Şifrem?
291 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Devlet Menekşe'ye Sahip Çıktı
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkiye birincisi Menekşe Okyay'a devlet yardım elini uzattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Menekşe Okyay'ın tüm eğitim masraflarının ve gerekli ihtiyaçlarının Balıkesir'de karşılanacağını belirterek yardım amaçlı tekliflere teşekkür etti.

İmkansızlıklar içerisinde azmiyle büyük başarı elde eden Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi LYS Türkiye 1.'si Menekşe Okyay, babasıyle birlikte V ali Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti. Türkiye şampiyonu Menekşe'yi makamında kabul eden Vali Yılmaz Arslan, Menekşe'yi başarısından dolayı kutladı, Balıkesir olarak gurur duyduklarını söyledi. Bazı haberlerin Menekşe'nin eğitimdeki başarısının ailevi durumunun arka planında bırakılmasına yol açtığını ifade eden Vali Arslan, eğitim başarısından ziyade aileye maddi yardım kampanyasına dönüştürülen girişimlerin çok doğru olmadığını, bundan sonra Menekşe ve ailesinin dışarıdan gelecek herhangi bir yardım ve katkıya ihtiyaçlarının olmadığını, devlet olarak gereken ihtimamın gösterileceğini bildirdi. Vali Arslan, "Herhangi bir kişi ve kurumun desteğine ihtiyaç duymuyoruz" dedi.

MENEKŞE ARTIK DEVLET GARANTİSİNDE
Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, "Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Menekşe kızımız üniversite sınavlarında büyük başarı elde etti. LYS ek puan TS-2 Türkiye birincisi, LYS TS-1'de Türkiye ikincisi, ek puansız hesaplamada da Türkiye 14.'sü olmuş. Bu gerçekten büyük başarı. Savaştepe ilçeler arasında mahrum, imkanları kısıtlı gördüğümüz ilçelerden biri. Bu açıdan da başlı başına takdire değer bir olay. Bizim kabul edemediğimiz bir konu, kızımız Balıkesir'de, gerek eğitimi gerekse bundan sonraki yaşamı anlamındaki tüm yardım ve destek sağlanacak unsurları biz Balıkesir'de temin edebilecek durumdayız. Bu açıdan biz Balıkesir dışından vaki yardım talepleri için teşekkür ediyoruz. Herhangi bir kişi ve kurumun desteğine ihtiyaç duymuyoruz. Tüm ihtiyaçları Balıkesir'de karşılanacak. Menekşe edebiyata çok düşkün bir çocuğumuz. Burada okumak istiyor, ailesinden ayrılmak istemiyor. Necatibey Eğitim Fakültesinde okumak istiyor. Rektör beyle değerlendirdik. İnanıyoruz ki Menekşe burada başarıyla okuyacak, akademik kariyerini de yapıp profesör olarak göreceğiz. Ailesinin Balıkesir'e gelmesiyle ilgili planlamayı Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapıyor. Eğitimiyle ilgili giderleri de üniversitemiz üstlenmiş durumda, karşılayacaklar. Bu dereceye girmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlığın verdiği burslar var, bunlar da kendisine verilecek. Kendisinin eğitim ve öğretimiyle ilgili maddi hiçbir sıkıntısı olmayacak. Yardımsever insanlara diğer yardıma muhtaç olanlara vermelerini tavsiye ediyor, teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette hazır bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü (BAÜ) Prof. Dr. Mahir Alkan da BAÜ V akfı olarak Menekşe'ye aylık 2 bin TL. burs vermeyi kararlaştırdıklarını açıkladı. Rektör Alkan, 2 bin liralık bursun Menekşe'nin BAÜ'deki öğrenim süresi boyunca verileceğini bildirdi.

VALİ ARSLAN MİLLİ EĞİTİMİ UYARDI
Vali Yılmaz Arslan, Menekşe'nin elde ettiği bu başarının bir tesadüf olmadığını, bunun gibi başka çocukların, öğrencilerin de olabileceğini, kendilerine intikal ettirilmeleri halinde Menekşe'ye olduğu gibi gerekli destekleri vereceklerini, devletin bunun için var olduğunu söyledi. Menekşe'nin lisedeki öğrenimi sırasında başarısının ortada olduğunu, bunun öğretmenleri tarafından bilinmesi ve öğrencinin yaşadığı sıkıntılı durumun ilgili mercilere bildirilmesi gerektiğini hatırlatan Vali Yılmaz Arslan, başta öğretmenler olmak üzere okul idarecileri ve milli eğitim yetkililerini bu hususta daha dikkatli olmaları için uyardı. Vali Yılmaz Arslan, "Buradan bir mesaj veriyorum, normal şartlarda okullardaki fedakar öğretmenlerimizin okul idarecileri ve milli eğitim yöneticileri bu konuda daha dikkatli olmalılar. Liseyi bitirmiş, üniversite sınavını kazanmış bu çocuğun başarısı tesadüf değil. Bu tür durumda olan öğrencilerin durumları gerekli yerlere intikal ettirilmesi halinde lise dönemlerinde de kendilerine yardım edilmesi mümkündür. Burada biz Menekşe kızımızla ilgili konuya geç müdahil olduk. Nerden başlasanız kardır, kendi başarısı, çabası ve geleceğini aydınlatmış oldu. Öğrenim hayatı ve yaşamında başarı diliyorum. Benzeri şekilde öğrencilerimiz varsa bize intikal ettirilsin. Aynı şekilde yardım ve destekte bulunacağız. Devlet bunun için var. Biz bu tür ihtiyaçlarımızı Balıkesirliler olarak Balıkesir'de görebilecek durumdayız. Balıkesir dışından ilgilenenlere bir defa daha teşekkür ediyorum. Başka yardıma ihtiyacı olanlara yönelmelerini tavsiye ediyorum. Menekşe kızımızın herhangi bir yardıma ihtiyacı yoktur" dedi.

Yılmaz Arslan, Menekşe'nin gözlerindeki rahatsızlığından tedavisi devam eden annesi Naciye Okyay'ın durumuyla da yakından ilgilendiklerini açıkladı. Valilik makamındaki ziyarette BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan ve Savaştepe ilçe milli eğitim müdürü de hazır bulundular. Vali ve rektörün açıklamalarının ardından söz alan Menekşe Okyay, başta Vali Yılmaz Arslan olmak üzere kendisine sahip çıkan herkese teşekkür etti. Menekşe Okyay, "Valimize, devletimize teşekkür ediyorum, bizi ortada bırakmadılar. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliğini tercih ettim, bu yıllardır hayal ettiğim bir bölümdü. Burada okuyacağım için de çok mutluyum" diye konuştu.

01.08.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Devlet Menekşe'ye Sahip Çıktı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi