Şifrem?
156 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ok:'Ne Vaad Etmişsek Yerine Getiriyoruz'
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, hizmetteki 2 yılını değerlendirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Ok, basın mensuplarıyla düzenlediği şehir turunda belediye olarak devam eden proje ve çalışmalarla ilgili yerinde bilgilendirdi.

Belediye Başkanı İsmail Ok beraberinde başkan yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk ve Ali Öztozlu ile birlikte gazetecilerle çalışmaların yapıldığı ve projelerin düşünüldüğü alanları gezip bilgiler verdi. Başkan Ok, Karesi AVM inşaatı, yeni mezarlık alanı, yeni hayvan pazarı ve kurban kesim merkezi inşaatı, eski Kepsut yolu, kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun yapılacağı alan, Karesi Kalesi ve hobi bahçeleri alanlarında gazetecilere bilgiler verdi.

Programda olduğu halde zaman yetersizliği sebebiyle kültür sitesi alanı, çevre eğitim parkı alanı ve katı atık yönetimi projesi alanına ise gidilemedi. Sakarya Mahalleleri ile Toygar, Maltepe, Paşaalanı Mahallesi bölgesini kapsayan Sefaköy sırtlarındaki yüksek rakımlı 120 bin metrekare civarındaki alanda Karesi Kalesi ve hobi bahçeleri yapılacağını açıklayan Başkan Ok, şehrin yeni bir sosyal cazibe merkezine kavuşacağını söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Balıkesir'in tamamı buradan gözüküyor.

Yaklaşık 120 bin metrekare civarında. Daha önce Çamlık tepesine yapmayı planladığımız Karesi Kalesini buraya yapmayı kararlaştırdık. Çünkü oradaki arazinin büyük bölümünün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğunu gördük. Dolayısıyla yeni bir araştırma sonucunda burayı keşfettik. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Buraya içerisinde sembolik bir kale, birçok sosyal etkinliklerin yapılabildiği özellikle çocuklarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir alan olması için çalışmalarımız devam ediyor.

Alt tarafta emeklilerimiz için küçük hobi bahçelerimiz olacak, böylece burada 7'den 70'e herkesin gelip hem eğlenecek hem de dinlenebilecekler. Mevcut Balıkesir parkı artık şehrin merkezinde kaldı. Yaz aylarında adım atılacak yer kalmıyor. Buralardaki mahallelerin büyüklüğünü göz önünde bulundurduğumuzda bu da Balıkesir'in yaklaşık 90 bin nüfusunun bulunduğu bir bölgeye hitap edecek. Yeni bir cazibe merkezi olacak inşallah bunu da bu dönemimizde gerçekleştireceğiz. Şu an proje çalışmalarımız devam ediyor yani bir çok alanda çalışmalarımız sona doğru geldi. Adnan Menderes Mahallesindeki pazar yerinin kapalı pazar yerine dönüştürülmesi için ihalesi yapıldı" dedi.

BALIKESİR CANLI HAYVAN PAZARI VE KURBAN KESİM MERKEZİNE KAVUŞUYOR
Belediye Başkanı İsmail Ok ilk olarak eski salı pazarının olduğu yerde inşaatı devam eden Karesi AVM'de işin sahibi olan BASİAD A.Ş.'nin başkan ve yönetim kurulundan son durumla ilgili bilgiler alıp basın mensuplarıyla paylaştı.

Karesi AVM'de öncelikle iyi bir alt yapı çalışması yapıldığı, yağmur suyu drenaj borularının döşendiğini, bu drenaj borularının sadece AVM'nin değil, üst bölgedeki mahallelerden gelebilecek yağmur sularını da içine alıp Çay Deresine taşıyacağını belirterek önemine işaret etti.

12 milyon Tl bedelli AVM'ye şu ana kadar yapılan çalışmalar için 7 milyon TL harcandığı, işin bundan sonraki kısmının ince iş olduğu belirtildi. Karesi AVM inşaatından sonra yapımı devam eden yeni hayvan pazarı ve kurban kesim merkezinde inceleme yapıldı. Alver İnşaat firması yetkililerinden bilgiler alan Belediye Başkanı İsmail Ok, Mayıs ayı sonunda bitirilip açılışa hazır olacağını belirttiği çalışmaların daha hızlı ve seri yürütülmesi için yetkilileri ikaz etti.

Firma yetkilisi Ayhan Alver ve şantiye şefi Özlem Çelik ile görüşen Belediye Başkanı İsmail Ok, çalışmaların taahhüt edildiği gibi zamanında tamamlanmasını istedi. Başkan Ok, Mayıs ayı sonunda her konuşmada tarım ve hayvancılık şehri olarak tanıtılan Balıkesir'in bir hayvan pazarının dahi bulunmadığını, ancak, görevleri olmadığı halde Belediye olarak bu işi üstlenip Balıkesir'i yeni ve modern bir hayvan pazarına kavuşturmuş olacaklarını söyledi.

Başkan Ok, "Hayvan pazarı ihtiyacı karşılamazsa üreticimiz daha zenginleşir, daha çok hayvan üretilirse, çevre illerden eskiden olduğu gibi daha fazla pazarımıza hayvan gelirse biz bunların hemen yanlarına yenilerini yapabilecek durumdayız. Ekonomik gücümüz de var yeterli arazimiz de var.

Toplamda 243 dönüm kapalı alan, 9 bin metre kare. Bütün yetkililer söze başlarken Balıkesir tarım ve hayvancılıkta bir numaralı il diyorlar. Şu anda maalesef Balıkesir eski hayvan pazarı kaderine terk edilmiş durumda, sahipsizlikten talan edilmiş.

Köylümüz burada kazanıp hayvanını iyi şekilde değerlendirmesi demek zenginleşmek demek. Bunların zenginleşmesi Balıkesir halkına aş ve iş demek. Bizim ilk icraatlarımızdan birisi hayvan pazarının temelini atmak oldu. İhale süresi tesadüf, seçimle hiçbir ilgisi yok, çünkü seçim tarihini biz belirlemedik. Bu aylar öncesinden ihale edildi. Mayıs ayı sonunda hayvan pazarı bize teslim edilmesi lazım, seçimden önce yine sizlerle birlikte buraya gelip açılışını gerçekleştireceğiz. Balıkesir hayvan pazarı eski günlerine yine dönmüş olacak" diye konuştu.

Başkan Ok, inşaat alanında işin uzamasının alt yapı çalışmasından kaynaklandığını, alt yapıya büyük önem verdiklerini vurguladı. Müteahhit firma yetkilileri ise Balıkesir Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezi inşaatının Türkiye'de örnek olacağını iddia ettiler.

YENİ MEZARLIK İLK ETAPTA 25 BİN KİŞİLİK KABİR YAPILACAK
Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir-Kepsut yolu üzerinde yapılması planlanan yeni mezarlık alanını dda basın mensuplarına gösterip bilgi verdi. Balıkesir'de son yıllarda çoğunluğu yaşlı nüfus olmak üzere ölümlerin arttığını ve nüfus sayısında azalma olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "3 çocuk" sözüne atıfta bulunan Başkan Ok, Balıkesir'in nüfus artışına ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "En az 3 çocuk deniliyor. 3 de yetmez 5 çocuk yapılmalı" diyerek nüfusla alakalı endişesini dile getirdi.

Başkan Ok, Kepsut yolu üzerinde bulunan 250 bin metrekarelik alanın 100 bin metrekaresinin yeni mezarlık olarak düzenleneceğini, ilk etapta 25 bin kişilik yapılacak yeni mezarlıktaki kabirlerin birbirlerinden bağımsız olacağını, herkesin yakınının kabrine rahatlıkla ulaşıp ziyaretlerini yapabileceklerini söyledi. Projesi hazır olan yeni mezarlığın çalışmalarının da kısa sürede başlayacağı bildirildi. Başkan Ok, mevcut Başçeşme Mezarlığı'nın kapasite olarak dolduğunu, bu sene sonundan itibaren Başçeşme Mezarlığı'na yeni definlerin yapılmasının mümkün olmayacağını kaydetti.

YENİ HASTANE İZMİR YOLUNDA
Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Sağlık Müdürlüğü'nün uzun zamandır sıkıntı çektiği kampus hastaneyle alakalı yer sorununun nihayet çözüldüğünü, Belediye Meclisi'nde görüşülüp kabul edilen karar ile İzmir yolu üzerindeki yeni adliye binasının bitişiğinde bulunan Balıkesir Belediyesi'ne ait 200 dönümlük alanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edileceği, bunun karşılığında ise hazineye ait olan şehir merkezindeki kültür sitesinin yeri ile eski hayvan pazarının yerinin Balıkesir Belediyesi'ne verilmesinin teklif edildiği bildirildi.

Başkan Ok, Milli Emlak Müdürlüğü ve Belediye arasında bu hususta büyük ölçüde anlaşma sağlandığını açıkladı. Hastane inşaatı için son olarak Çamlık mevkii düşünülmüştü. Belediye Başkanı İsmail Ok, yeni hastanenin Çamlık'ta yapılacak olmasının sivil toplum kuruluşları ile kamuoyunda olumsuz tepkiyle karşılandığını, bunun üzerine belediye olarak harekete geçip böyle bir çözüm ürettiklerini anlattı.

Başkan Ok, eski belediye spor tesislerinin yanında belediye olarak yeni kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu inşa edeceklerini, belediye sporun eski yerinde ise amatör spor kulüplerine yer vereceklerini, aynı alana daha önceden planlanmış olan 2 bin 400 kişilik amfi tiyatro yapılacağını söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok, 2 yıl öncesi seçimlerden önce vatandaşlara ne vat ettilerse hepsini tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Ok, belediye yönetimine siyasi iktidar hariç tüm kurumların destek verdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Balıkesir ziyaretinde Belediyeyi ziyaret ettiği esnada kendisine ilettikleri Katı Atık Prodjesi ile ilgili yaşadıkların sıkıntının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün el koymasıyla aşılma noktasına gelindiğini belirterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e özellikle teşekkür etti.

Başkan Ok, "Biz bugün hem borç ödüyoruz, hem hizmet üretiyoruz. Çalışanlarımıza 5 ikramiye verdik. Bizden önce ayın 17'sinden önce maaşlarını alamayan kamu görevlileri şimdi 15'inde maaşlarını alıyorlar. Hizmette 2. yıl doldu. Dün sırtımda bu ceketim vardı, bugün de öyle. Malvarlığımda hiçbir artış yok, hatta azalma var. Biz çalmıyoruz, çaldırtmıyoruz. Bütün sorumluluğu alarak trilyonların altına imzamı attım. Bakın bugün asfalt parası var mı gündemde? Yok. Çünkü sözümüzü yerine getirdik. Manşetle özür dileyip, teşekkür edeceklerdi bazı gazeteci arkadaşlarımız. Galiba unuttular. Bu konuda yapılan antipropagandalar geriye tepti" dedi.

İsmail Ok, seçimlerde AK Parti tabanından MHP'ye oy geleceğini iddia etti.

09.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ok:'Ne Vaad Etmişsek Yerine Getiriyoruz'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi