Şifrem?
70 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Köylüler Yıllar Sonra Atasına Kavuştu
Ayvalık'a bağlı Beşiktepe Köyü, Cumhuriyet Bayramı ile birlikte Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Büstüne kavuştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Geçtiğimiz 12 Eylül’de yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan referandum öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvalık İlçe Başkanlığı ile Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanları’nın da katıldığı köylerdeki seçim çalışması sırasında tüm köylüler, CHP’li heyetten alt yapı için kum, çakıl ve benzeri taleplerde bulunurken, Beşiktepe köylüsü ise, CHP İlçe Örgütü ile Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’den köy meydanına bir Atatürk büstü yapılmasını istemişti. Türközen de, en kısa zamanda köylülerin bu talebini yerine getireceğinin sözünü vermişti.

Cumhuriyet’in 87. yıl dönümü kutlanmasının yapıldığı önceki günkü bir törenle Türközen, Beşiktepe köylüsüne verdiği sözü tuttu ve hiçbir masraftan kaçınmayarak Beşiktepe köy meydanına Atatürk büstünün yapılmasını sağladı. Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk büstü, Cumhuriyet Bayramından bir gün önce yapılan törenle hizmete sunuldu.

Tasarımının sanat tarihçisi Uğur Bilge tarafından yapıldığı, çevre düzenlemesinin de Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlandığı Beşiktepe köy meydanında yapılan törene, Türközen’in yanı sıra, CHP İlçe Örgütü yöneticileriyle Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Balıkesir İl Genel Meclisi ve Ayvalık Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

Atatürk büstünün açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Cumhuriyetin 87. yıldönümü gibi anlamlı bir günde böylesi bir açılış yapmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yurdumuzu düşmandan kurtarmakla kalmadı, bağımsız bir Türkiye kurdular. 21. yüzyılda liderin unutulmasına rağmen Atatürk halen daha ilkeleriyle yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün devrimleri ışığında ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.

Beşiktepe köyünde yapılan Atatürk büstü açılışında duygu ve düşüncelerini dile getiren CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol da, “Referandum çalışmaları sırasında ilçemizin tüm köylerini gezerek ‘Hayır’ oyu için propagandalarımızı yaptık. Bu çalışmalarımız sırasında köylülerimizin taleplerini de değerlendirdik. İlçemize bağlı köylerimizin içinde en güzel talep Beşiktepe köyünden geldi. Bugün burada köylümüzün bu talebini yerine getirmiş olmaktan son derece büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

BEŞİKTEPE KÖYLÜSÜ MUTLU
Yapılan törende, Atatürk büstü ile birlikte yapılan çevre düzenlemesiyle köylerinin Cumhuriyet meydanına da kavuştuğunu belirten Beşiktepe Köyü Muhtarı Hasan Yıldırım ise, “Köyümüzün alt yapı ve benzeri bir çok sorunu var ama en büyük eksiğimiz köyümüzün meydanında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ümüzün büstünün olmayışıydı. Bu yüzden de köy halkı olarak manevi anlamda derin bir eziklik ve yoksunluk yaşıyorduk. Şimdi ise son derece mutluyuz. Bu konuda elinden geleni ardına koymayarak bizim için en büyük hizmeti yapan Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Hasan Bülent Türközen ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Üzerinde, Mustafa Kemal’in “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” özdeyişinin yazılı olduğu bronz alaşımlı Atatürk büstünün çevre düzenlenmesinde Haymana beji rengindeki kaplamaların kullanıldığı ve yapılan düzenlemelerde kaliteli mermer ve malzemelerle donatıldığı gözlendi.

29.10.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Köylüler Yıllar Sonra Atasına Kavuştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi