Şifrem?
72 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sorunlar Masaya Yatırıldı
Balıkesir Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıda, şehrin sorunları masaya yatırıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rona Yırcalı; milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları ile borsa başkanlarının tanışması, Balıkesir'in ekonomik geleceğine yönelik yatırımlar hakkında yeni seçilen milletvekillerinin görüşlerini almak üzere, 'Balıkesir Odalar ve Borsalar Müşterek Tanışma Toplantısı' düzenledi. Asya Pamukçu Termal Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Namık Havutça, Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş katılırken, Milletvekilleri A. Edip Uğur, Tülay Babuşçu ve A. Duran Bulut mazeretleri nedeniyle katılamadıkları toplantıya telgraf gönderdiler. Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı'nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda il merkezi ve ilçelerden toplam 14 oda ve borsanın temsilcileri ve üyeleri de hazır bulundu. Her genel seçimden sonra yeni seçilen milletvekilleri ile tanışmak, ülkenin ve Balıkesir'in gündeminde olan konular hakkında milletvekillerine bilgi vermek üzere toplantı düzenlediklerini dile getiren A. Rona Yırcalı, toplantı vasıtasıyla iş dünyasının içerisinde bulunduğu ulusal ve uluslararası sorunları paylaşarak, bunlara çözüm bulunması konusunda yeni seçilen milletvekillerinin desteklerini beklediklerini dile getirdi.

Yırcalı, "Türk milletini temsil eden yüce meclisin etkisinin arttırılması gerekmektedir. Küresel rekabet gücümüzü arttıracak yeni bir dönüşüm politikamızı hayata geçirmeliyiz. Önümüzdeki 4 yıl süresince gerçekleştirmemiz gereken belki de en önemli politika bu olmalıdır. Bu sayede yeni küresel başarı öykülerini hep birlikte yazabiliriz" dedi. Sanayi Odası Meclis Başkanı ve DEİK Başkanı Rona Yırcalı'nın açılış konuşmasının ardından, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula ile diğer oda ve borsaların temsilcileri söz alarak, Balıkesir'in sanayi ve ticaretin yaşanan sorunların çözümü konusunda yeni seçilen milletvekillerinden isteklerini dile getirirken, TBMM'ye ilk kez seçilen Namık Havutça, Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile tekrar seçilen Ali Aydınlıoğlu ve Cemal Öztaylan kendilerini tanıtarak sanayici ve işadamlarına destek sözü verdiler.

"BALIKESİR TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE BİR İL"
Devletin Balıkesir'deki temsilcisi olarak ilimizi daha iyiye ve daha güzele ulaştırmak için çabaladığını belirten Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ise, Balıkesir'in sorunları olmasına rağmen Türkiye ortalamasının üzerinde standartlarda bir il olduğunu dile getirdi. Ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de son yıllarda bazı alanlarda sorunların çözümü konusunda büyük mesafe alındığını belirten Vali Arslan, "Balıkesir'de öncelikle yapımı planlanan 530 kilometrelik bölünmüş yoldan ihalesi yapılmayan yol yoktur" diye konuştu. Vali Arslan bundan sonraki amaçlarının ise ilçe yollarının standardının yükseltilmesi olduğunu dile getirdi.

Karayollarında yaşanan sorunların ve işlerin daha hızlı çözülmesi konusunda Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan yeni bir bölge müdürlüğüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Arslan, "Balıkesir merkezli kurulacak yeni bölge müdürlüğü ile ulaşım alanında yaşanan sorunlar hızlı bir şekilde çözülecektir" dedi. Altınoluk ve Ayvalık arasındaki yolun tek bir bütün olarak ele alınarak bu yoldaki ışıklandırma, sinyalizasyon ve altyapı çalışmalarının bir master plan çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Vali Yılmaz Arslan, bu sorunun çözülmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığı nezdindeki çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Balıkesir'de çeşitli alanlarda yapılmasını düşündükleri projelerinden de bahseden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, bunlardan birisinin de Balıkesir'e ikinci bir üniversite kurulması konusu olduğunu, kurulacak üniversite sayesinde il içerisinde rekabet ortamının artacağını ve eğitim kalitesinin yükselerek il ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Spor alanında özellikle basketbolda Balıkesir takımlarının başarılarından gurur duyduğunu dile getiren Vali Arslan, hem il merkezinde hem de Bandırma'da yüksek kapasiteli kapalı spor salonuna ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konunun bakanlıklar nezdinde yakından takip edilmesi gereken en önemli konulardan birisi olduğunu dile getirdi. Tarım arazilerinin sulanması konusunda da konuşan Vali Arslan, "Son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde sulanabilir tarım arazilerinin 1/3 'ü sulanmaya başlandı, ancak DSİ Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalar ile sulanabilir tarım arazilerimizin en az yüzde 40-45'inin en kısa zamanda sulamaya açılması gerekmektedir" dedi.

Kamu yatırımları konusunda ödenek sıkıntısı yaşamadıklarını belirten Vali Arslan, kamu yatırımlarını gerçekleştirecek arazi bulmada sorun yaşadıklarını belirtti. Bu sorunun çözülmesi konusunda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü belirten Vali Arslan, "kamu yatırımları için ayrılan alanların çok hissedarlı olması nedeniyle yatırımlar gerçekleşememektedir" ifadelerini kullandı.

Susurluk Şeker Fabrikası ile Seka arazisinin ekonomiye kazandırılması gerektiğinden bahseden Vali Arslan, "Gerekli dönüşümün sağlanarak mevcut yerlerin sanayiye ve ekonomiye kazandırılması gerekmektedir" dedi. Balıkesir'in Büyükşehir statüsüne geçmesi ile yerel yönetimlerin ekonomik anlamda daha da rahatlayacağını da belirten Vali Arslan, yapılacak yeni imar planları ile sorunların daha hızlı çözüleceğini ümit ettiğini dile getirdi.

27.07.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sorunlar Masaya Yatırıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi