'nin köylere yönelik altyapı çalışmaları devam ediyor. Biz ilk olarak sorun teşkil eden ana güzergah yolları yapmak istiyoruz. Bu konuda Sındırgı gerçekten örnek bir uygulama yaptı. Emendere Yolu dediğimiz o güzergaha 2 yıldır KÖYDES ve İl Özel İdare'den kaynak ayırıyoruz. Çalışmaları işte böyle yapmak lazım. Paraları parça parça zayi etmeden ana güzergahları yapıp, daha sonra tali işlere para ayıracak şekilde hareket edilmeli. Bu konuda Sındırgı'yı diğer ilçelere örnek gösteriyorum" dedi.

Vali Yılmaz Arslan Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü ile çalışmaların koordineli ve verimli bir şekilde yürütüldüğünü belirterek memnun olduğunu bildirdi. Bigadiç kavşağındaki köprülü yol çalışması, çevre yolunun tamamlanması, Batı Çevre Yolu'ndaki (İzmir yolu - OSB ve Edremit yolu bağlantısı) çalışma hakkında bilgiler veren Vali Arslan, ilçelerden komşu illere bağlantı yollarında sıkıntı yaşandığını söyledi. Bunları bir plan dahilinde yapmak istediklerini kaydeden Vali Yılmaz Arslan, "Savaştepe yolunda da ciddi sıkıntımız var. Onunla ilgili de bir çalışma yapılıyor şu anda. Akhisar bağlantısı, Simav bağlantısı gibi bu bağlantı yollarının üzerinde de çalışılıyor. Zannediyorum bu işler 2012 yılında Bölge Müdürlüğünün kendi yetki alanı dahilinde yapılabilecek" dedi.

KÖYLERE KLORLAMA SİSTEMİ
Vali Yılmaz Arslan, köylere klorlama cihazlarının alındığını, daha da alınması gerektiğini söyledi. Ancak muhtarların kloru alıp korumasının pek mümkün olmadığını bellirten Vali Yılmaz Arslan, "Bu klorların alınması hususunda bir sistem getirmemiz lazım. Bu klorları biz alalım, köylüye bırakmayalım. Zaten bu yıl 892 köyün hem klor cihazı hem de arsenikle ilgili çıkan sorunlarla ilgili bütçeye 1 milyon TL koyduk. Su kalitesinin iyileştirilmesi konusunda bu sene ciddi bir çalışma yapacağız. Şimdiye kadar hep 'bir an önce köylüleri suya kavuşturalım' denildi. Şimdi artık o suyun daha kaliteli daha içilebilir hale getirilmesi için çalışmamız gerekiyor. İşin ana mantığı bu" diye konuştu. Vali Yılmaz Arsllan Sındırgı Belediesini ziyaretinde başkan Özgör Ertçuğrul'dan bilgi aldı. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Vali Yılmaz Arslan'a ziyaretinin anısına üzrinde Balıkesir'i simgeleyen saat kulesi ve şadırvan motiflerinin işli olduğu Yılmaz Arslan yazılı el dokuması Yağcıbedir halısı hediye etti.

MARKA ŞEHİR ÇALIŞMASI
Vali Arslan, Balıkesir'i marka şehir yapmak için özel bir çalışma başlattığını açıkladı. Bayan vali yardımcısının başkanlığında bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Yılmaz Arslan, marka şehir için memur kafasının dışında özel sektör mantığıyla düşünülmesi ve buna göre harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi. Vali Arslan, "Kent imajı veya marka denilen yeni kavramlar var. İstanbul ve İzmir gibi illerden bu işlerle ilgili firmaları çağırdık. Dedik ki, 'marka şehir nasıl oluşturulur, bu konuda bir çalışma yapın' dedik. Çünkü biz memur insanlarız. Biz ne düşünürsek memur kafasıyla düşünürüz. Bu çok doğal bir şey. Ama o insanlar özel sektör mantığıyla, daha estetik şeyleri bulabiliyorlar. İzmir'de bir Turizm Fuarı var, oraya katılıyoruz. Burası için çok orijinal yeni ürünler yaptırdık. Bunları biz oturup düşünsek aklımıza gelmez. Biz Balıkesir'i tanıtmak istiyoruz dedik. Bize bir kaç örnek getirip gösterdiler. Çok değişik çalışmalar olmuş. Artık bundan sonra böyle çalışacağız. Balıkesir tanıtılacaksa, Sındırgı'sız bunun olmayacağını da biliyoruz. Edremit'in, Ayvalık'ın veya falanca ilçenin kendi kendine hareket ediyor olması bizi pek rahatsız etmiyor. Önemli olan Balıkesir'in bir beldesinin, ilçesinin, yöresinin öyle veya böyle tanıtılıyor olmasıdır. Mesela Sındırgı adıyla faaliyetlerde bulunursanız ben de Balıkesir Valisi olarak bundan rahatsız olmam. İnsanlar kabul etsin, etmesin. Balıkesir büyük bir il. İlçe kendini nereye bağlı hissederse hissetsin sonuçta o ilçe de Balıkesir'e bağlıdır. Büyükşehir olduğunda irtibatlar daha da kuvvetlenecek. Siz elinizden geldiği kadar Sındırgı'yı tanıtın, zaten tanıtıyorsunuz da, medyadan takip ediyoruz" diye konuştu.

7'DEN 77'YE VALİ SEVGİSİ
Vali Yılmaz Arslan, CHP'den seçilen Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un daha önce çeşitli defalar gündeme getirdiği negatif ayrımcılık sebebiyle rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Arslan, tercihlere herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Sındırgı Şehir Stadyumunda incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Arslan, tribün çalışmalarıyla ilgili Spor İl Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesinin çözüme yardımcı olacağını söyledi. Sındırgı Anadolu Lisesi öğrencilerine hizmet verecek 100 kişilik öğrenci yurdunun temelini de atan Vali Yılmaz Arslan, İl Özel İdaresi ekipmanlarınca yapılan Sındırgı-Yaylabayır yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Ekiplerle birlikte çay içen Vali Arslan, işçilere çalışmalarını takdir ettiğini söyleyip moral verdi. Yaylabayır Belde Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Arslan, belde camisinde ve gölette incelemelerde bulundu. Yaylabayır İlköğretim Okulunun ihata duvarının yapılması ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili olarak Sındırgı Kaymakamlığına 30 bin TL göndereceğini belirten Vali Yılmaz Arslan, beldedeki vatandaşlarla da yakından ilgilenip sohbet etti, hal hatır sord, sorunlarını dinledi. Kendisine iletilen sorunlarla bizzat ilgileneceğinin sözünü veren Vali Yılmaz Arslan'a bazıları ilk defa vali gören vatandaşlar teşekkür etti. Yaylabayır İlköğretim Okulunda incelemelerde bulunan Vali Arslan, iki sınıfta derslere girdi, öğrencilerle sohbet etti. 3/A sınıfına projeksiyon cihazı sözü verdi. Yaylabayır'dan Gölcük beldesine geçen Yılmazk Arslan, burada da vatandaşlar taranfıdan ilgiyle karşılandı. Gölcüklüler, İzmir yoluna bağlanan yollarının bozuk olan bazı bölümlerinin yapılmasını, Eğridere baraj yapım çalışmalarının hızlandırılmasını istediler. Gölcük Belediye Başkanı Şakir Barkır Vali Yılmaz Arslan'a ziyaretin anısına renkleri kök boyasından elde edilen dünyaca ünlü el dokuması Yağcıbedir halısı hediye edildi. Gölcük İlköğretim Okulunu da ziyaret edten Vali Arslan, okul bahçesine parke taş döşenmesi, okulun müsamere salonu sahne düzenlenmesinde kullanmak üzere Sındırgı Kaymakamlığına 15 bin TL göndereceğini müjdeledi. Son olarak Gölcük Belde Jandarma Karakolu'nu denetleyen Vali Yılmaz Arslan, karakol komutanından sorumluluk alanlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı, ziyaret defterini imzaladı. Gölcük'ten ayrılacağı sırada belde meydanında kendisini uğurlamak için toplanan vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Vali Yılmaz Arslan, daha sonra Balıkesir'e döndü. Vali Arslan'ın Sındırgı ziyaretinde, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürcan Sercan, Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çabuk da hazır bulundular.

09.12.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sındırgı'da Vali Rüzgarı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi