Şifrem?
45 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Körfez Yolu 70 Trilyona Mal Olacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir'de bölünmüş yol açılışı ve temel atma törenlerine katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir merkezde düzenlenen törende Balıkesir-Bandırma bölünmüş yolu açılışı ile Balıkesir'i körfeze bağlayan Balıkesir - Havran (74 km) bölünmüş yolu körfez yolu temel atma törenlerini aynı anda gerçekleştirdi. Binali Yıldırım, hükümet olduklarından bu yana 8 yılda 14 bin km yol yapıp hizmete açtıklarını söyledi.

Balıkesir'de soğuk havada gerçekleşen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, milletvekilleri Ali Osman Sali, Ayşe Akbaş ve İsmail Özgün, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, MAKYOL İnşaat yönetim kurulu başkanı Adnan Çebi, daire müdürleri ile kaymakam ve ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. Bakan Yıldırım'ı Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve AK Parti İl Kadın Kolarrı Başkanı Mutlu Aydemir çiçekle karşıladı.

Törende konuşan MAKYOL inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı Adnan Çebi, normal süresi 2013 haziran ayı olan Balıkesir-Havran bölünmüş yol projesinin yeterli ödenek desteği sağlanması halinde 2012 yılının sonunda bitirmeyi taahhüt etti.

Yaklaşık 73 km'lik yolun 70 trilyon liraya mal olacağını hatırlatan Çebi, Ulaştırma Bakanlığı'nın gerekli ödenek desteğini vereceğine inandığını söyledi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da açılışı yapılan ve temilatılacak yollarla ilgili bilgiler verdi. Cahit Turhan, "Sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgelerimizi İzmir ve Ege Bölgesi'ne bağlayan Balıkesir ilimiz önemli bir yol güzergahı üzerinde bulunmaktadır.

Bölgenin sanayi, turizm ve ticaret merkezi olarak potansiyelinin gelişmesi kuşkusuz bu sektöre hizmet veren yol ağının geliştirilmesiyle mümkündür. Bu amaçla Balıkesir yöresinde ekonomik faaliyetlere paralel olarak artan ulaşım ihtiyaçlarına çözüm bulmak ve mevcut Balıkesir'i Edremit Körfezi'ne bağlayan Balıkesir-Havran bölünmüş yolu yapımı için çalışmalara başladık. Güzergahta (yıllık ortalama) 6 binin üzerinde günlük trafik bulunmaktadır. Bugün temelini atacağımız yaklaşık 74 kilometrelik Balıkesir - Havran yolu ile Balıkesir ilinin İvrindi, Havran, Edremit, Akçay, Altınoluk, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ve Bergama gibi tarihi, turistik, tarımsal açıdan önemli olan ilçelerle arasındaki ulaşım kalitesinin yükseltimesi amaçlanmaktadır.

Güzergahta yol kullanıcılarına önemli, konforlu, ekonomik ve daha kısa sürede seyahat imkanı sağlanacaktır. Balıkesir - Bandırdma yolunu da bugün hizmete sunuyoruz. İstanbul Bandırma arasındaki hızlı feribot seferleri ve Ro-Ro taşımacılığı Bandırma-Susurluk arasındaki tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi tesislerinin artmasıyla bu güzergah daha da önem kazanmıştır.

1997 yılında ihale edilerek çalışmalara başlanan Balıkesir - Susurluk - Karacabey ve Bandırma - Susurluk karayolu, güzergahta artan trafik nedeniyle 2003 yılında da Acil Eylem Planında bölünmüş yol olarak tekrar projelendirilmiştir. Bu kapsamda Bandırma-Balıkesir yolunda trafik güvenliği ve konforunun artırılması ve ulaşım kolaylığı için 2 adet köprülü kavşağın da yapımı gerçekleştirildi. Hizmete sunduğumuz ve temelini attığımız yoların yapım aşamasından itibaren kuruluşundan itibaren her türlü desteği sağlayan sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili Edip Uğur da Balıkesir'in bütün yol ağlarının hızlı şekilde tamamlandığını kaydetti. Uğur, "Gecikmiş olsa da Havran yolumuz ki körfeze bizi bağlayan yolumuzun çalışmaları da başladı, en kısa zamanda tamamlanacak. Müteahhidimiz de 2012 yılında bitirme sözü verdi, bunun için de kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

VALİ ARSLAN: "KABUS MUTLULUĞA DÖNÜŞECEK"
Tören esnasında okunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da Balıkesir'e 4. ziyaretini gerçekleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Balıkesir'e gösterdiği hassasiyet ve destekleri için teşekkür etti. Kısa bir süre sonra seçim yasakları sebebiyle Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı görevinden istifa edeceğini hatırlatan Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir-Havran bölünmüş yolunun tamamlanmasıyla milyonlarca insanın kabusunun da mutluluğa dönüşmüş olacağını söyledi.

Vali Yılmaz Arslan şöyle konuştu: "En soğuk gün bugün. Fakat yapılan, açılışı ve temeli atılacak iş itibariyle de bizim açımızdan aslında en sıcak gün bugün. Balıkesir'in Bursa-Bandırma, Manisa istikameti bölünmüş yol olarak ufak tefek eksikler dışında tamamlandı. Bizim iki büyük beklentimiz vardı. Bunlardan biri körfez yolunun bölünmüş yol olarak başlaması, diğeri de Kütahya bağlantılı yolun bir an önce bitirilmesi. Her ikisinde de alınan mesafe bizleri tatmin
ediyor. En kısa sürede tamamlanarak Balıkesir'in kendi ilçeleriyle olan irtibatı tamamen sağlanmış olacaktır.

Geçen yıl körfez havaalanın açılışı yapmıştık. Devlet demir Yolları Lojistik Merkez projesi ihale yapıldı. Eksiklerimiz ve sorunlarımız var ama aldığımız mesafeyi anlayıp takdir etmeden sorunları konuşmak anlam ifade etmez. Sayın bakanım seçim yasakları gereği bakanlıktan ayrılacaksınız. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte de büyük işlere imza atma fırsatı bulacaksınız.

Ancak şu kadarını herkes biliyor ki bugüne kadar ki hizmetleriniz her daim şükranla anılacaktır. Bu körfez yolu bizim için gerçekten çok önemliydi. Vali olarak buraya başladığım ilk günden itibaren en çok konuşulan, basında en çok gündeme gelen konuların başındaydı. Bu yol milyonlarca insan için kabusun mutluluğa dönüştüğü yol olacak.

Ben yaz aylarında bu yolda makam aracımla yaptığım seyahetlerimde bu yolu kullanan vatandaşların zaman zaman kibar tepkilerine maruz kaldım. Bu yola kısa süre önce başlandı ve çalışmalar sürüyor.

MAKYOL firmasının yönetim kurumlu başkanı Adnan beyden 500-550 günde bu işi bitirmesini talep edecektik, onun verdiği tarih 650 güne tekabül ediyor. İnanıyorum ki bu süreyi 500 güne çekme imkanı bulacaktır diye düşünüyorum. Bu ihalesi yapılan Devlet Demir Yolları Lojistik Merkez projesinin hızlandırılmasını Balıkesirliler çok arzu ediyorlar. Yine Balıkesir çevre yolunun bu yıl içinde tamamlanmasının müjdesini de Balıkesirliler burada duymak istiyorlar. Yolarımızın standartların yükseltilmesi, çevre tanzimlerinin yapılmasında yeni göreve başlayan bölge müdürümüzün de çabalarıyla biraz mesafe almayı umuyorum. Körfez havalanın açtığımızda oranın kalıcı terminal binasının yapılacağını bir an önce yapılacağını söylemiştiniz, inanıyorum ki Balıkesirliler bu konuda da sizden müjde duymak istiyorlar."

BAKAN YILDIRIM: "BAŞBAKANIMIZ DÜNYA LİDERİ"
Balıkesir'deki törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tüm bu hizmetleri milletten aldıkları güç ve cesaretle yaptıklarını, ancak en önemli faktörün hükümetin başında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'dan, "Dünya lideri Başbakanımız" diye söz eden Binali Yıldırım, 79 yılda 6 bin 100 km yol yapılmışken sadece AK AK Parti'nin 8 yıllık iktidar süresinde 14 bin km yol yapıp hizmete açtıklarını, hükümet olduklarında Türkiye'de 15 bin km yol yapacağız dediklerinde tebessüm edenlere bunun önemli bir cevap olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "Bugün üçüncü programımızı yapıyoruz. Sabah Geyve, öğleyin Bandırma, yol üzerinde Susurluk Kavşağı'nı açtık, şimdi Balıkesir-Bandırma yolu açılışı, aynı zamanda Balıkesir- Havran yolunun da temelini atıyoruz. Buradan Çorlu'da Türkiye'de kurulan büyük bir bilgisayar fabrikasının açılını yapacağız, oradan Çanakkale'ye geçip karasal, sayısal televizyon yayın yapacak bir anten kulesinin temelini atacağız. Akşam da Çanakkale sivil toplum örgütleriyle toplantımız var. Bir günün programı bu. Artık açılacak, yapılacak işler o kadar çoğaldı ki, bunların hepsine yetişmemiz mümkün değil.

Başbakanımız zaten açılışları 100'er, 200'er yapmaya başladı. Bir liste yapıyor, basıyorlar, 100 eser, 150 eser, 500 trilyon, 800 trilyon maşallah. Hizmet gani. Memlekette çalışan üreten bir Türkiye var. Kimin için, sizler için, insanlarımızın rahatlığı için. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştırmak, yollarda zaman kaybını önlemek, trafik emniyetini sağlamak için. Balıkesir'de 2 yıl önce geldiğimde yollarla ilgili şikayet vardı, süratle yaptık, hizmete açtık.

Balıkesir iki yerden denize açılan, turizm, tarım, ticaret bakımından çok önemli bir ilimiz. Aşağı yukarı 100 bin civarında yabancı, 2 milyondan fazla yerli turisti olan bir ilimiz. Bu yetmez, daha fazlası olması lazım. Balıkesir'in buna kabiliyeti, potansiyeli var. Ama buralara insanların gelmesi için yolların güzel yapılması, havaalanı bağlantısı olması, deniz yollarının, limanlarının geliştirilmesi lazım. Onun için biz medeniyet yoldadır dedik, yollara düştük. Ve yolların yapımına süratle devam ediyoruz.

Türkiye'de 15 bin km bölünmüş yol yapacağız dedik herkes tebessüm etti. Bakın 79 yılda 6 bin 100 km bölünmüş yol yapıldı bu memlekette, Türkiye'de. Biz bunun üzerine 8 yılda 14 bin km yol yapıp hizmete soktuk, işte fark bu. İşte hizmetin adı bu. Balıkesir'de de durum farklı değil. Balıkesir'de de bölünmüş yol miktarı 3,5 kat artmıştır.

Nereden nereye? Balıkesir-Havran yolu, çile yolu. Bilhassa yaz aylarında burada trafik adım adım gider, tatile gelenler, körfeze gelenler, körfezden Balıkesir'e gelenler büyük sıkıntı çekerlerdi. Şimdi bu yola da başladık, yüklenici firma MAKYOL da vaktinden önce bitireceğini söyledi. Teşekkür ediyoruz. Balıkesirliler adına biraz daha önceye alırsa memnun oluruz, bunun için de elinden gelen gayreti göstermesini bekliyoruz. Kocaseyit'in torunları bu yolu çok bekledi, onları daha fazla bekletmeyelim.

Balıkesir'e 8 yılda ulaşım için, yollar için 650 trilyon harcama yapmışız, helal ü hoş olsun. Balıkesir'e daha fazlasını da harcarız. Körfez havalanı bitti, şimdi terminali ihaleye çıkıyoruz, projeleri bitti o da yapılacak. Demir Yolları Lojistik Merkezi ihalesi de bitti. İnşallah herşey yolunda gider 1-2 ay içinde onun da temelini atıyoruz. Şu Batı Çevre Yolu, İzmir tarafından buraya gelen trafiği şehre sokmadan batıya doğru götürecek, bu yol da çok önemli. Bunu da haziran ayına kadar bitirip hizmete açacağız. Hayırlı uğurlu olsun.

Bir şey daha, bu kavşağın oradan İstanbul-Balıkesir-İzmir Otoyolu geçecek. 1-2 sene sonra otoyolu da göreceksiniz. Balıkesir yolların birleştiği, kesiştiği bir vilayetimiz oluyor. Bu otoyolun bir- iki ay önce temelini attık, oradan söz vermiştik şimdi pazar günü de İzmir'den temelini atıyoruz. İki taraftan başlayıp inşallah 5 senede köprüsü, otoyolu dahil bitirip hizmete açacağız. Bu civarda yaşayan 30 milyon vatandaşımıza, 5 vilayetimize hizmet edecek. İzmir-İstanbul'u 3-3,5 saate indirecek büyük bir proje. Şu anda bu proje Avrupa'da birinci, dünyada beşinci büyük proje, 11 katrilyon.

Devletin kasasından da beş para çıkmatan yap-işlet-devretle bitireceğimiz proje. Türkiye nereden nereye geldi? 70 sente muhtaç olan bir ülkeden şimdi Avrupa'nın en büyük projesini bile yap-işlet-devretle yapabilen bir Türkiye var. Nasıl oldu? Milletle oldu, sizlerle oldu. Sizlerin desteği, arkamızda durmanızla bütün bu işlerin üstesinden geliyoruz. Ama herşeyden önemlisi başımızda bu ülke sevdalısı, dünya lideri
Başbakanımız var, Recep Tayyip Erdoğan var. Onun liderliğinde ülkemizin her türlü hizmetini, vatandaşımızın her türlü ihytiyacını karşılamak için gece, gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından tören platformunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, milletvekilleri ve yüklenici firma yetkilisi ile birlikte butona basarak arçılış ve temel atmayı gerçekleştiren Bakan Yıldırım daha sonra Balıkesir'den ayrıldı.

26.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Körfez Yolu 70 Trilyona Mal Olacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi