Şifrem?
106 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kamı-Sen'den Hükümete Hatırlatma
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, yeni hükümetin önceliğinin toplu sözleşme hakkı olması gerektiğini bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kamu-Sen İl Temsilciliğine yeniden seçilen Mustafa Koç, ilk açıklamasında toplu sözleşmelerle ilgili yeni kabineyi de oluşturan hükümetten adım atmasını beklediklerini söyledi. Yeni Bakanlar Kurulu'nun hayırlı olmasını dileyen Mustafa Koç, "Milletimizin teveccüh göstererek görev verdiği hükümetin bir an önce toplumumuzun gerçek gündemine odaklanması ve beklentilerine cevap vermesi bir gereklilik olarak karşımızda durmaktadır. Bu çerçevede hükümetin öncelikli işi, 2 milyon 400 bin dolayındaki kamu çalışanının dört gözle beklediği toplu sözleşme hakkının kullanılmasının önünü açacak ikincil mevzuat çalışmalarını tamamlamak olmalıdır" dedi.

Mustafa Koç, 12 Eylül'deki referandum ile kamu görevlilerine tanınan toplu sözleşme hakkının memurlar tarafından kullanılması, kamu görevlileri sendikaları mevzuatının toplu sözleşme yapmaya uygun hale getirilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Referandumun üzerinden 10 ay geçmesine rağmen bu konuda hala bir düzenleme yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Koç, hükümet ile yetkili sendikaların katılacağı toplu pazarlıklara sadece 1 ay gibi kısa bir sürenin kaldığını, ancak toplu pazarlık sürecinin ne şekilde işleyeceğinin ise henüz netlik kazanmadığını, kamu çalışanları, emekliler ve aileleriyle beraber 10 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren sürecin böyle sürüncemede bırakılmasının doğru olmayacağını bildirdi. Hükümetten toplu sözleşme hakkının fiilen kullanılmasının sağlanmasını isteyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç, şöyle devam etti;
"Hükümetin en öncelikli işi bu olmak zorundadır. Toplu sözleşme sisteminin oluşturulması aşamasında, tarafların görüşlerine başvurulması ve sendikalarımızın önerileri doğrultusunda ikincil mevzuat çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uluslar arası sözleşmelere ve evrensel sendikal anlayışa aykırı bir şekilde grev hakkından mahrum bırakılan memurlarımızın toplu sözleşme hakkını gerçek anlamda kullanabilmesi için mevzuat çalışmalarında göz önünde bulundurulması zorunlu üç önemli konu vardır, toplu pazarlıklarda, memurların en geniş şekliyle temsil edilmesi. Yetkili sendika ve konfederasyonların toplu pazarlık masasında kamu işveren tarafı ile eşit şartlarda ve eşit statüde yer almaları ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun tarafsız olması. Bu şartların sağlanmadığı bir toplu pazarlık sistemi, amacı karşılamaktan uzak kalacaktır. Özellikle eşit statüde temsil ve tarafsız arabuluculuk sisteminin oluşturulması, toplu sözleşme sisteminin kurulmasının özüdür. Taraflardan birinin diğerine keyfi dayatma yaptığı ve arabuluculuk kurumunun bir tarafın tahakkümünde olduğu bir yapılanma, mevcut toplu görüşme sisteminin dahi gerisinde kalacaktır. Bu düşünceler ışığında yeni Bakanlar Kurulu'nu tebrik ederken, toplu sözleşme hakkımız ile ilgili uyum yasalarının Temmuz ayı sonuna kadar çıkarılması mecburiyetini bir kez daha hatırlatmakta fayda görmekteyim. Aksi takdirde, kamu çalıºanları için Anayasal bir hak haline gelmiş olan toplu sözleşme hakkı, 2011 yılında kullanılamayacak ve 2 milyon 400 bin kamu görevlisi bir kez daha yok sayılmış olacaktır."

13.07.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kamı-Sen'den Hükümete Hatırlatma

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi