Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türk Müziği Korosu'ndan Muhteşem Konser
Bu yıl kuruluşunun 28. yılını kutlayan Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun sezon konseri yine muhteşem geçti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Konsere konuk sanatçı olarak katılan TRT sanatçısı Seda Gülbeyaz ile Balıkesirli olan partneri İsmail Özkan da davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular. Sanatçılar alkış yağmuruna tutuldu.

SALON DAVETLİLERİ ALMADI
Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen geceye, Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu, güfteci Osman Babuşçu, şair Ömer Kalafat ile konsere sponsor olan kuruluş temsilcileri ve yüzlerce sanatsever katıldı.

Büyük ilgi gören konsere Balıkesir merkezden başka ilçeler ve il dışından da çok sayıda sanatsever de geldi. Ancak, yüzlerce davetli salona sığmayınca izdiham oldu. Çok sayıda kişi ayakta izlerken birçok davetli de salonun dışında kaldı. Konser esnasında konuşan sanatçılar Balıkesir'in en az 3 bin kişilik kültür ve sanat merkezine ihtiyacı olduğunu belirterek böyle bir salonun büyük ihtiyaç olduğu halde neden kente kazandırılmadığını sorgulayıp sahneden ilgili makamlara salon taleplerini ilettiler. Konuk sanatçı İsmail Özkan'ı izlemeye gelen ailesi de yer olmaması sebebiyle konseri ayakta izledi.

Konserin ilk bölümünde Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun birbirinden güzel eserleri ve korodaki solistlerin performansları büyük alkış aldı. Bu bölümde yine konsere konuk olarak katılan güfteci Osman Babuşçu ve şair Ömer Kalafat'a ait eserler de başarıyla icra edildi.

Konuk güfteci Osman Babuşçu, bir sanatçının memleketinin markası olduğunu ve onu gittiği her yerde temsil ettiğini, kendisiyle birlikte memleketini de yaşattığını söyledi. Balıkesir'e ayrı bir sevgi ve hayranlık duyduğunu anlatan Babuşçu, "Ben her gittiğim yerde Balıkesir korosunu anlatırım. Böyle bir güzelliği çıkardığınız için sizleri kutluyorum. Sanatçınız yaşadığı müddetçe Balıkesir de onunla yaşacaktır" dedi.

Koronun genç ve güzel solisti olan üniversite öğrencisi tarafından güftesi Osman Babuşçu'ya ait, "Bir sen, bir ben, bir Allah bilir" adlı şarkısı seslendirildi. Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu, konsere gösterilen yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Bu konserleri sponsorların katkısıyla yaptıklarını belirten Tellioğlu, Ströer Kent Vizyon, Köse İnşaat ve Yılmaz Otel'e teşekkür ederek geceye katılan temsilcilerine birer şilt verdi.

MUHTEŞEM KONSER
İlk defa 1983 yılında Sıtkı Sahil tarafından kurulan Balıkesir Türk Müziği Korosu 28. gurur yılını yaşıyor. Koronun kurucusu, hocası, şefi ve sanat yönetmeni, bestekar Sıtkı Sahil gecede ayrı bir heyecan yaşadı. Bugün sadece il içerisinde değil Türkiye'nin önemli illerinde de konserler veren Balıkesir Türk Müziği Korosu, bugüne kadar yaşayan önemli bestekar ve müzik adamlarını konuk ederek Balıkesirli sanatseverlerle buluşturmuş, buluşturmaya da devam ediyor.

Koronun sezonun ikinci konserine konuk sanatçı olarak TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Seda Gülbeyaz ile Balıkesirli olan ve Balıkesir Türk Müziği Korosu'ndan yetişen İsmail Özkan katıldı. TRT Müzik'te hafta içi her gün sundukları canlı programda milyonların sevgilisi olan TRT sanatçısı Seda Gülbeyaz ve partneri İsmail Özkan, Balıkesir'deki konserde de sanatseverlere tam anlamıyla müzik ziyafeti sundular.

Önce sahne alan İsmail Özkan, Balıkesir Türk Müziği Korosu'nda doğup yetiştiğini anlatırken, "Ağabeyim, babam" diye hitap etitği şef Sıtkı Sahil'den de övgüyle söz etti. Son derece heyecanlı olduğu gözlenen sanatçı, "Bende emeği gerçekten büyük olan değerli büyüğüm, ağabeyim ve babam, sayın Sıtkı Sahil'e teşekkür ediyorum. Uzun zamandır TRT Müzik ekranlarında sevgili Seda Gülbeyaz ile birlikte program yapıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde konserler veriyoruz. Bu akşam da sizlerle beraberiz. İnsanın kendi memleketinde sevdikleriyle olması ayrı bir heyecan ve haz veriyor, çok mutluyum. Bu benim için bir ayrıcalık. Ben 1990 yılında bu güzel koromuza başladım. Ayrılalı 18 sene olmuş" dedi.

"BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİM"
İsmail Özkan, sözleri Hüseyin Balkancı'ya, bestesi Sıtkı Sahil'e ait, "Hasret Rüzgarı" ve "Gönlüm Ağlamaklı" adlı şarkıları başarıyla seslendirdi.

Özkan, yeni albümünde tango bir eser olan Gönlüm Ağlamaklıyı kullanmak istediğini söyledi. 10'dan fazla şarkı okuyan İsmail Özkan daha sonra sahneye ünlü sanatçı Seda Gülbeyaz'ı davet etti.

TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Seda Gülbeyaz, 4 şarkıdan sonra salondaki izleyenleri selamladı. Balıkesir'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Seda Gülbeyaz, Türkiye'nin hemen her bölgesinde, TRT ve devlet korolarında Balıkesir'den yetişen çok sayıda sanatçının bulunduğunu belirterek bunun önemli bir övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Sıtkı Sahil yönetimindeki Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun musikiye çok önemli hizmetler verdiğini ifade eden Gülbeyaz, Balıkesir korosunun çok kaliteli ve profesyonel olduğunu söyledi. Kendisinin de İstanbul'da koro çalıştırdığını anlatan ses sanatçısı Seda Gülbeyaz, "Bu akşam Balıkesir'de sizlerle birlikte olmak çok güzel, gurur verici. Sıcaklığınız iç ısıtıyor. Musiki dinleyebilmek ve anlayabilmek çok önemli. Sizler bunu yapan çok kıymetli dinleyicilersiniz, hepinizi saygı ve sevgilerle selamlıyorum. Şeref verdiniz. Birçok devlet korosu gördüm, yer aldım. Şimdi TRT'deyim. İnanın buradaki arkadaşlarımız çok başarılılar, inanılmaz başarılılar.

Balıkesir Musiki Derneği'nin yetiştirdiği birçok kişiyi biliyorum, çoğu benim arkadaşım. Onlar bugün bir devlet sanatçısı, TRT sanatçısı. Balıkesir'in ve özel koronun musikiye çok büyük katkıları var. Hele ki Sıtkı Sahil hocamın. Çok önemli isimler yetiştirip müziğe kazandırdı. Ben de bir koro çalıştırıyorum, fakat bu kadar başarılı konser, solistler. Ki İstanbul'da yaşıyorum, birçok konseri takip ediyorum, ama ben böylesini görmedim. Tebrik ediyorum" diyerek Balıkesir Türk Müziği Korosu'na olan hayranlığını ifade etti.

ÜÇLÜ DÜET
Konuşmasının ardından konserine devam eden Seda Gülbeyaz 15'in üzerinde eser seslendirdi. Sahne performansıyla da izleyicilerden tam not alan güzel sanatçı, salonda izleyicilerin yanına giderek sanatseverlerle bütün oldu.

Konserin sonunda Balıkesir Musiki Derneği başkanı Levent Tellioğlu, konuk sanatçılar Seda Gülbeyaz ve İsmail Özkan'a gecenin anısına sol anahtardan oluşan birer şilt verdi. Gecenin sonunda Seda Gülbeyaz, sahneye İsmail Özkan ile birlikte Sıtkı Sahil'i aldı. Partneri İsmail Özkan ile birlikte şarkı söyleyen Seda Gülbeyaz mikrofonu Sıtkı Sahil'e tutarak şarkıya ortak etti.

Sahnede şef ve yönetmen Sıtkı Sahil ile usta sanatçıların üçlü düet performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Sahnede ilk defa şarkı söyleyen Sıtkı Sahil ile birlikte dernek başkanı Levent Tellioğlu ve sanatçılar Seda Gülbeyaz ile İsmail Özkan, finali nakarat bölümüne izleyenleri de dahil ettikleri Çile Bülbülüm adlı eser ile yaptılar. Balıkesirli sanatseverler unutulmaz bir konser izlemenin mutluluğunu yaşadılar.

27.12.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türk Müziği Korosu'ndan Muhteşem Konser

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi