Şifrem?
186 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir tohum

-
2276897 Balıkesir haber tohum 3641 inceleme

Büyükşehir Belediyesinden Manyaslı Çiftçilere Yemlik Tohum Desteği
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Manyas Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan yemlik tohum projesine maddi destek sağladı.
18.09.2019
Balıkesir'de Üretip 18 Ülkeye Tohum İhraç Ediyorlar
Balıkesir'de bir firma tarafından üretilen sebze tohumları 18 ülkeye ihraç ediliyor.
10.09.2019
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünden Tarımsal Üretime Destek
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, mevcut tarım arazisinde bünyesinde bulunan binlerce hayvanın yem bitkisi ihtiyacını karşılamanın yanı sıra yıllardır kaliteli sertifikalı buğday ve arpa tohumluğu üretimiyle de bölge ve ülke çiftçisine katkı sağlıyor.
19.08.2019
Manyas'ta Ayçiçeği Üretiminde Artış Beklentisi
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, bu yıl ayçiçeği üretiminde artış beklediklerini söyledi.
24.05.2019
Okulda Yetiştirdikleri Fideleri Pazarda Satıp Girişimciliği Öğrendiler
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, tohumdan yetiştirdikleri fideleri pazarda satarak girişimciliğin en önemli aşamalarından pazarlama sürecini deneyimledi.
20.05.2019
Meyve Çekirdekleri ve Bitki Tohumları Takıya Dönüşüyor
Balıkesir'in Edremit ilçesinde zeytin, erik, şeftali ve badem gibi meyvelerin çekirdekleri ile Kazdağları'nın eteklerinden toplanan bazı şifalı bitkiler ve tohumları, köylü kadınların elinde takıya dönüşüyor. 
30.04.2018
Ayçiçeği Üreticisine Destekleme Kredisi Veriliyor
Trakya Birliğe bağlı Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, üretici ortaklarına destekleme kredisi veriyor.
24.03.2018
Balıkesir'de Çiftçiler Ürünlerini Cadde ve Sokaklarda Kurutuyor
Balıkesir'in Manyas ilçesinde, yemeklik ve tohumluk için sararması beklenip daha sonra ise hasat edilen fasulyeler cadde ve sokaklarda kurutuluyor.
14.11.2017
Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu
Balıkesir ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonlarda 25 kilogram kubar esrar ile 3 kilogram kenevir tohumu ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
09.11.2017
Funda Bitkisinin Süpürgeye Uzanan Serüveni
Mayıs ayında ekimi eylül ayında da hasadı yapılan funda bitkisi (süpürge otu), yaprak ve tohumlarından ayrıldıktan sonra kurutularak demeti 5 liradan satılıyor.
12.09.2017
Balıkesir'de Yerli Tohum Güçlendirme Çalışmaları
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin tek bitki özü üretim tesisini bünyesinde tutan bir Ar-Ge firması tarafından, Kazdağları’nda yerli tohum üretimi gerçekleştiriliyor ve tohumların etken maddelerinin artırılması için çalışma yürütülüyor.
22.05.2017
Balıkesir Ülkü Ocakları Kendi Yerine Kavuştu
Ülkü Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Kürşat Can Ateş, başlattıkları "Tohum Kart Projesi" ve "Bir tuğlada siz koyar mısınız" kampanyası ile Balıkesir Ülkü Ocaklarına kendi hizmet binasını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
06.10.2016
BAU'de Tohumlar Toprakla Buluştu
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Tohumlar Kampüse-Doğa Dostu Kent Bahçeleri” kampanyası kapsamında, Balıkesir Üniversitesi'nde ekolojik temelli eğitimler ile bahçeciliği içeren bir dizi etkinlik düzenlendi.
09.01.2016
Anıtkabir’den Getirdiği Fidan Tohumlarıyla Çiftlik Kurdu
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, bir kişi, Anıtkabir’den getirdiği fidan tohumlarıyla çiftlik kurdu.
12.12.2015
Burhaniye’de Çiftçilere Ucuz Buğday Tohumluğu Dağıtıldı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçileri çeşitli fuarlara götüren Ziraat Odası Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yılda ucuz buğday tohumluğu dağıttı.
12.11.2015
Edremitli Çiftçiler Bursa Fuarına Gittiler
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ziraat Odası’nın düzenlediği organizasyon ile çiftçiler Bursa’da düzenlenen Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi fuarını ziyaret ettiler.
19.10.2015
CHP Milletvekili Mehmet Tüm:'Pkk Tetikten Elini Çekmelidir'
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Değerli dostlar, kin, nefret, savaş söylemlerine karşı barış tohumlarını ekmenin tam zamanıdır. Buradan sesleniyoruz. PKK elini şartsız tetikten çekmelidir" dedi.
02.09.2015
Manyas’ta Ayçiçeği Önalım Fiyatları Açıklandı
Balıkesir’in Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, ayçiçeği önalım fiyatları ile ilgili açıklama yaptı.
25.08.2015
Bandırma’da Uyuşturucu Operasyonu
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, 2 kilogram kubar esrar maddesi, 47 Hint keneviri ve 50 gram kenevir tohumu ele geçirildi.
03.08.2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Kaz Dağları'ndan Geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yerli tohumu, yerli uçak kadar destekliyoruz” açıklamasının ardından Türkiye’deki bilim insanları, yer altı seraları yaparak başlattıkları yerli tohum çalışmalarını anlattı ve Erdoğan’ın çok önemli bir konuya temasta bulunduğunu söyleyerek teşekkür etti.
11.05.2015
Mustafa Dirim, 'Her Zaman Çiftçimizin Yanındayız'
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallesi Altınova’da, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğüne atandıktan sonra başta Altınova ve kırsal mahallelerde çiftçilerin kısa sürede sevgisini kazanan Mustafa Dirim ve ekibi, üyelerine hayvancılık, zirai ilaç, tohum, gübre, mazot, kömür, zirai iş makineleri, sera naylonları ve daha birçok çeşit tarım alanında kullanacakları ekipmanları piyasadan daha ucuza ulaştırılmasında önemli pay sahibi oldu.
23.02.2015
Ayçiçeği Üreticisine 210 Bin Tl Fark Ödeniyor
Balıkesir’in Manyas ilçesinde, Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu’nca, ayçiçeği fiyatlarının belirlenmesinden sonra, aradaki fark üreticilere ödenmeye başladı.
29.12.2014
Çam Fıstığı Rekoltesinde 2 Yıldır Düşüşe Sebep Olan Yırtıcı Böcekle Mücadele Başlatıldı
İzmir’in Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası’nda, çam fıstığı rekoltesinin düşmesine sebep olan ‘Batı Çam Tohum Böceği’ ile mücadele için yerli ve yabancı akademisyenler geniş çaplı çalışma başlattı.
11.12.2014
Amerika Kökenli Çam Fıstığı Düşmanı Böcekle Biyolojik Mücadele Başladı
Çam fıstığını tehdit eden ve her geçen gün yayılan "batı çam tohumu böceği"ne karşı Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları’nda biyolojik mücadele başladı.
02.12.2014
Burhaniye'de Çiftçilere Ucuz Buğday Tohumu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ziraat Odası tarafından çiftçilere ucuz tohumluk buğday dağıtılıyor.
08.10.2014
İsrail’in Tohum Politikasına Karşı Proje Geliştirdiler
Ürettiği hibrit tohumlarla sürdürülebilir tarımı durdurarak tekelinde tutmayı amaçladığı öne sürülen İsrail’in büyük projesine son verecek çalışma, Kaz Dağlarında başlatıldı.
31.07.2014
Burhaniyeli Çiftçilere Fuar Daveti
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçiler, Balıkesir Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık, Tavukçuluk, Süt Ürünleri, Zeytin İşleme Teknolojileri, Fidancılık, Tohumculuk ve Gıda Fuarı’na davet edildi.
19.02.2014
12 Dekarlık Arazisine Karabuğday Ekti
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Almanya’dan gelen Turan Baylav, kendi tedavisi için getirdiği karabuğday tohumunu ekerek üretime geçti.
11.07.2013
Çiftçiye 'Sertifikalı' Tohum Desteği
Balıkesir'deki çiftçilere 780 bin 894 lira destekleme ödemesi yapıldı.
04.02.2013
Silajlık Mısır İçin Tarla Günü
Burhaniye'de, artan yem maliyetleri çiftçileri silajlık mısır ekmeye yöneltirken, bir yerli tohum firmasının ektirdiği ikinci ürün silajlık mısır için de tarla günü düzenlendi.
16.10.2012
Ayçiçeği Alım Kampanyası Başladı
Manyas'ta, Yağlı Tohumlar Kooperatifi ayçiçeği alım kampanyasını başlattı.
03.09.2012
Balıkesir'de Sarı Karpuz Yetişiyor
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Uzakdoğudan getirdiği tohumların ekimlerinden olumlu sonuç aldıklarını, önümüzdeki seneden itibaren sarı karpuz ekimini yaygınlaştırıp halka ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.
01.09.2012
Koyunlara İngiliz Suni Tohumlaması
Burhaniye'de, sığırlarda 20 yıldan beri sürdürülen suni tohumlama çalışmaları şimdi de koyunlarda başlatıldı.
29.11.2011
Burhaniye'de Çiftçinin Yüzü Gülecek
Burhaniye'de, çiftçilere sertifikalı buğday tohumu dağıtılmasına başlandı.
03.11.2011
Yerli Tohum Üretimi Yapmamız Şart
Edremit Ziraat Odası'nda yeniden başkan olan Cahit Çetin, tarım alanında Türkiye'nin tohum sıkıntısına dikkat çekti.
21.02.2011
Manyas'ta Tohumluk Satışları Başladı
Trakya Birlik Genel Müdürlüğü'ne bağlı Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Saadettin Kalpakçı, kooperatif tarafından nakdi kredi verilmeye ve tohumluk satışına başlandığını söyledi.
10.02.2011
Tohum Gen Bankası Çalışmaları Hızlandı
Balıkesir Tarım İl Müdürü Sancı tohum gen bankası konusundaki çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.
27.12.2010
Balıkesir'e 'Tohum Gen Bankası' Kurulsun
Türk Tarım Orman Sendikası Balıkesir-Çanakkale Şube Başkanı Hüseyin Yurdakul, Balıkesir'e, 'tohum gen bankası' kurulması gerektiğini bildirdi.
21.12.2010
Manyas'ta Veterinerlere Kaliteli Tohum Uyarısı
Manyas'ta görev yapan serbest veteriner hekimlere yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısında kaliteli tohum uyarısında bulunuldu.
10.12.2010
Bayramiç'te Çiftçiye Tohum Desteği
Bayramiç Ziraat Odası çiftçiye tohum desteğini sürdürüyor.
24.09.2010
Orman Müdüründen Toprak dedeye Destek Sözü
Burhaniye'de, geçtiğimiz nisan ayında öğrencilere 2 bin fıstıkçamı tohumu ektiren Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin’e Edremit Orman İşletme Müdürü’nden destek geldi.
20.08.2010
3 TL'ye Alıp 1 TL'ye Sattılar
Tarım politikalarının yetersiz olmasıyla eleştirilen hükümeti, Valilikler ve Kaymakamlıklar tarafından hazırlanan özel projelerle köylüye maliyetinin çok altında fidan ve tohum satışına olanak verilmesi, bu eleştirilerden kurtaracak gibi göründüğü belirtildi.
01.03.2010
Balıkesir Önemli kişiler











Balıkesir Haber Başlıkları
karadenizliler  BDP  yasa dışı  güzel sanatlar  Emine Erdem  havran  yolcu otobüsü  Anket  fatih erbakan  Sahte Rakı  Emin Buldan  Berberler odası  panel  Küçüköy  Ziraat Odası  Belediye Başkanı  cinayet  emin ersoy  çocuk  Ahmet Akın  tohum  göçmen  geri dönüşüm  atlet  AKP  Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti  Altı Eylül Belediye Başkanlığı  Nail Akkeçi  millet kıraathanesi  ekimi  Arif Efetekin  kovalamaca  operasyon  biber  ismail cankul  İsmet Koçyiğit  sahte para  kutlama  peynir  Edremitte kim önde  intihar  antreman  yaya geçidi  Mustafa Yaman  zafer çakır  Açılış  organize suç örgütü  lokantacılar odası  Mustafa Canseven  Coronavirüs  MHP il Başkanı  halk eğitim  sahte İçki  karesi belediyesi  Yılmaz Arslan  ana metal  Bandırmaspor  proje  Esrar  Altıeylül Belediyesi  motosiklet  ülkücüler  jandarma  zeytinyağı fabrikası  ihtiyaç  balık hali  kavun  gazi  u17  MHP  japonya  harmandalı  kaçak midye  balık  Akp karesi belediye başkan adayı  restore  Sefer Akdağ  hasat  uçak  Karesi Aday Adayı  mysia  milli kuvvetler  6 eylül  kaçakçılık  orman  sinan ergüven  İsmail Pekel  domates  spor  alkol  balıkesirspor-trabzonspor maçı  Gönen Organize Sanayi Bölgesi  minibüs  tarım arazisi  kapya  osb  sanat  çalışma  hüseyin yalçın  CHP belediye başkanı adayı 

Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir tohum

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi