Şifrem?
110 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şampiyon Sporcular Ödüllendirildi
Balıkesir'de amatör kümede mücadele eden kulüplere İl Özel İdare tarafından malzeme dağıtımı yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başarılı sporcuların da ödüllendirildiği törende konuşan Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'de spora çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini, bunun paralelinde ağırlık kazanan yatırım ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, sportif faaliyetlerin yoğunluğu ve sporda elde edilen başarılar bir toplumun gelişmişliğinin önemli göstergelerinden birisi olduğunu, gençliğin ise bir ülkenin geleceğe dönük en önemli sermayesi ve teminatı olduğunu söyledi. Kaynak, eksiklerin olmasına rağmen Balıkesir'in il olarak spor tesisleri açısından ülkenin önde gelen illeri arasında yer aldığını belirtti. Oğuz Kaynak, amatör liglerde yer alan 106 spor kulübüne toplam bin 908 çift krampon ayakkabı ile il genelindeki güreş branşı sporcularına 250 çift güreş ayakkabısı dağıtımı yapılacağını açıkladı. Kaynak, "Bu malzeme yardımı ekonomik zorluklar içerisinde mücadele eden amatör takımlarımız için büyük önem taşımaktadır. Bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza şükranlarımızı arz ederiz" dedi.

Malzeme dağıtımı ve başarılı sporcuların ödüllendirildiği törende söz alan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkanı Metin Mengüç bugün son derece mutlu olduğunu belirtirken Balıkesir'deki sporun gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladığı Vali Yılmaz Arslan'a teşekkür etti. Metin Mengüç, "Bugüne kadar her toplantıda ilimizdeki spor tesislerimizden yakınırdık. Ama şimdi gururlanıyoruz. Yapılan çalışmalar ve tesisleşmeyle ilgili çalışmalar için valimize teşekkür ediyorum. İlimizde merkez, Bandırma ve Edremit'te statların yapılması çok güzel. Bandırma'daki toprak sahanın sentetik yapılması, Edremit'teki toprak sahanın sentetik çim yapılması çalışması. Bunlar çok güzel ve çok önemli işler. Özel İdare tarafından uzun yıllardan beri yapılan yardımların bu yıl yine tekrarlanması bizi memnun etti. Biz amatörler gani gönüllü insanlarız, en ufak bir yardım bizi memnun eder. Çünkü amatörler bu işi bedel ve karşılık beklemeden gönülleriyle, sevgiyle yapıyorlar. Gençlerin topluma kazandırılması için elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bugün 127 futbol kulübümüzün (106'sı faaliyette) toplam 199 kulüp adına başta sayın valimize, özel idarenin değerli mensuplarına ve Gençlik Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi. ASKF başkanı Metin Mengüç Vali Yılmaz Arslan'a spora ve amatör spora olan destek ve katkılarından dolayı bir plaket vererek teşekkür etti.

VALİ ARSLAN: "2012'DE SPORA DAHA ÇOK KAYNAK AYRILACAK"
Törende konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, amatör spor kulüplerine verilen malzemelerle ilgili harcanan paranın aslında büyük bir meblağ olmadığını, il bütçesi göz önüne alındığında bu alana yani spora daha çok kaynak ayrılabileceğini söyledi. 2012 yılında spora daha fazla kaynak ayrılacağını müjdeleyen Vali Yılmaz Arslan, "2012 yılında inanıyorum ki bu alana daha önceki kaynaklardan fazla kaynak ayırma imkanı bulacağız. Çünkü artık uluslararası düzeyde en büyük tanıtım sporla sağlanıyor. Çok büyük paralar harcayıp yaptığınız reklamlar, tanıtımlar çok fazla sonuç vermiyor. Ama bir sporcu, bir takım veya kulüp uluslararası düzeyde başarı elde ettiğinde bu Türkiye'nin tanıtımına veya o bölgeye, o İl'e çok ciddi anlamda katkı sağlıyor. Dolayısıyla spora yapılan yatırımı, ayrılan parayı sadece 'ençler spor yapsın çok fazla para ayırmamıza gerek yok' mantığı eksik bir düşünce tarzıdır. Olayı geniş boyutta ele almak zorundayız. Balıkesir'de son dönemde spor tesisleriyle ilgili ciddi çalışmalarımız oldu ve devam ediyor" dedi.

BİLECİK-BURSA-BALIKESİR-ÇANAKKALE HATINDA ULUSLAR ARASI BİSİKLET YARIŞI
Vali Yılmaz Arslan, 4 ilin valisi olarak bir araya gelip aldıkları kararı da törende açıkladı. Buna göre Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri olarak ortak bir güzergah belirlendiği ve yakın zamanda bu güzergahta uluslar arası bisiklet yarışı organizasyonu gerçekleşeceği bildirildi. Vali Yılmaz Arslan ilk defa açıkladığı bu bilgiye ilave olarak Altınoluk- Altınova sahil bandında da ulusal ve uluslararası bisiklet güzergahı ve yarış organizasyonu ile Balıkesir'in turizminin tanıtılacağını, ancak bunun için bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Ülke sporunun yeni hükümet döneminde kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çok daha iyi yerlere götürüleceğini kaydeden Vali Yılmaz Arslan, yeni Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Samsunlu olması dolayısıyla Balıkesir'e bir hemşerilik ayrıcalığından da ümit var olduğunu belirtti. Gençlere seslenen Vali Yılmaz Arslan, "Gençler en iyisini hedefleyerek yola çıkmak lazım. Sporu uluslararası düzeyde işi en iyi yapanlar arasında olma kararlılığında olmalısınız. Azim imkansızlıkları aşar. Biz Balıkesirli gençlerden Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları istiyoruz. Bu konuda ışık gördüğümüz tüm sporcuları desteklemeye hazırız. Güreş konusu bölgemiz için önemli. Özellikle minder güreşlerinde uluslararası müsabaka almak için mevcut kapalı spor salonumuz yetersiz, üç minder kurulması gerekiyor. Bizim salonumuz iki minderlik olduğu için organizasyon alamadık. Biz spor tesislerimizi uluslararası standartlara getirmek için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Atletizm alanında yeni birtakım ulusal ve uluslararası yarışların organizasyonlarını almak istiyoruz. Türkiye son dönemde büyük müsabakalar almaya başladı. Bizim çabamız Bursa veya İzmir'le beraber bu tür organizasyonlarda yer almak istiyoruz. Mevcut spor tesislerimiz yeterli değil. Çalışmalarımız devam ediyor, daha da iyi olacak inşallah. Spora katkı sağlayan başta İl Özel İdaremize ve belediyelerimize teşekkür ediyorum. İlgi göstermeyen soğuk bakanlara da bu konudaki fikirlerini bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu kurumlar kamu kaynağı kullanan birimler, spor da kamu harcamasıdır. Nasıl ki yol, hastane vs yapıyorsunuz bunları nasıl yapıyorsanız spor alanına da para harcamak zorundasınız. Çünkü çocuklar hepimizin ve bu tesislere ihtiyaçları var. Bu konuda söz söyleme hakkı gören herkes yüksek sesle konuşsun. Susarak bir yere varılmaz, eksikleri nezaket ölçüsünde sürekli dillendirelim. Her şeyi valilik yapamaz, kamuoyu oluşturma konusunda özellikle basınımız daha fazla gayret göstermelidir. Dernekler, STK'lar kendi üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Samimiyet ve el birliği içerisinde bu ilin sporunu geliştireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

"RUSLARI YENİN ŞAMPİYON OLUP GELİN"
Konuşmaların ardından başarılı sporculara ödülleri verildi. Vali Yılmaz Arslan, judo ve boksta Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonası dereceleri elde eden Nazlıcan Kılıç (judo), Murat Bektaş (judo), Selin gül (judo), Serife Karakoç (boks), Nursel Eren (judo) ve Özgür Ozan Pamuk (atletizm-yürüyüş) isimli sporculara birer çeyrek altın hediye etti. Sporcularla sohbet eden Vali Yılmaz Arslan Ümlitler Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Murat Bektaş'a kime yenildiğini sordu. Rus rakibi olduğunu öğrenen Vali Yılmaz Arslan, 1 hafta sonra dünya şampiyonasına katılacağını ve aynı Rus rakibiyle karşılaşacağını öğrendiği Murat Bekttaş'tan şampiyonluk sözü aldı. Vali Arslan, "O Rus'u yen gel ben sana çok iyi hediyeler vereceğim" dedi. Boksta dünya ikincisi olan Şerife Karakoç'a altın takan Vali Yılmaz Arslan, kimin birinci olduğunu sordu yine Rus rakibi cevabını alınca bayan boksörden de Rus rakibini yenip birinci olması için söz aldı. Bir hafta sonra yapılacak dünya şampiyonasında birincilik elde edecek sporculara çok güzel hediyeleri olacağını söyleyen Vali Arslan, hediyelerin sürpriz olduğunu belirtti. Törende İl Özel İdare Genel Sekreteri Günay Özdemir, vali yardımcısı Ali Osman İşsen, Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Alkaya, ASKF başkanı Metin Mengüç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak da diğer sporcuların ödül ve hediyelerini verdi. Başarılı sporcularla toplu halde hatıra fotoğrafı çekilen Vali Yılmaz Arslan daha sonra amatör spor kulüplerine de kramponlarını verdi.

06.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şampiyon Sporcular Ödüllendirildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi