Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'in Bir Numaralı Problemi İşsizlik
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir'deki iş ve işsizlikle ilgili mücadelede önemli bir çalışmaya daha imza attıklarını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in bir numaralı probleminin işsizlik olduğunu vurgulayan Mahmut Yavuz, bunun oda olarak gerçekleştirdikleri çeşitli anket ve kamuoyu araştırmalarında açıkça görüldüğünü, bu tespitle işsizlikle mücadelenin büyük önem taşıdığını bildirdi.

BTO Başkanı Mahmut Yavuz, istihdam sorunun çözümüne yönelik oda olarak KOSGEB ile işbirliği yaptıklarını, girişimcilik destek programı adı altında, "uygulamalı girişimcilik eğitim programı" gerçekleştireceklerini açıkladı. Yavuz, bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindiklerini belirtti.

Eğitim programında öncelikle 30 girişimci adayına BTO tarafından ücretsiz girişimcilik kursu verilecek. BTO toplantı salonunda yapılacak eğitim programının 14 Mart'ta başlayıp 5 Nisan'da sona ereceği, başvuruların 9 Mart tarihine kadar Balıkesir Ticaret Odası'na yapılacağı bildirildi.

Başvurular arasından 3 kişilik komisyondan oluşan seçici kurulun belirleyeceği 30 girişimci adayın eğitimlerine başlanacak. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylara sertifika verilecek. Bunun ardından iş kurmak isteyen adaylar KOSGEB Balıkesir Müdürlüğüne destek için başvuracaklar. BTO Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir'de ilk defa gerçekleştirilecek bu projeyi önemsediklerini, programın devamının geleceğini kaydetti.

İŞSİZLİĞE İŞSİZLERİN GÖZÜNDEN BAKACAKLAR
Mahmut Yavuz, BTO olarak Balıkesir ilinin istihdam sorunlarının çözüm önerilerinde ve konu ile ilgili yaptığı çalışmalarda doğru sonuçlara ulaşmasına aracılık edecek, istihdam konusunu derinlemesine irdeleyecek bir anket çalışması başlattıklarını, bununla ilgili sonuçları kısa bir süre sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. Mahmut Yavuz devam eden anket çalışmasıyla ilgili, "Çalışmada özellikle işsizlerle temasa geçilerek, işsizler ile işverenlerin buluşamadığı noktaların tespiti ve konuya işsizlerin bakış açısının ortaya konulması hedeflenmektedir" dedi.

KOSGEB Balıkesir Müdürü Erdoğan Yüksel de BECERİ 10 projesi kapsamındaki program ve destek hakkında kısa bilgi verdi. Yüksel 30 kişilik sınıfta eğitim sonunda eleme yapılacağını, önemli olanın sonuç almak olduğunu, kaç kişiye iş kurdurabilecekleri olduğunu söyledi. Eğitimin 15 Mart-5 Nisan 2011 tarihlerinde iki buçuk haftada toplam 60 saatlik bir takvimden oluştuğu belirtildi.

Destek projesinden faydalanabilmek için eğitimin başarıyla bitirilip sertifika alınması gerektiği vurgulandı. Balıkesir Üniversitesi'nden özellikle girişimcilik konusunda uzman olan bir danışman hoca tarafından verilecek eğitimde rakip analizlerinin yapılacağı, ayakta kalma ve uzun ömürlü olma gibi konularda stratejik bilgilerin yer alacağı belirtildi.

KOSGEB'in hibe desteğinde 3 kalemden oluştuğunu belirten Erdoğan Yüksel, iş kurma giderleri desteği (masrafların karşılanması, erkeklerde yüzde 60, bayanlarda yüzde 70 destek), makine, teçhizat, ofis desteği (işe uygun donanımlar, aynı yüzde oranlarında destek), 2 yıl boyunca elektrik, su, internet, personel giderlerine destek (aynı yüzdelik oranda destek) verileceğini açıkladı. Girişimcilerin özürlü olması halinde belirtilen destek oranlarının yüzde 10 artırılacağı bildirildi.

BTO BAŞKANI ÜNİVERSİTEYE VERYANSIN ETTİ
BTO Başkanı Mahmut Yavuz, KOSGEB ile yaptıkları proje işbirliğiyle ilgili tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını da cevapladı. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile ilişkiler konusunda yöneltilen bir soruyu cevaplayan Mahmut Yavuz, BAÜ'ye adeta veryansın etti. Bu konuda söyleyecekleri olduğunu kaydeden Mahmut Yavuz, Üniversiteden yeterince faydalanamıyoruz. Herhangi bir girişimleri yok. Biz Balıkesir Ticaret Odası olarak 6 bin kişiyi temsil ediyoruz.

Bizim üniversitede muhatap olabileceğimiz birilerini yönlendirsinler, yok. Balıkesir Üniversitesi'ni yeterince tanımıyoruz. Bu benim çalıştığım süreçte dördüncü rektör. Orası kendi içinde bir devlet. Demek ki kabuğunu kırmak istemiyorlar. Aradığımda soruma cevap verecek birini bulamıyorum. Üniversite-Odalar işbirliği deniyor, hani nerede? Bizim (BTO olarak) birçok projemiz var. Üniversitede kiminle muhatap olacağız? Bizim karşımıza muhatap olabileceğimiz bir kişi istiyoruz. Her seferde rektörle mi görüşeceğiz? Lafa gelince var, ama kapımızı çalan yok. Söylemlerin eyleme dönüşmesi gerekiyor" diye konuştu.
Basın toplantısına BTO Başkanı Mahmut Yavuz, KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel ve BTO Genel Sekreteri Erdoğan Dur katıldı.

16.02.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

turhan soydemir / balıkesir
acaba neden?
elbette işsizlik sorun olur balıkesirimizde. zeytin sıkma tesislerini peynir süt yoğurt yağ tesislerini fabrika sayıp sanayiciyiz diye ortada dolaşırsanız işsizlik olur. sanayi dediğin bunlar mı çevre illerdekine benzer bir sanayi niye kurulamadı bunu düşünün.
16.06.2011 16:06:23
AA AAAA / Tekirdağ
HADİ YAA !!!
AA BAK SEN BALIKESİRDE İŞSİZLİK Mİ VAR ? İLGİNÇ NASIL ANLADINIZ BUNU ?
19.02.2011 23:02:52
balıkesir düşünce / balıkesir
BALIKESİR DE TEK SORUN EVET İŞSİZLİK
ZAMANINDA YAPILAN FABRİKA YATIRIMLARININ ENGELLENMESİ BALIKESİR DE ŞİMDİ BAŞ GÖSTEREN SORUN AYNI ZAMANINDA ENGELLENDİ BURSA YA İZMİR E MANİSA YA KAÇAN SANAYİ YATIRIMLARI BALIKESİR DE ŞİMDİ SORUN OLAN İŞSİZLİK İ MEYDANA ÇIKARDI BUNUN SORUMLULARINA ALLAH CEZASINI VERSİN İNŞALLAH BALIKESİR İÇİN KİM TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKUYOSA ELİNDEN ÖPERİM
16.02.2011 16:29:55
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'in Bir Numaralı Problemi İşsizlik

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi