Şifrem?
80 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'e Sosyal Hizmet Birimi Kuruldu
Edremit Devlet Hastanesi’nde kurulan Sosyal Hizmet Birimi, geniş hizmet alanı yelpazesi ve topluma faydalı çalışmalarıyla kısa zamanda halkın takdirini kazanmaya başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Körfezi’ndeki vatandaşlara bölge hastanesi gibi hizmet vererek, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit'le bağlı beldelerle köylerindeki vatandaşlara hizmet eden Edremit Devlet Hastanesi, hızlı büyüme atağını sürdürüyor. Hastane bünyesinde ilk kez ciddi manada bir Sosyal Hizmet Birimi oluşturuldu ve 2 sosyal hizmet uzmanından oluşan tecrübeli ekip, kısa zamanda halkın takdirini toplamayı başardı. Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Ozan Özkaya, Sosyal Hizmet Birimi’nin hastanede sadece hasta ve hasta yakınlarına değil, personele de periyodik aralıklarla hizmet içi eğitimler verdiğini söyledi.

Sosyal Hizmet Birimi yetkilileri olan Sosyal Hizmet Uzmanları Zeliha Filiz ve Tuncay Öztekin, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sosyal Hizmetler Birimi yetkilileri, “Sosyal Hizmet Birimleri ; hastanede ayakta veya yatarak muayene, tetkik ve tedavi olan hastaların tıbbi tedaviden etkin bir biçimde yararlanmaları amacıyla sosyal hizmet uzmanlarınca yürütülecek ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici, destekleyici ve geliştirici hizmetlerin yanında hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, hastaneden çıktıktan sonra kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesinde destek olunması gibi hizmetlerin yürütüldüğü birimlerdir. Adölesan gebelerin tespitinde ve bildiriminde, buluntu ve terk bebek vakalarında, istismar ve ihmal vakalarında, kaçan hastalar konusunda, yeşilkart sahteciliği olduğunda, sosyal faaliyetleri gerçekleştirmede, engelli hastalar, sağlık güvencesi olmayan hastalar, yoksul hastalar, aile içi şiddet mağduru hastalar, mülteci ve sığınmacı hastalar, insan ticareti mağduru hastalar, yaşlı, dul ve yetim hastalar, kronik hastalar, ruh sağlığı bozulmuş hastalar, alkol ve madde bağımlısı hastalar, il dışından gelen hastalar, hastaneye gelen hastalara kalacak yeri olmayan kişileri misafirhaneye yerleştirebilmede, ekonomik durumu düşük olan hastalara ise yol yardımı ve harçlık sağlama gibi konularda Sosyal Hizmet Birimi devreye girmektedir. Sosyal Hizmet Biriminde bulunan sosyal hizmet uzmanları; sosyal hizmetler ve sosyal sorunlar alanında dört yıllık lisans eğitimi almış profesyonel görevlilerdir. Sosyal Hizmet Uzmanları hastane ile hasta arasında köprü görevi görür. Tüm çalışmalarında hasta önceliğini ele alır, ancak hastanenin yararını göz önünde bulundurur. Çalışmalarını resmi/gönüllü yardımları kullanarak gerçekleştirir ve gerekli durumlarda hastane personelinin yaşadığı sorunların çözümünde de destek olur” dedi.

SOSYAL HİZMET UZMANI NELER YAPAR?
Hastanelerde bulunan Sosyal Hizmet Uzmanlarının yaptıkları görevleri de anlatan Edremit Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanları, “Sosyal Hizmet Uzmanları; Hastane ücretini ödeyemeyeceğini belirten hastaların gerçekten ödeme gücünün olup olmadığını değerlendirir ve ödeme gücü olmayanlar için kaynak bulma konusunda çalışır. Hastaneye ve tedaviye uyum sağlayamayan, ekonomik sosyal veya psikolojik sorunları bulunan hastalara destek verir, gerekirse bu hastaların ilgili kişi ve kuruluşlardan destek almalarını sağlar. Hastanede uzun süre yatmaktan dolayı moral gücünü kaybetmiş hastalara moral desteğini sağlar. Hasta yakınlarının bulunmadığı zamanlarda, hastanın yakınları ile bağlantı kurar. Hastaneye terk edilen hastaların ilgili Sosyal Hizmet kuruluşlarına yerleştirilmesi için çalışır. Tedavisini olumsuz etkileyecek şekilde, hastane personeli ile anlaşmazlık yaşayan hastalarla sorunun kaynağının bulunması, çözümü ve hastanın bilgilendirilmesi için çalışır. Eşler arası anlaşmazlık, boşanma, aile içi şiddet, uyuşturucu alkol v.b. madde bağımlılığı, çocuk istismarı, ebeveyn çocuk anlaşmazlığı, rehberlik ve danışmanlık, aile içi iletişim sorunları, ekonomik sorunlar, hukuki sorunlar, yaşlılık ve bunun gibi konularda ortak sorunları olan hastalar arasında dayanışma ve destek çalışmaları yapar. Hastanemizin Sosyal Hizmet Birimi birinci katta 2 Sosyal Hizmet Uzmanı ile hizmet vermektedir. Hastanemiz Sosyal Servisi yukarıda belirtilen görevleri kapsamında çeşitli proje ve çalışmaları yürütmektedir” diye konuştular.

Gerekli olduğu zamanlarda hastaların veya ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine dahi giderek hizmet verdikleri öğrenilen Sosyal Hizmet Birimi, yakın zamanda ‘Sosyal Market’ uygulaması başlatmaya hazırlanıyor.

05.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'e Sosyal Hizmet Birimi Kuruldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi