Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Altınoluk’ta bulunan Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaretinde balıkçıların sorunlarını dinledi.
UTANÇ VERİCİ BİR DURUM SÖZKONUSU
Yunanistan’da balık yasağının Ocak ayında başladığını, ancak ülkemizde ise balık yasağının Mayıs ayında başladığını belirten Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ataç, “Bu durum utanç verici. Biz balığı yumurtladığı bir dönemde tutuyoruz. Bu durum bizde balığın üremesini engelliyor. Aynı suyu paylaştığımız Yunanistan'da serbest iken bizde yasak. Bu durum yazın kendi suyumuzdaki balığımızı dövizle ithal etmek zorunda bırakıyor”dedi.
Ataç, şunları söyledi:
“Yasakların Midilli deki gibi balıkların üreme zamanında yasak olmasını istiyoruz. Bir balık ortalama 2 milyon yumurta bırakıyor. Biz ise bu balığı yumurtasını bırakmadan yakalıyoruz. Bu da balık üretimi düşürmektedir. Bu Tarım Bakanlığı’nın yanlış bir politikasıdır. İlk kez bir Kaymakam bizi ziyaret ediyor. Balıkçıya sahip çıkılması bu noktada çok önemli. Ziyareti ile Tunç bizi onurlandırdı” diye konuştu.
KAYMAKAM ZİYARETTE MÜJDE VERDİ
Kaymakam Osman Tunç, Tarım Bakanlığı’nın 2010 yılında bitirileceği açıkladığı resif projesi çerçevesinde balıkçıların merakla beklediği ihalenin bu ay içinde yapılacağının müjdesi verdi.
Tunç, ihalenin 24 Kasım tarihinde Antalya’da yapılması sonrası Edremit Körfezi’ne 2 bin adet yapay resif yapılacağını, sorunların da takipçisi olacağını söyledi.
ARAMA KURTARMA TİMİ KURULACAK
Bu arada Ataç ile Tunç, Edremit Körfez Bölgesi’nde sivil arama kurtarma birliği kurulması konusunu görüştü.
ARAÇLA GELDİ, TEKNE İLE DÖNDÜ
Kaymakam Osman Tunç, ardından, Özgür isimli balıkçı teknesi ile Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ataç ve beraberinde Altınoluk Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Gülbay ve dalgıç Cengiz Yavuz ile birlikte deniz turuna çıkıldı. Tunç, Altınoluk'tan, Güre'ye deniz yoluyla geldi.
03.11.2010