Şifrem?
178 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Alperen Ocakları'ndan Cumhurbaşkanı Gül'e Teşekkür
Alperen Ocakları Genel Başkanı Cengiz Kırçın, BBP'nin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA muhabiri İsmail Güneş ile birlikte toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmada gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kırçın, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Ocak genel merkezinin Marmara Bölge Toplantısı'na başkanlık yapmak üzere Balıkesir'e gelen Alperen Ocakları'nın yeni Genel Başkanı Cengiz Kırçın, Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakilerin hayatlarını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. İHA'ya konuşan Kırçın, üzerinden yaklaşık iki buçuk yıl geçen kazayla ilgili başından beri Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edildiğini söylediklerini hatırlatırken, son gelişmelerin bu kazanın derin bir cunta yapılanmasının işi olduğunu gösterdiğini söyledi. Kırçın, gözaltına alınan ve tutuklanan 4'ü muvazzaf 7 kişinin sadece taşeron olduklarını, işi asıl yapanların açığa çıkarılması gerektiğini, yargı sürecinde bunun sonucuna ulaşılacağını umut ettiklerini söyledi.

BBP ve Alperen Ocakları olarak bu süreçte çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Kırçın, "Helikopter kazasının üzerinden yaklaşık iki buçuk yıl geçti. Liderimizin şehit edildiğini defalarca söyledik. Bunu yetkili kurum ve kişilere de ilettik. Fakat 'Kazadan cinayet çıkarmayalım' diye açıklamalara muhatap kaldık. Şimdi o sözü kullananların bugünlerde medya karşısında utanarak yeni açıklamalar yaptıklarını görüyorum. Geçmişte yaptıkları açıklamaların pişmanlığını yüzlerinde okuyabiliyorum. Fakat biz işin sonucuna bakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu çalışmayla yeni belgeler, görüntüler, yeni sonuçlar ortaya çıkıyor. Biz artık bu sürecin sonuçlanacağına inanıyoruz. Süre uzayabilir, kısalabilir. Ama artık bir başlangıç yapılmıştır. Sorumluları üç aşağı, beş yukarı gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. En azından taşeronları orta çıkmaya başlamıştır. Bunları taşere edenlerin de tek tek çıkacağına olan inancımız devam etmekte, umudumuz artmaktadır. Fakat bununla birlikte çeşitli medya organlarında bazı isimler zikredilmektedir. Bu isimler konusunda camiamızı, tüm alperenleri uyarmak istiyorum, bu isimleri şu anda ne dile getirelim, ne konuşalım. Çünkü yargı süreci devam ediyor. Bizim için önemli olan suçun ispatıdır. Herhangi bir tahrike veya galeyana gelmememiz lazım. Özellikle bu süreçte bizi kullanmak isteyenler olacaktır, bizi kışkırtmak isteyenler olacaktır. Bütün gençlerimize, bütün alperenlerimize yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemelerini tavsiye ediyorum. Adaletin tecellisi için biz de elimizden geleni kullanacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız, bu işin takipçisiyiz. Ancak yargı sürecini tamamlamasını beklemeliyiz. Gerçek suçluların ortaya çıkmasını beklememiz lazım. Bütün alperenleri sağduyulu olmaya çağırıyorum. Rahmetli liderimize yakışır şekilde ülkemizi bir kaosa, bir çatışmaya götürmeyecek şekilde, sağlıklı bir izleme politikası ile bu süreci takip etmekten yanayım" diye konuştu.

"İŞİN SAHİBİ DERİN CUNTA YAPILANMASI"
Alperen Ocakları Genel Başkanı Cengiz Kırçın, ortaya çıkan son görüntülerden helikopter kazasının ardında derin bir cunta yapılanmasının olduğunun kesinleştiğini bildirdi. Buna her ne kadar inanmak istemeseler de üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin silahlı kuvvetlerinin kıyafetleri olan insanların helikopterdeki parçayı özel aletlerle söktüklerini, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının benzeri bir durumun söz konusu olduğunu ifade etti. Kırçın, "Maalesef bu olayın içinde derin bir yapılanma olduğu açık. Özellikle de 7 tutukludan 4'ünün muvazzaf asker olması, derin cunta yapılanmasının işin içerisinde olduğunun en açık örneğidir. Maalesef kendi ülkemizde, hepsini kastetmiyorum ama, kötü niyetli insanların, askerlerin milletimize karşı hep derin yapılanmalar içinde olması bizi çok üzüyor. Daha önce de Ergenekon, Balyoz gibi yargı süreci devam eden soruşturmalar var. Bunlarda da görüyoruz ki derin yapılanmalar milletimizin menfaatlerinin dışında hareket etmiştir. Milletimiz için kendini vakfetmiş, ömrünü vermiş liderimizi de görüyoruz ki bu süreçte derin cunta yapılanmasının faaliyetleri sonucunda kaybetmişiz. Bunlar belli küresel odakların taşeronudur. Diğer Ergenekon ve Balyoz'da da gördüğümüz gibi bu süreçte de bir derin cunta yapılanması ortaya çıkacak, bunlar işin arkasında değil, işin taşeronudur. Yargı sürecini bekleyelim, bu işte parmağı olanlar açığa çıkacaktır. İnşallah sonuca da varılacaktır. Gerekli cezanın verilmesi konusunda ısrarlı olacağız. Alperenler olarak şehit
liderimizin hesabının sorulmasından yana olacağız" dedi.

NEDEN YAZICIOĞLU?
Kırçın, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hedef seçilmesinin 28 Şubat süreciyle de ilişkilendirilebileceğini ifade etti. O süreçte cuntaya karşı dik duran liderlerden biri olduğunu hatırlatan Kırçın, Muhsin Yacızıoğlu'nun, "Türkiye'yi Suriye yaptırmayacağım" açıklamasını da örnek gösterdi. Cengiz Kırçın, "Neden Muhsin Yazıcıoğlu? Çünkü şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu belki Türkiye'de bir başbakan olamadı, belki bir bakan olmadı. Fakat her zaman bu milletten yana oldu. 28 Şubat sürecinin en dik duran liderlerinden birisiydi, karakterlerinden birisiydi. Cuntacılara 28 Şubat sürecinde 'Türkiye'yi Suriye yaptivam etmekte, umudumuz artmaktadır. Fakat bununla birlikte çeşitli mırmayacağım demişti'. Bunun dışında sadece Türkiye'de, Anadolu topraklarında değil, Ortadoğu'da da, Balkanlar'da da, Kafkaslar'da da etkisi olan bir karakterdi kendisi. Şehit liderimiz bütün buralardaki mazlumların dertleriyle dertlendi. Yardımlarına koştu, bizi de, alperenleri de buna ikna etti, teşvik etti. Dolayısıyla şehit liderimiz hep milletten yana, mazlumdan yana, dünya mazlumlarından yana oldu. Doğal olarak da emperyalistlerin en büyük düşmanı haline gelmiştir. Haktan yana olan bir insan, mazlumdan yana olan bir insan zalimin düşmanı olur" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine ulaştırılan kazayla ilgili son görüntüleri izlerken tekrar bir yıkım yaşadıklarını, derinden etkilendiklerini anlatan Cengiz Kırçın, "O görüntüleri izlediğimizde tekrar üzüldük, kızdık. Manevi olarak çok kötü etkilendik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, bu konuyla ilgilendiler, konunun üzerine düştüler. Bazı olumsuz yaklaşımları ve bakış açılarını kulak ardı ettiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun, sağ olsun" dedi.

O PARÇA NEREDE?
Görüntüleri değerlendiren Alperen Ocakları Genel Başkanı Cengiz Kırçın, yapanların hesap vereceklerini söyledi. Askerler tarafından alınan parçanın akıbetini soran Kırçın, "Çok açık bir şekilde görülmektedir ki, helikopterin beyni olan, hafızası olan parçayı bilerek ve kasten özel aletlerle asker kıyafeti giymiş insanlar sökmektedir. Cumhurbaşkanının dediği gibi, bunu keçiler yapmamıştır. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin kıyafeti olan insanlar yapmışlardır. Ve bunun açıklamasını yapacaklardır. Yapmak zorundadırlar ve yapacaklardır. Neden orada öyle bir parça sökmeye gidilmiştir ve o parçaya ne olmuştur? Onun bize hesabını vermek zorundalar, nerededir bu parça? Güvenlik için mi söktünüz? Peki o zaman nerede, gösterin. Bu işin, bu eylemin iyi niyetlisi, kötü niyetlisi yoktur, artık tespit edilmiştir. Bunun hesabını verecekler" diye konuştu.

03.10.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Alperen Ocakları'ndan Cumhurbaşkanı Gül'e Teşekkür

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi