Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye'ye Alışveriş Merkezi Yapılıyor
Burhaniye'de 9 dekarlık alana alış veriş merkezi yapılacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kooperatife ait yaklaşık 9 dekarlık alanın değerlendirilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesinin karara bağlandığı genel kurulda ilçede kurulması planlanan Zeytincilik İhtisas Organize Sanayinin de bir ilk olacağı açıklandı.

Belediye Düğün Salonu’nda geniş katılımla düzenlenen olağanüstü genel kurulda kooperatife ait 9 dekarlık alana alış veriş merkezi yapılması karara bağlandı.

Murat Altıntaş’ın divan başkanlığını üstlendiği toplantıda bir konuşma yapan belediye başkanı ve kooperatif başkanı Fikret Akova, kooperatif de bir başarı serüveni yaşandığını bildirdi. Mevcut arsaya ilçenin ihtiyacı olan bir çekim merkezi yapılacağını bildiren başkan Fikret Akova, “Arsaya alış veriş merkezi kurmak için ilçedeki mühendislerden de olumlu görüş aldık.

Yaklaşık 10 yıldır sizlerle beraberiz. Sizlerden aldığımız destekle Türkiye’nin en büyük zeytinyağı fabrikasını kurduk. Günlük 280 ton zeytin işliyoruz. Bu yıl 902 bin ton zeytin işledik. Bu da bir Türkiye rekorudur. 2010 yılı içinde kooperatif olarak bin 26 ton zeytinyağı satın aldık. Bu da Tariş’in satın aldığı toplam yağın yüzde 18 ini oluşturmaktadır.

İlçemizde Tariş ortağı olmak ayrıcalıktır. İlçede Tariş olarak iki hedefimiz var. Birincisi mevcut arsayı en iyi şekilde değerlendirmek ikincisi de kurulacak Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi de ilk fabrikayı kurmaktır. İlçemizde Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi de bir ilk olacaktır. Bize destek veren siz üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan söz alan üyelerden İsmail Çancı, Melih Pabuçcoğlu ve Hüseyin Güven’i rahmetle andığını belirterek zeytinliklerden maden aranmasının önüne geçilmesini istedi. Çancı, arsa için hazırlanan projenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Mevcut arsaya hastane yapılmasını isteyen Ahmet Rasim Çetin de, hazırlanan projenin iki katlı olmasını eleştirerek arsanın 6 kata imarlı olduğunun altını çizdi. Hüseyin Çınar da hastane talebinin değerlendirilmesini istedi. Hastanelerin şehir dışına çıkarıldığını bildiren Atıf Doğrular da, arsa için 4-5 proje hazırlanarak üyelerin seçimine sunulması gerektiğini söyledi. Doğrular, hazırlanan projenin doğru olup olmadığının da tartışılması gerektiğini bildirdi.

Yapılan eleştirilerden sonra tekrar kürsüye gelen başkan Akova, eleştiriler için teşekkür etti. Toplantıya katılan üyelere tekrar teşekkür eden başkan Akova, “Biz doğru bildiğimiz bir şeyi sizin desteğinizle yapmak istiyoruz. Hastaneler şehir dışına yapılıyor. Bunun için burada hastane yapmak mümkün değil. Hastane için yeni projelerimiz var. Ayrıca hastane yeri 40 dekardan az olmamalı. Taylıeli köyünde astım hastanesi yapılıyor. Projesi onaylandı. İlçemizde doğum hastanesi kurulması için çalışmalarımız var. Tariş’in kasasına giren her kuruş sizlerin kesesine giriyor. Yıllardır adım adım fabrikamızı büyüttük. Şu anda Türkiye’nin en büyük zeytin işleme tesisine sahibiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kooperatifin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından verilen desteklerden yararlanılması için yönetime yetki verilmesi de karara bağlandı.

01.03.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye'ye Alışveriş Merkezi Yapılıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi