Şifrem?
174 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Van'da Eğitimi Yarım Kalan Gençlere Yardım Eli
Balıkesir'deki bir dershane Van'da eğitimleri yarım kalan Balıkesirli üniversite öğrencilerine sahip çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dershane üniversite öğrencilerini ücretsiz olarak KPSS sınavlarına hazırlayacak.

Balıkesir Yediiklim Dershaneleri aldığı örnek karar ile takdir topladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de onayı ile Van 100. Yıl Üniversitesi'nde öğrenim gören ancak deprem nedeniyle eğitimleri yarım kalan mağdur öğrencilere özel bir dershane sahip çıktı. Öğretmen evinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yediiklim Dershanesi kurucusu Bekir Yılmaz, yönetim kurulu olarak aldıkları karar ile Balıkesirli olup Van'da eğitim öğretim gören üniversite öğrencilerinin KPSS hazırlığı ve yarım kalan eğitimlerinin tamamlanması için ücretsiz burs vereceklerini açıkladı. Yılmaz, "Ülkemizin bir köşesinde olan bu istenilmeyen felaket bizi de yürekten sarstı, ne yapabiliriz diye düşündük. Yönetim kurulu olarak Van 100. Yıl Üniversitesi'nin tüm fakültelerinde eğitim-öğretim nedeniyle ayrılan öğrencilerimize Balıkesir dahilinde il ve ilçelerinde ikamet eden tüm öğrencilerimize Balıkesir Yediiklim Eğitim Kurumları olarak tüm kurslarda ücretsiz burs vermeyi kararlaştırdık. Her türlü eğitim desteği verilecektir. Balıkesir'de bu görevi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğer onların acısını bir nebze olsun dindirebilirsek kendimizi mutlu sayacağız. Başta Sayın Valimiz Yılmaz Arslan olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüz, belediye ve il emniyet müdürlüğü ile bize destek veren öğretmen arkadaşlarımıza, personelimize ve buna ilgi gösteren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların diğer kurumlara da örnek olmasını gönülden diliyorum" dedi.

Basın toplantısına katılan İl Milli eğitim Şube Müdürü Haydar Aydın, ilk defa böyle bir girişimde bulunan dershane yöneticilerini kutladı, teşekkür etti. Aynı zamanda Balıkesir Deprem Koordinasyon Kurulu üyesi olan Haydar Aydın, şu ana kadar Van'dan gelen 176 civarında vatandaşın Ayvalık ilçesindeki kamu tesislerine yerleştirildiğini söyledi. Aydın, "Bugün onlar üzülüyor ama biz sevinmeyeceğiz. Üzüntülerine de ortağız, kaderde ve kıvançta beraberiz. Biz bu kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaya hazırız. Ben bu büyüklüğü yaptığı için dershane müdürüne, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimize sıcak bir yuva açtıkları için kendilerine kurum olarak teşekkür ediyorum. Devlet kurumları için gelen öğrencilerimizden 6'sı Altıeylül İlköğretim Okulu'na yerleştirildi. Van'dan gelen öğrencilerimiz için okullarda sınıf kontenjanı yok, nakilleri internet ortamında alınan öğrenci kaçıncı sınıf ise denk bir sınıfa yerleştirilip eğitim-öğretimine başlayacak. Yediiiklim Dershanesinin bu girişimi şu anda ilk oldu, kendilerine bir defa daha teşekkür ediyorum" dedi.

"DEPREMDE ORADAYDIK"
Van 100. Yıl Üniversitesi'nde öğrenim gören Balıkesirli öğrenciler Menekşe Dalkıran ve Barış Güzeller, depremde ağır bir sarsıntı atlattıklarını ifade ettiler. Menekşe Dalkıran İvrindi ilçesine bağlı Soğanbükü köyündeki ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Birçok arkadaşları hayatlarını kaybeden iki öğrenci sağ kurtulup Balıkesir'deki ailelerine kavuştukları için şanslı olduklarını belirtirken, yaşadıkları acı ve kaybettikleri arkadaşları ile bölge halkı için duydukları üzüntüyü kısaca ifade ettiler. Van 100. Yıl Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik bölümü öğrencisi Menekşe Dalkıran, çok zor b ir dönem geçirdiklerini ancak her şeye rağmen okuluna devam etmek ve girmek zorunda olduğu bir sınavı olduğunu belirterek bu konuda kendilerine yardımcı olan dershane yetkililerine teşekkür etti. "Deprem esnasında oradaydık" diyen Menekşe Dalkıran, "Van'da bulunduğumuz sırada zor dönemler geçirdik. Öncelikle tüm Türkiye'ye, Vanlılara geçmiş olsun. Eğitim, öğretime Şubat'a kadar ara verildi, Mart-Nisan ayına kadar uzayabilir dediler. 4. sınıf öğrencisiyim KPSS' ye gireceğim. Devam etmek zorunda olduğum bir okulum, girmek zorunda olduğum bir sınavım var. Bu konuda Yediiklim KPSS kursu yardımcı oldu, sıcak bir ortam ve iyi bir kadro bize kucak açtı, eğitimize destek oldular. Teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda valimize, belediye başkanımıza, il milli eğitim müdürlüğüne ve tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Yüce Rabbimden bir daha böyle acılar yaşamamayı niyaz ediyorum" diye konuştu.

Van 100. yıl Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi Barış Güzeller de maddi ve manevi olarak çok yaralandıklarını söyledi. Depremden sonra Bandırma'daki ailesinin yanına dönmek zorunda kaldığını söyleyen Barış Güzeller, "Menekşe arkadaşım gibi benim de KPSS' ye hazırlanmam gerekiyor. Kimya öğretmenliği bölümündeyim, devlete atanmak için sıkı çalışmam gerekiyor. Böyle bir durumda hem maddi hem manevi olarak çok yaralandık. Bu durumda bize el uzatan öncelikle Bekir hocamıza teşekkür ediyorum. Çünkü hakikaten insan kendini hem maddi hem manevi yoksul hissediyor ve bir yerlerden bir şeyler de talep edemiyor. Balıkesir Yediiklim Dershanesine bu destekten dolayı çok minnettarız. Umarım tüm dershaneler bu şekilde çaba harcar. Ağır bir travma atlattık, orada yurt da yıkıldı, arkadaşlarımızı kaybettik. O yüzden pek anıları hatırlamak istemiyorum. Yardımlardan dolayı teşekkürler" dedi.

Dershane yetkilileri, ücretsiz burs verilecek öğrenci sayısını sınırlı tutmadıklarını, sayı kaç olursa olsun dershane olarak Balıkesir'deki öğrencilere burada bulundukları süre boyunca eğitim, öğretim desteği vereceklerini ayrıca reh0berlik birimlerinde görevli uzmanlarla psikolojik destek de vereceklerini belirttiler. Van'da okuyup Balıkesir'de bulunan bu şekildeki üniversite öğrencilerinin doğrudan dershaneye başvurabilecekleri bildirildi.

22.11.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Van'da Eğitimi Yarım Kalan Gençlere Yardım Eli

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi