Şifrem?
111 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de İş Garantili Mesleki Eğitime Ağırlık Verilecek
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ilde, 'iş garantili' mesleki eğitime ağırlık verileceğini bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2011 yılının ilk toplantısı Vali Yılmaz Arslan başkanlığında yapıldı. Özmerkez'deki Karesi Salonu'ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 2010 yılında açılan kurslar için 4 milyon 789 bin TL harcama yapıldığını, kişi başına ise ortalama bin 872 TL (1.872,00 TL) ödeme yapıldığını açıkladı.

Geçen yıl düzenlenen mesleki eğitim kurslarına özellikle bayanların daha fazla ilgi gösterdiği kaydedildi. Meslek edindirme kurslarının üzerinde önemle durulan bir konu olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz Arslan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bize, özellikle istihdam garantili meslek edindirme kursları açarsanız kaç kişi için kaç tane açarsak açalım herhangi bir ödenek sıkıntısı yaşamayacağımızı bildiriyor. Bu anlamda özellikle istihdama yönelik iş garantili mesleki eğitime ağırlık vereceğiz" dedi.

ÖDENEK SIKINTISI YOK
Vali Yılmaz Arslan, 2011 yılı için başlangıç ödeneklerinin geldiğini, şu anda 4 milyon 700 bin TL. paralarının bulunduğunu, dolayısıyla meslek edindirme kurslarıyla alakalı herhangi bir ödenek sıkıntısının söz konusu olmadığını söyledi.

Vali Arslan, 2010 yılında girişimciliği geliştirmeye yönelik açılan 5 adet kursta 125 kişiye eğitim verildiğini ve 70 bin TL ödenek kullanıldığını söyledi. Ayrıca 2009 ve 2010 yılında, "Toplum Yararına Çalışma" isimli projelerinin de önemli olduğunu belirten Yılmaz Arslan, "6 ay süreli, asgari ücretli ve noter kurası ile belirlenen kişileri belirli işlerde çalıştırılacak projeler yapıldı. Özellikle okulların hizmetli ve temizlik işlerini karşılamak için bu alanı kullandık. Başka projelerde de bu şekilde istihdam oluşturuldu. Okullarda 633, diğer alanlarda 25 kişi olmak üzere toplam 658 kişiyi bu projeler ile istihdam ederek yaklaşık 2 milyon TL ödenek kullandık.

Ayrıca 2010 yılında Balıkesir genelinde 3 bin 645 kişi işsizlik ödeneğinden faydalandı ve işsizlik ödeneği harcaması olarak 8,5 milyon TL ödeme yaptık. Kişi başı ortalama 2 bin 357 TL ödeme yapıldı. Özet olarak İşkur İl Müdürlüğünün 2010 yılı Mesleki Eğitim, İstihdam ve İşsizlik Sigortası faaliyetlerinde 15 milyon 399 bin TL kamu kaynağı kullanıldı. 2011 yılı için başlangıç ödeneklerimiz geldi, şuan için başlangıç ödeneği olarak 4 milyon 700 binTL ödeneğimiz mevcut. Bu kaynağın önümüzdeki süreçte nasıl kullanılacağıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor, ihtiyaç olması halinde gerekli takviyeleri yaparak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ödenek konusunda herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil" dedi.

İŞKUR'DAN İSTİHDAM BAŞARISI
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İşkur İl Müdürlüğü'nün özellikle 2010 yılındaki çalışmalarını son derece başarılı bulduğunu, 2011 yılının daha başarılı geçeceğini düşündüğünü söyledi. İşkur ile alakalı bazı rakamlar da veren Vali Arslan, "2009 yılında İşkur vasıtası ile 2 bin 140 kişi istihdam edildi. 2010 yılında bu sayı 3 bin 610 kişiye ulaştı. Yaklaşık olarak İşkur vasıtası ile istihdamda yüzde 68 oranında bir artışımız oldu. 2010 yılı İşkur üzerinden işe yerleşmede başarılı bir yıl olmuştur.

2010 yılı sonu itibari ile İşkur İl Müdürlüğümüze kayıtlı işsiz ve nitelikli iş arayan sayımız ise 20 bin 297 kişidir. Ben buradan şunu ifade etmek istiyorum. Özellikle geçtiğimiz hafta Ankara'da yaptığım görüşmelerde gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, gerekse Bakanlık teşkilatımız İşkur ile ilgili çalışmalara çok önem veriyorlar.

Valilik, Belediye, İl Özel İdareleri ve sivil toplum kuruluşlarından ciddi beklentileri olduğunu ilettiler. İstihdam garantili kurslar açılması durumunda hiçbir maddi sıkıntının yaşanmayacağını belirttiler.

Sonuç olarak ödenek konusunda sıkıntı yaşamayacağımız için ilimizin şartlarına uygun projeleri ve kursları yapmak konusunda biraz daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Esas itibari ile İşkur İl Müdürlüğünün 2010 yılı faaliyetlerini çok başarılı bulduğumu belirtmek istiyorum, 2011 yılının daha başarılı geçeceğini düşünüyorum. Bu anlamda her zaman beraber çalışmalar yaptığımız Balıkesir Belediyesine, Sanayi ve Ticaret Odamıza, Meslek Kuruluşlarımıza bu vesile ile tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ümit ediyorum 2011yılı daha çok işsizimizin iş bulduğu, daha fazla insanımızın meslek ve sanat sahibi olduğu bir yıl olur" diye konuştu.

2010'DA 54 BİN 857 İŞSİZ İŞ BULDU
Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda bir sunum yapan İşkur İl Müdürü İlhan Aslan, 2010 yılında Balıkesir'de İşkur vasıtası ile 3 bin 610, İşkur ile bağlantı kurmadan kendi imkanları ile 51 bin 247 olmak üzere toplam 54 bin 857 kişinin iş bulduğunu açıkladı.

Arslan, İşkur vasıtası ile iş bulanların toplam bulanlar içerisindeki oranının yüzde 5,5'ini kapsadığını söyledi. Bu işe yerleşme oranın genel manada düşük olduğunu belirten İlhan Arslan, ancak Balıkesir'deki bu oranın Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakam olduğunu ve bu oranı yükseltmek için çaba göstereceklerini bildirdi.

İşkur İl Müdürü İlhan Aslan, kurumları vasıtasıyla işe yerleşmelerde bir önceki İl İstihdam Kurulu Toplantısında alınan karar gereği kamu kurumlarına hizmet alımlarında İşkur'a kayıtlı personel alma hususundaki tavsiye kararının ilimizdeki 30 kuruma tebliğinin yapıldığını, olumlu geri dönüşlerin yaşanacağını ümit ettiğini söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2011 yılı ilk toplantısına Vali Yılmaz Arslan, Belediye başkan Yardımcısı Argun Atıcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Günay Özdemir, İşkur İl Müdürü İlhan Arslan ve STK temsilcileri katıldı.

26.01.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de İş Garantili Mesleki Eğitime Ağırlık Verilecek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi