Şifrem?
197 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

GESİAD'lı İş Adamları Birleşmiş Milletler Toplantısında
Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Balkesir Şubesi, TUSKON'un ev sahipliğinde yapılan Birleşmiş Milletler (BM) toplantısına katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dernek üyesi iş adamları ikili iş görüşmeleri sonucu bazı ülkelerle ticari anlaşma gerçekleştirdiler.

Asya, Afrika ve Pasifik bölgelerinden binlerce işadamını Türk meslektaşlarıyla bir araya getiren Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında yeni bir zirveye daha ev sahipliği yaptı. İkili iş görüşmelerine 48 ülkeden yaklaşık 3 bin işadamı katılırken, görüşmeler için 545 ayrı masa kuruldu. İş görüşmelerine dünyanın her noktasından en az gelişmiş ülkeler den 605 iş adamı katıldı. En az gelişmiş ülkelerden Afganistan'dan, Bangladeş, Yemen, Brundi, Çad, Etiyopya gibi 35 ülke yetkilileri ise stant açarak kendi ülkeleri ve ürünlerini sergileme imkanı buldular. Az gelişmiş ülkelerden 559 firma sahibi Türkiye'den 105 firmanın açtığı stantları ziyaret ettiler. Balıkesir'den de GESİAD üyesi Turyağ ve Döşemenler Tarım Makinaları firmaları stant açarak ürünlerini sergiledi. Ayrıca, Ay Kimya Gıda Pazarlama, Cevher Süt Sağım Makinaları, Dileksan Kağıtçılık, Erdil Akü, Ermişler Doğaltaş, Ferah Plastik, Karesi Asansörleri, Kay Süt, Platin Kolonyaları, Saypet Makineleri, Şen Tarım Makineleri de 4. BM Programında ikili iş görüşmelere katıldılar. İkili ticari iş görüşmelere yoğun ilgi gösteren GESİAD'lı işadamları farklı ülkelerden gelen iş adamları ile toplam 191 ikili iş görüşmesinde bulundular. GESİAD Genel Sekreteri Erkan Özkaya ise Balıkesirli esnaf ve işadamlarının ufkunu açmak için gerçekleştirdikleri çalışmalara bir yenisini eklediklerini söyledi. Yerinde duran, kendini geliştirmeyen işletmelerin gerilemeye ve çağın gerisinde kalmaya mahkum olduğunu kaydeden Özkaya, İstanbul'daki programın iş adamlarının yeni bağlantılar yapması için önemli olduğunu belirtti. Özkaya, "GESİAD olarak Balıkesirli iş adamlarımız ve esnaflarımızla birlikte hareket ederek Balıkesirli işadamlarımızın işlerini geliştirmelerine vesile olacağız. Bu bağlamda daha çok sayıda programlar düzenleyeceğiz" dedi.

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen BM Az Gelişmiş Ülkeler zirvesi kapsamında düzenlenen fuarda stant açan Turyağ A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Tuğrul Sözat, TUSKON'un düzenlediği dış ticçaret zirvelerine her zaman katıldıklarını, organizasyonun her geçen sene daha iyiye gittiğini ikili iş görüşmelerinden yararlı sonuç elde edildiğini söyledi. Tuğrul Sözat, "Özellikle Filistin, Madagaskar, Gana, Gine, Senegal, Mısır, Afganistan, Yemen, Sudan, Kongo, Komorlar, Çad, Benin, Angola ve Bangladeş gibi çeşitli ülkelerden gelen iş adamları ile yapılan görüşmeler neticesinde ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Ayrıca, bu ülkelerden distribütörlük ve bayilik teklifleri de aldık. Görüşmelerimiz fuardan sonra da devam ediyor, verimli bir katılım gerçekleştirmiş olduk. Dileriz ki bizim gibi diğer Türk şirketleri de gelişmekte olan bu ülkelerde kalıcı ve faydalı yatırımlar yaparlar. TUSKORN ve GESİAD'a bu fırsaktı sağladıkları için teşekkür ederiz" dedi.

"BM En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Programı"na katılan bir başka Balıkesirli firma Kay Süt'ün dış ticaret müdürü Mahir Akaltun da ikili iş görüşmelerinin çok verimli geçtiğini kaydetti. İlk defa böyle bir organizasyona katıldığını anlatan Akaltun, farklı coğrafyalardan ve farklı milletlerden birçok firmayla görüştüklerini, görüşmelerin kendi firmaları adına ufuk açıcı olduğunu söyledi. Platin Kolonyaları sahibi Ömür Yiğit ise GESİAD yöneticiminin ısrarı üzerine katıldığı organizasyondan çok etkilendiğini söyledi. Ömür Yiğit, "İyi ki de ısrar etmişler. Bence zamanımız yok deyip geçiştirmemek gerekir, KOBİ'lerin gelişmesi ve ihracatın artması için bu görüşmeleri bundan böyle daha çok önemseyeceğim. Bu tür organizasyonlar insanların ufkunu açıyor. Yaptığınız bir anlaşma ile çok ciddi ciro rakamlarına ulaşabiliyorsunuz" dedi. Yiğit, Kamboçya ve Sudan'dan firmalar ile ön anlaşma yaptıklarını, en kısa zamanda bu ülkeleri ziyarete gideceğini bildirdi. Dileksan Kağıtçılık firmasının sahibi Bülent Ayman da daha önce de katıldığı TUSKON'un dış ticaret zirvesi iş görüşmelerinin her geçen sene daha profesyonelce organize edildiğini, yeni ülkeler ve yeni firmaların katıldığı fuarda çok verimli iş görüşmeleri yaptığını, bu tur iş görüşmelerinin firması adına yeni hedefler koymasına vesile olduğunu ve bundan sonraki programlarda ikili görüşmelerin yanı sıra stant açmayı da hedeflediklerini söyledi. Şen Traktör firması sahibi Levent Şen, zirveye katılan iş adamlarının hepsinin dünyanın parlayan yıldızı Türkiye ile iş yapmayı kesinlikle arzuladıklarını, yapılan ikili görüşmelerin sonucunun mutlaka iş bağlantıları ile sonuçlanmaya açık olduğunu ifade etti. Karesi Asansörleri adına katılan firma sahibi Alaeddin Boyar ise 10 değişik ülke iş adamlarıyla yaptığı ikili iş görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini, buradan çıkarılacak sonucun, bu ülke iş adamlarının Türkiye'ye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Boyar, "Uzun yıllar sömürgeci devletlerle işbirliği yapmak yerine dürüst Türkiye'deki iş adamlarından malzeme temin etmek, hatta ortak iş yapmak istiyorlar. GESİAD'ın bu çalışmalarının meyvelerini ileride Balıkesirli iş adamlarımız mutlaka alacaklardır. Ermişler Doğaltaş firma sahibi Latif Ermişler de görüşmelerin olumlu geçtiğini, çok sayıda mermer firması sahipleriyle görüştüklerini ve bir firma ile de anlaşmak üzere olduklarını açıkladı.

19.05.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir GESİAD'lı İş Adamları Birleşmiş Milletler Toplantısında

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi