Şifrem?
87 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Pancar Ekicileri Kooperatif'inde Seçim
Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 58. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nde mevcut başkan Hasan Karahasan yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

49 bin 979 ortağa sahip kooperatifin Susurluk'a bağlı Okçugöl köyündeki tesislerinde yapılan genel kuruluna Bursa ve Balıkesir'den on bine yakın kooperatif ortağı katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Pankobirlik İştirakler Müdürü Osman Bostan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede söz alan S.S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Koperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasan, 2010 yılında kısıtlı olanaklarına rağmen ortaklarına 50 milyon TL tutarında, 35 bin ton kimyevi gübre, 28 bin ton yem ve küspe, iki bin ton tohum,75 bin adet yağmurlama borusu, 1.5 milyon TL. tutarında zirai mücadele ilacı ile her türlü tarım alet ve makinelerini temin ederek, düşük faiz, uygun ödeme koşulları ile peşinatsız ve KDV'siz dağıttıklarını söyledi.

Bu ihtiyaçların temininde hazine ve devletten destek almadıklarını, bugün 94,5 milyon TL'lik dev bir kuruluş olduklarını belirten Başkan Hasan Karahasan "İçinde bulunduğumuz yıl, biz pancar eken çiftçiler olarak çok üzüldük. Geçen yıl 100 kuruştan pancar parası ödenirken bu yıl 80 kuruş pancar parası ödeniyor. Son altı yılda pancar parası sadece yüzde 10 artarken, mazot yüzde 100, gübre yüzde 200 arttı. Bizim ürettiğimiz pancar 20 kuruş geriye düştü ve bu yıl maalesef belki Susurluk şeker fabrikası çalışmayacak. Sizlere soruyorum bu bizim suçumuz mu? Çalıştıramıyorsanız, bize verin, gereğini yapalım. İşte örneği Konya-Çumra, biz devletten destek istemiyoruz, ürünlerimize hak ettiği fiyatları istiyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Pankobirlik Genel Müdürü Fahrettin Tan ise," Pankobirlik son on yılda sizin paralarınız ile yüzde 2300 büyümüştür. Türkiye'de 25 şeker fabrikası var, Pankobirliğin altı, özel sektörün ise iki şeker fabrikası var. Şeker fabrikalarını özelleştiriyorlar, seçim sonrası Susurluk şeker fabrikası da dahil olmak üzere özelleştirilecek. Susurluk şeker fabrikamız, bu fabrikanın mayasında bizim harcımız var. Pancarı en iyi şekilde biz değerlendirdik, hatta pancardan benzin bile yaptık. AB şeker fabrikalarının yüzde 66'sı pancar kooperatiflerinin elindedir. Bizim üreticimize gübre, ilaç gibi yüzde 18 KDV uygulanırken bu rakam Avrupa ülkelerinde yüzde 4-5 civarındadır. Sıkıntılarımız çok büyüktür" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra ise mevcut yönetiminin tek liste halinde katıldığı seçimler sonunda yönetim kurulu başkanlığına, Hasan Karahasan, başkan yardımcılığına Hüseyin Danç, üyeliklere ise Celal Bangür, Ramazan Ülker ve Veli Alan seçildiler. Kongreye, Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Cemalettin Özden, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kocabıyık, Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı,Manyas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Kudret Özden, Manyas Muhtarlar Derneği Başkanı Erdoğan Küçükaslan katıldılar.

04.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Pancar Ekicileri Kooperatif'inde Seçim

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi