Şifrem?
68 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Mahallenin Baz Tepkisi Bitmiyor
Ayvalık'ta karar verilmesi zor bir durum yaşandı. Mahalle sakinleri olarak, sağlık endişesi nedeniyle baz istasyonlarına karşı ayaklandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kurulum yapan firma da, kanuni yönden haklı olarak, kurulum yaptıkları alanın imar dışında kaldığını ve izinleri bakanlıktan aldıklarını söyledi.
Ayvalık ilçesinde bulunan Hamdibey Mahallesi sakinleri, bir süre önce mahallelerinin sırtlarında bulunan tepede kurulmaya çalışılan baz istasyonun, ikincisini kurmaya çalışan firma personeline sert tepki verdi.

Bir süre önce kurulan ilk baz istasyonunun faaliyete geçmesinden bu yana mahallede kanser ve ani ölümlerin arttığını ifade eden mahalle sakinleri, çocuklarının geleceğini düşündüklerini kaydederek, birincisi yetmezmişçesine ikincisi kurulacak olan baz istasyonu sonrasında yakın gelecekte mahallelerinde ölüm oranlarının artacağını düşünerek yetkililere sert tepki gösterdi.

Çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan Hamdibey Mahallesi sakinleri, bir yıl kadar önce birincisi kurulan baz istasyonuna da tepki gösterdiklerini, ancak seslerini yetkililere duyuramadıklarından yakınırken, yine bir süre önce aynı noktaya ikincisi dikilen baz istasyonu anteni için GSM Operatörü firmanın çalışanlarınca kablolarının döşenmesine sert tepki gösterince, çalışmalar olay yerine giden Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis memuru nezaretinde sürdürülmek zorunda kalındı.

ÇALIŞMALAR DAHA ÖNCE DE DURDURULMUŞTU
Önceki gün Ayvalık’ın Hamdibey Mahallesi sakinlerinin, firmanın görevlendirdiği personelin, baz istasyonunun yapılmasını engellemek için daha önce de birkaç kez çalışmaları engellediği ve güvenlik açısından firma yetkililerinin çalışmaları üç kez durdurarak, çalışmaları ertelemek durumunda kaldıkları belirtildi. Bugün sabah saatlerinde daha önce dikilen baz istasyonu direğinin alt yapı çalışmaları için iş makineleri ile mahalleye giden firma yetkilileri, dördüncü kez Hamdibey Mahallesi’ne giderek söz konusu tepenin eteklerinde çalışma yapmak istedi. Ancak mahalle halkı yine firma çalışanlarına tepki gösterince, bu kez çalışmalar polis nezaretinde yapıldı.

Mahalleli adına baz istasyonunun kurulmaması için gereken tüm mercilere başvurduklarını kaydeden Ayvalık Roman Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çelik, ancak şimdiye kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Ayvalık Roman Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde bir araya gelen, mahalle sakinleri, mahallelerinin hemen üzerinde bulunan tepede konuşlandırılan baz istasyon direklerinin mahallenin sağlığını tehdit ettiğini kaydederek, “Baz istasyonunun altyapı çalışmaları başlamış olsa da, itirazlarımızı sürdürecek ve sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI DA OLAY YERİNE ÇAĞRILDI
Kendilerine verilen vaatlerin tutulmadığını söyleyen Roman vatandaşlar, baz istasyonunun plana göre Kazım Karabekir Mahallesi’ne kurulması gerektiğini belirtince, bu kez olay yerine Ayvalık Belediye Başkanı’nın gelmesi istendi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in kent dışından olması nedeniyle yerine vekaleten bakan Ayvalık Belediye başkan Vekili Arif Tünek, baz istasyonunun bulunduğu alana geldi. Mahalleli ve Dernek Başkanı Mustafa Çelik’in baz istasyonunun planda Kazım Karabekir Mahallesinde konuşlanması gerektiğine dair itiraz ile ilgili tam anlamıyla bilgi sahibi olmak için planı alıp belediye binasına döndü.

Tünek, öğleden sonra Ayvalık Roman Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Çelik ve bir gurup mahalleliyle belediye de planı inceledikten sonra, söz konusu planda kurulması öngörülen baz istasyonunun doğru yerde olduğu görüldü.
Firma yetkilileri söz konusu tepede baz istasyonu değil, aktarma vericisi olacağını kaydederek, bunun içinde Ulaştırma Bakanlığına bağlı Bilişim Teknolojileri Kurumu ve gereken tüm yasal mercilerden izinleri aldıklarını, kurulacak aktarma anteninin de kanserojen akım yaymadığını belirtti.

MAHALELİNİN “BAZ” TEPKİSİ BİTMİYOR
Bazı Hamdibey Mahallesi sakinlerinin, ‘Böyle hizmet istemiyoruz, kanser olmak istemiyoruz’ diye haykırarak, “Çocuklarımızın geleceği için baz istasyonunu istemiyoruz. Neden bu baz istasyonunu ilçe zenginlerinin bulunduğu mahallelere kurmuyorlar. Kenar mahalle insanı olduğumuz için bizim canımızın ve hayatımızın hiç mi önemi yok? Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Zaten yoksullukların pençesinde kalmış aileleriz. Günlük kazançlarımızla ancak günü kurtarabiliyoruz. Çocuklarımızın yetiştiklerinde kanser hastalıklarından genç yaşta hayatlarını yitirmelerini istemiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

Ayvalık Hamdibey Mahallesi sakinlerinden bazı kadınlarla yaşlı vatandaşların, ‘Eğer yasal yollardan bu baz istasyonları kaldırılmazsa, biz bu baz istasyonlarını kendi imkanlarımızla kaldırmasını da biliriz’ diye konuşmaları, mahallelinin öfkesini gözler önüne serdiğinin kanıtı olarak kabul edildi. Tepkilere rağmen söz konusu tepede GSM firmasının kurulan direği için alt yapı çalışmaları sürerken, önümüzdeki günlerde söz konusu baz istasyonu ile ilgili gelişmeleri de ilçe halkının yakından takip ettiği gözleniyor.

“İSTASYONUN BULUNDUĞU ALAN İMAR DIŞI”
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen GSM firması yetkileri ise, “Biz gerekli izinlerimizi hepsini aldık. Zaten kurulum yaptığımız yer, imar alanı dışında. Yani yerleşim yerlerinde uzak. Burada bulunan yapılarında kaçak olduğunu düşünüyoruz. Biz gerekli izinlerimizi bakanlıktan aldık. Belediye ile bir ilgisi yok. Zaten kurulum yaptığımız cihazlar sadece aktarıcı. Herhangi bir radyasyon etki yok. bu tepkiyi anlamadık. Bu alan imar dışındadır ve izinlerimizi belediyeden değil, bakanlıktan aldık” dedi.

09.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Mahallenin Baz Tepkisi Bitmiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi