Şifrem?
67 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balbay Aramızda
Gazeteci- Yazar Mustafa Balbay için 'Balıkesir Buluşması' gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Balbay'ın gazeteci dostları, onun için birer konuşma yaptı ve onun adına kitaplarını imzaladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) ve Eğitim-İş tarafından ortaklaşa düzenlenen Balbay Buluşması'na tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter ile Ümit Zileli ve İdris Akyüz katılamazken, Meriç Velidedeoğlu, Orhan Bursalı, Can Ataklı ve Öner Yağcı katılarak Balbay'ın hapse atılmasından dolayı büyük bir ıstırap ve üzüntü içinde olduklarını ifade ettiler. Balıkesirli olan Can Ataklı, Balıkesir'le ilgili anılarını anlatarak başladığı konuşmasında hükümeti, özellikle de Ergenekon soruşturması kapsamındaki tutuklamalara tepki gösterdi. Bugün medyanın büyük bir bölümünün iktidar yanlısı olduğunu belirten Gazeteci-Yazar Can Ataklı, "Bugün benim yandaş dediğim böyle bir medya ile seçime gidiyoruz. Tayyip Erdoğan böyle bir açıklama yapmadığı halde televizyonlar türbanlı aday olmalı kampanyası yapmaya başladılar bile. Dünyada basılmamış bir kitabın sansürlendiği tek ülke olduk. Gereken cevap da verildi, işte kabarma budur. Belki gerçekten piyasaya çıksa 10 bin, belki de 100 bin satacaktı. Ama şimdi herkes onu merak ediyor, yok satacak. Seçimlere 2 ay 5 gün kaldı, göreceğiz. Atatürk'ü zihinlerden silme çabalarına verilecek en güzel cevap hep birlikte seçimlere gitmek ve sandıklara sahip çıkmak. Yüreğinizdeki kabarmanın önüne geçmemeniz gerekiyor" dedi.

Yazar Meriç Velidedeoğlu'nun yönettiği oturumda Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı da hükümeti yererek başladığı konuşmasında, birey olmaktan çıkıp kolektif şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Medyanın parasız dağıtılan ve bayilerde para ile satın alınan medya olarak ikiye ayıran Orhan Bursalı, konuşmaların ardından geçilen soru-cevap bölümünde kendisine eski Cumhuriyet Yazarlarından Hasan Cemal'le ilgili bir soruya verdiği cevapla herkesi şaşırttı. Orhan Bursalı, Hasan Cemal'i "popo yalayıcı" olmakla itham etti. Veda yazısı yayınlayan Ümit Zileli için ise Cumhuriyet Gazetesi'nde bunun tartışılan bir konu olduğunu, ancak, Zileli'nin ayrılışının kesinlikle kendi kararı olduğunu vurguladı. Orhan Bursalı, "Biz özgürlüğe aşık, özgürlüğü arzulayan, 60 yıldır buna uğraşan bir nesiliz. 12 Mart ve 12 Eyül'de kitapları he yaktık. Eve baskın yapılıyor, ilk sordukları yer, kütüphane, kitaplar, bilgisayarlar. Beyaz'ın evine baskın yaptılar., Zekeriya Beyaz'ı bir kenara itip kütüphane, kitapları ve bilgisayar nerede diye sordular. Bilgisayar insanların bana görev en mahremi, çünkü beyni gibidir. Bu yapılan kitap, insan ve düşünce düşmanlığıdır. Ergenekon bir algıdır. bir korku toplumu oluşturuluyor, aslında bir dönüşüm mekanizmasıdır. Medya da bunun çok önemli bir aracıdır" dedi. Bursalı, bugün Hürriyet Medya Grubu'nun parçalandığını, Milliyet Gazetesi, Vatan Gazetesi, 2-3 tv kanalı ve Posta Gazetesi'nin de buna dahil olduğunu ileri sürdü.

ÖNER YAĞCI: "BUGÜN-YARIN BENİ DE ALABİLİRLER"
Türk Solu Yazarı Öner Yağcı da Mustafa Balbay'ın büyük bir işkenceye maruz bırakıldığını iddia etti. Yağcı, Anadolu şiiri okuyarak başladığı konuşmasında Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'ın düşlerinin çalınması için tek kişilik hücreye atılmasının en büyük işkence olduğunu kaydetti. Ergenekon soruşturması kapsamında polisin kendisini de bugün, yarın alabileceğini söyleyerek dikkat çeken Öner Yağcı, "Günümüzde kirlenme yazarları ve gazeteleri de kapsadı. Balbay bugün simge bir kalemdir, adı simgeleşti. Beni de bugün veya yarın alabilirler. Ama eve en az 50 polis gelse 1 hafta veya 10 günde benim kitaplarımı, bilgisayarımı ayıklayamazlar. Soru cevap bölümünde dinleyenlerin yönelttiği soruları cevaplayan yazarlar daha sonra Gazeteci Mustafa Balbay'ın kitaplarını imzaladılar. Konferans sırasında bazı dinleyicilerin uyuduğu gözlendi.

02.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balbay Aramızda

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi