Şifrem?
100 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'in Vergi Şampiyonu Yırcalı Oldu
Balıkesir'de il genelinde Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde 2 yıl önceki dönemde (2009 yılı) en yüksek vergiyi ödeyerek ilk 5'e giren mükellefler ödüllendirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Asya Termal Otel'de düzenlenen törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Yiğit, BSO Başkanı Faruk Kula, BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı ile kaymakamlar, belediye başkanları, işadamları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Yiğit, kurum olarak bilgi işlem teknolojisini en iyi, en doğru ve güvenli bir şekilde uyguladıklarını söyledi.

Hizmet standartlarını üst seviyelere çıkardıklarını anlatan Yiğit, "Biz geliştik, gelişmeye devam ediyoruz. Siz değerli mükelleflerimizi her zaman bir ticarethane ve hizmet işletmesinin müşterisinden daha iyi bir şekilde görüyoruz. Çünkü sizler devletimizin kar ortağısınız. Vergilerinizi öderken karşılık alınmıyor gibi görüyor olabilirsiniz, ama Türkiye'nin 20-30 yıl hatta 10 yıl öncesi ile şimdiki Türkiye'yi karşılaştırdığımızda ve ülkemizin dünyadaki saygınlığını ve yerini gördüğümüzde ödediğiniz vergilerin karşılığını hep beraber görebiliyoruz" diyerek ödül alan mükellefleri kutladı.

VERGİ DAİRESİNDEN İLK
21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası münasebetiyle gerçekleşen törende konuşan Hasan Yiğit, ödül töreninin bir ilk olduğunu belirtti.

Yiğit, "Ticaret ve Sanayi Odalarımız tarafından düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenlerinde sayın valim, 'Vergi veren sizsiniz, ödül veren de. Bu işte bir terslik var' diyerek dile getirdi. Bizler de sayın valimizin bu önerisini dikkate alarak Gelir İdaresi Başkanlığına bildirdik. Önerimizin kabul görmesi neticesinde ilk defa bu yıl vergi rekortmenlerimize yemekli ödül töreni düzenledik. Tenkit ve önerisi ile bizleri bir araya getiren sayın valimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE DÜNYA EKONOMİSİNDE, BALIKESİR TÜRKİYE EKONOMİSİNDE 16. SIRADA
Ödül töreninde konuşan Vali Yılmaz Arslan, Türkiye'nin dünya ekonomisinde 16. sırada olduğunu, Balıkesir'in de Türkiye sıralamasında 16. büyük il olduğuna vurgu yaptı. Söze, "Değerli mesai arkadaşlarım" diye başlayan Vali Yılmaz Arslan, Gelir İdaresinin vergi mükelleflerini ödüllendirmesi gerektiğini belirterek bundan sonraki törenlerin daha coşkulu olmasını diledi.

Yılmaz Arslan, devlet sürecinde var olan verginin devletin hayatiyetinin sonsuza kadar sürmesi için olması, alınması gereken bir bağış türü olduğunu kaydetti. Önemli olanın verginin adil olup olmadığı ve usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığı olduğunu vurgulayan Vali Arslan, "Türk Milleti büyük devletler kurup yaşamış bir millet. Şu anda da büyük bir devletimiz var. Sonsuza kadar bu devletimizin yaşamasını arzu ediyoruz" dedi.

Vali yılmaz Arslan, Balıkesir'de son 5 yıldaki vergi gelirlerinde tahakkuk eden vergilerin tahsilat oranlarına bakıldığında yüzde 80 ila 85 arasında değiştiğini bunun iyi bir oran olduğunu söyledi.

2006 yılında tahakkuk eden 833 milyon TL verginin 710 milyonu tahsil edilirken, 2007'de 1 milyon 5 bin TL tahakkuktan 896 milyon TL'nin tahsil edildiği, 2008 yılında 1 milyon 50 bin TL tahakkuk eden verginin 1 milyon 42 bin TL'sinin tahsil edildiği, 2009 yılında 1 milyon 290 bin TL'lik tahakkukun 1 milyon 49 bin TL'si tahsil ve 2010 yılında tahakkuk eden 1 milyon 546 bin TL'nin 1 milyon 241 bin TL'sinin tahsil edildiği açıklandı.

Kamu harcamalarıyla alakalı bilgi veren Vali Arslan, "^2006-2008 yıllarında gelirlerin giderleri karşılama oranına baktığımızda gelirlerin daha fazla olduğunu görüyoruz. 2008 yılında 1 milyon 138 bin TL gelire karşılık 1 milyon 109 bin TL gider (kamu harcaması), 2009 - 2010'daki kamu harcamaları gelirden fazla olmuş. 2009'da gelirlerin gideri karşılama oranı yüzde 88 oranında gerçekleşirken, 2010 yılında yüzde 92 olarak gerçekleşti" dedi.

İlçeler bazında ise 2010'da Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Gönen, Susurluk ve Marmara ilçelerinde giderden çok vergi ödendiği, diğer ilçelerde ise tersi olduğu belirtildi. Vali Yılmaz Arslan, 2010 yılında kişi başına 1.323 TL vergi düşerken 1.194 TL gelire karşılık 1.298 TL harcama gerçekleştiğini açıkladı. Bu rakamlardan çok derin anlamlar çıkarılmamasını isteyen Vali Yılmaz Arslan, "Harcamaların çok üzerinde vergi ödüyoruz. Balıkesir genelende mükelleflerin vergilerini ödediğini söyleyebiliriz. Türkiye ortalamasında Balıkesir tahakkukta 16. sırada, tahsilatta ise 2008'de 15, 2009'da 17 ve 2009'da 15. sırada. Tahsilat oranında ise 26 ve 27. sırada. Balıkesir olarak ülke genelindeki toplam tahsilat oranında Türkiye sıralamasında 15 - 16. sıradayız. Biz Türkiye'nin 15 ilinden bir tanesiyiz vurgusunu yapıyoruz" dedi.

REKOR YIRCALILARIN
Vali Yılmaz Arslan, dünya ekonomisinde 16. sırada olan Türkiye'nin 2023 yılındaki ilk 10 hedefine paralel olarak Balıkesir ili olarak Türkiye ekonomisinin en güçlü ilk 10 ili içinde yer almayı hedeflediklerini bildirdi. Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödülleri verildi.

2009 yılında Kurumlar Vergisi'nde en yüksek vergi ödeyerek ilk 5'e giren Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri (BEST) A.Ş.'nin ödülünü Yırcalı Şirketler Grubu yönetim kurulu başkan yardımcısı Sırrı Sırcalı, Mauri Maya Sanayi A.Ş. (Bandırma) finans sorumlusu Nail Kunt, Turyağ Gıda Sanayi A.Ş. (Balıkesir) adına yönetim kurulu başkanı ve genel müdür İsmail Uğur, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş. adına lojistik direktörü Mevlüt Solmaz ile Yemmak Makine Sanayi adına genel müdür yardımcısı Halil Yırtımcı'nın ödüllerini Vali Yılmaz Arslan verdi.

Aynı dönemde Gelir Vergisi'nde en yüksek vergi ödeyerek ilk 5'e giren Ahmet Rona Yırcalı, Metun Davut Kavuzoğlu, Hikmet Ağaoğlu, İsmail Ağaoğlu (vekaleten mali müşaviri Kadir Işık) ve Hasan Ali Eğinlioğlu'na ise ödüllerini Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Yiğit verdi.

PROTOKOL AYIBI
Daha sonra yemeğe geçilen törende program akışı da açıklandığı halde, vergi mükelleflerine ödüllerinin verilmesinde il protokolünde yer alan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'a ödül verdirilmemesi dikkat çekti.

Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Yiğit Vali Yılmaz Arslan'a da bir plaket takdim etti. Bu durum protokol ayıbı olarak nitelendirilirken, Belediye Başkanı İsmail Ok, Vali Yılmaz Arslan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ile birlikte Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere törenden ayrıldı.

23.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'in Vergi Şampiyonu Yırcalı Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi