Şifrem?
80 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Altınova'nın Acil Sevisi Kapatıldı
Ayvalık'a bağlı bin nüfuslu Altınova beldesinin tek hastanesi olan Alattin Süberoğlu Devlet Hastanesi’nin acil servisi hastalara kapılarını kapattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

1994-1999 yılları arasında dönemin Belediye Başkanı Alaattin Süberoğlu’nun girişimleri ile belde halkından toplanan bağışlarla yapılan hastane, 1998 yılında dönemin Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy ile imzalanan protokol ile Sağlık Bakanlığına devredilmişti.

2007 yılında hizmete giren poliklinikle, Ayvalık Devlet Hastanesi bünyesindeki sağlık ekipleri faaliyet vermeye başlayan Altınova Alattin Süberoğlu Devlet Hastanesi, 2008 yılında Acil Servis’in de devreye girmesiyle belde halkının sağlık sorunlarının çözümünde dev hizmetlerde bulunmaya başlamıştı.

Ancak, hastanenin üzerinde dolaşan karabulutlar nedeniyle geçen yıl belde halkının sağlık ihtiyaçlarına cevap verir nitelikteki hastanenin siyasi sebeplerden kaynaklandığı düşünülen çeşitli gerekçelerle tamamen kapatılmasının gündeme gelmesi bölge halkının sert tepkilerine neden olunca, konu Altınova Belediyesi Kent Konseyi’ne taşınmış ve hararetli tartışmaların ardından, AK Parti Altınova Belde Başkanı Ümit Şen, “Hastanenin kapatılması söz konusu olamaz” diyerek tartışmalara son noktayı koymuştu.

100 yataklı olarak inşa edilen Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi için vatandaşlar odalar tefriş etmiş kapılarına da adlarını yazdırmışlardı. İçinde bulunduğu mevcut koşulların, acil ameliyatların bile yapılabildiği konuma ve donanımlara sahip hastanede, Ayvalık’tan gelen doktorlarla poliklinik hizmeti devam ederken nasıl olduysa, geçen hafta sonu itibariyle, Acil Servis kapatılarak, sadece pansuman hizmeti vermeye başladı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Altınova’da hafta sonu itibariyle Acil Servis’in kapatılmasının sonrasında bu sabah hastaneye tedavi olmak için gidip, geri dönmek zorunda kalan vatandaşların tepkisi ise sert oldu. Hastanenin tamamen seçim malzemesi olarak kullanıldığına inanan vatandaşlar, “Beldemizin tek sağlık kuruluşu olan hastanemiz, şimdi kapatılır, seçim öncesi açılır. Bizlerin bağışlarıyla yapılan hastane, geçmişte Sağlık Bakanlığı’na devredildi ama sağlıklı hizmet alınamadı. Bağlı bulunduğumuz Ayvalık’tan beldemize gelip görev yapmak istemeyen doktor ve sağlık ekiplerinin zamanla sorun çıkardıklarını biliyoruz. Hatta bir süre önce Balıkesir Valisi bile ‘Hastane kapatılsın. Sağlık Ocağı Altınova’ya taşınsın’ demişti.

Şimdi Aile Hekimliği uygulaması başlayınca da bu uygulama bahane edilerek hastanemizin Acil Servis’i kapatıldı. Kimleri de hastanenin döner sermaye biriminin yeterli kazanç sağlamamasının bahane edilerek bu yönde karar verildiğini iddia ediyorlar ” diye konuşarak tepkilerini dile getirdi ve AK Parti Altınova Belde Başkanlığı’nı göreve davet ettiler.

Altınova’da, CHP Kadın Kolları ile Anneler Derneği, kapatılması gündeme geldiğinde AK Parti Altınova Belde Başkanlığı’nın garanti vermesiyle konuyla ilgili imza kampanyası başlatmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Acil Servis’in kapatılmasıyla, belde halkının acil hizmetlerinin Ayvalık Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği gözlenirken, Altınova Alattin Süberoğlu Devlet Hastanesi’nde şu an sadece Çocuk, Göz, Genel Cerrahi, Poliklinikleri ile Laboratuarın hizmet verdiği belirtildi.

BELDEYE 112 ACİL HİZMET BİRİMİ KURULUYOR
Öte yandan, konuyla ilgili görüşlerini belirten bazı yetkililer, Altınova Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi’nin yataklı tedavi yapabilme yetkisine sahip olmadığı için, söz konusu hizmetlerin Balıkesir Valiliği’nin onayıyla yapıldığını belirterek, “Ancak Aile Hekimliği uygulaması kapsamına geçtiğimiz bu günlerde söz konusu hastanenin Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterleri taşımaması nedeniyle Acil hizmetlerin Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yürütülmesi öngörüldü.

İl Sağlık Müdürlüğü, Altınova’da 112 Acil Hizmet birimini konuşlandırılmasını ve beldede ki acil durumlarda bu birim kanalıyla acil vakaların güvenli bir şekilde Ayvalık Devlet Hastanesine ulaştırılması yönünde alt yapı çalışmaları başlatıyor” diye konuşmakla yetindiler.
Altınova’da bulunan Alattin Süberoğlu Devlet Hastanesi ile ilgili karmaşanın çözümü noktasında önümüzdeki günlerde yetkililerden geniş çapta açıklamaların yapılmasının beklendiği de gelen bilgiler arasında.

03.11.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Altınova'nın Acil Sevisi Kapatıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi