Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'e Bin Yataklı Hastane Yapılıyor
Balıkesir'e 260 dönümlük alana bin yataklı yeni bir hastane yapılıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in sağlık alanında büyük bir dönüşümün aşamasında olduğu bildirildi. İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, uzun zamandır yaşanan yer sorununun büyük çapta çözüldüğünü, şehir merkezindeki Çamlık Atatepe Mevkii'nde hazineye ait olan 260 dönümlük alana bin yataklı yeni bir hastane yapılacağını, mevcut hastanelerin ise semt polikliniği olarak hizmet vereceklerini söyledi.

SAĞLIK BAKANI GELİYOR
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Çamlık Atatepe'deki su deposunun bulunduğu bölgede hazineye ait 260 dönümlük alanda inşa edilecek yeni hastanenin bin yataklı olacağını, kampus hastane gibi olacağını, yataklı tedavi ve doğum vs hizmetlerinin tek merkezde toplanmış olacağını bildirdi. Bu şekilde çok daha verimli bir çalışma ve tedavi ortamı elde edileceğini vurgulayan Yılmaz, yeni hastanede koğuş sisteminden tamamen uzak, modern ve kullanılabilir hasta odalarının bulunacağını kaydetti.

Hasan Yılmaz, Çamlıktaki bölgeyle alakalı gerekli tetkik ve ön incelemelerin devam ettiğini, rapor hazırlanıp Sağlık Bakanlığı'na sunulacağını söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın önümüzdeki haftalarda Balıkesir'e geleceğini açıklayan İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, 1 Ocak 2011 tarihinde Balıkesir'de olmak isteyen Bakan Akdağ'ın ziyaretinin gerek yeni hastane yeriyle alakalı hazırlıklar gerekse diğer hazırlıkların tamamlanması için ziyaret tarihini Ocak ayının ikinci haftasında yapacağını belirtti.

TIP FAKÜLTESİ PROJESİ
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, hazırladıkları yeni bir proje ile Balıkesir Üniversitesi'ndeki Tıp Fakültesi Hastanesi'nin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam edebileceği, bu halde Balıkesir'deki yeni sağlık merkezinin Balıkesir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olabileceğini, Tıp Fakültesi'ndeki profesör, doçent ve diğer ekibin burada görev yapabileceklerini açıkladı. Bu düşüncelerinin yakın zamanda uygulama aşamasına gelinebileceğini kaydeden Hasan Yılmaz, Balıkesir'de çok güzel gelişmelerin olacağını ifade etti.

HASTANEYİ İNCELEDİ
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, gözünde meydana gelen rahatsızlık için Devlet Hastanesi'nde muayene oldu. Başhekim Op. Dr. Hasan Hocaoğlu'nun karşıladığı Hasan Yılmaz, muayenesinin ardından öğle yemeğini hastanede yedi. Hastane yemekhanesinde Başhekim Hasan Hocaoğlu, hastane müdürü Gazi Candan, Başhemşire Nebiye Baldemir ve başhemşire yardımcıları ile beraber yemek yiyen Hasan Yılmaz, hastanede incelemelerde bulundu.

Başhekim Hasan Hocaoğlu'ndan bilgi alan Yılmaz, depoları kontrol etti, ilaç ve malzeme stoklarını inceledi. Devlet Hastanesi'nin depo olarak kullandığı eski Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin spor salonunu gezen Hasan Yılmaz, başhekimin de önerisiyle son derece müsait olan salonun spor ve plates salonu olarak değerlendirilmesi için talimat verdi

DEVLET HASTANESİNE DEV ACİL
İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Devlet Hastanesi'ndeki incelemeleri sırasında Başhekim Hasan Hocaoğlu'ndan yeni yapılacak acil servisle ilgili de bilgi aldı. Bunun da yeni bir proje olduğunu açıklayan Hasan Yılmaz, Balıkesir Devlet Hastanesi'nin bahçesine 20 yataklı dev bir acil merkezi yapılacağını müjdeledi.

Acil servislerin son derece önemli olduğunu kaydeden Sağlık Müdürü Yılmaz, kısa bir süre sonra yapılıp tamamlanacak yeni acil servsiste hem doktor ve sağlık ekibinin daha rahat görev yapabilecekleri hem de bakılacak acil vakalara çok daha iyi hizmet verileceği modern ve bağımsız bir bölüm olacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, ilçelerdeki sağlık grup başkanları ve hastane başhekimleriyle bir araya geldikleri değerlendirme toplantılarının sonuncusunu Marmara ilçesinde yapacaklarını bildirdi. Yılmaz, Marmara Adası'ndaki sağlık hizmetleriyle ilgili inceleme fırsatı da bulacağı toplantıda 2010 yılındaki hizmetlerin, aksaklıkların ve yapılacak çalışmaların genel bir değerlendirmesinin yapılacağını kaydetti.

24.12.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'e Bin Yataklı Hastane Yapılıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi