Şifrem?
121 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir orta

-
2305879 Balıkesir haber orta 529 inceleme

Jandarma Trafikte Yaya Önceliğini Anlattı
Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri kapsamında, Karesi ilçesinde bulunan Şamlı Şehit Mustafa Adışen Ortaokulunu ziyaret eden Jandarma ekipleri öğrencilere trafikte yaya önceli hakkında eğitim verdi.
24.10.2019
Bigadiç'te 'Kütüphanede Buluşuyoruz' Projesi
Bigadiç'te, kitap okuma oranını yükseltmek amacıyla ilçe merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilerin katılımıyla "Kütüphanede buluşuyoruz" projesinin ilk buluşmasını gerçekleştirildi.
04.10.2019
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, BM İklim Zirvesi'nde
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Eş Başkanlığı ve Çevre Komitesi Başkanlığı görevlerini yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Birleşmiş Milletler İklim Hareketi Zirvesi'ne katıldı. 
25.09.2019
Yabancı Öğrenciler, Antandros Antik Kenti'ni Gezdi
Edremit ve Şişli Rotary Kulüplerinin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'dan gelen mimarlık fakültesi öğrencileri Antandros Antik Kenti'ni gezerek incelemelerde bulundu.
16.09.2019
Balıkesir'den Orta Doğu'ya Yumurta İhracatı
Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aytekin, "Bölgemizde şu anda günde 2 milyon yumurta üretiliyor. Bu da yılda yaklaşık 700 milyon yumurta demek. Katar, Kuveyt ve Suriye gibi ülkelere yaklaşık haftalık 200 tır civarı ortalama ihracatımız var." dedi.
11.09.2019
İlber Ortaylı'dan Rus Öğrencilere Osmanlı Türkçesi Dersi
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümünde eğitim gören Rus Türkologlar ile Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başlayan "Osmanlıca Yaz Okulu"nun açılış programında bir araya geldi.
21.08.2019
Fatih Erbakan, Bayram Namazını Balıkesir'de Kıldı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Cenab-ı Allah bu bayramı İslam alemindeki, komşu Müslüman ülkelerdeki, Ortadoğu'daki yanan yangının sönmesine vesile eylesin." dedi.
15.08.2019
Dokunduğunu Sanat Eserine Dönüştürüyor
Ortaokul yıllarında merak sardığı kara kalem, yağlı ve sulu boya resim, ebru ve karikatüre, görev yaptığı Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığından emekli olduktan sonra ahşap oyma, heykel ve mozaik sanatlarını da ekleyen Nurettin Başkurt'un elinde, her türlü obje sanat eserine dönüşüyor.
24.07.2019
Açık Kapı-Milletin Kapısı Projesi Edremit'te Uygulanmaya Başlandı
Vatandaşların başvurularının elektronik ortamda kaydedilip ilgili birimlere yönlendirileceği, başvuru sahibinin sürece ilişkin mesaj yoluyla bilgilendirileceği, yapılan işlemlerin üst yöneticiler tarafından takip edileceği "Açık Kapı-Milletin Kapısı" projesi Edremit ilçesinde uygulanmaya başlandı.
23.07.2019
Avrupa ve Orta Doğu Ülkeleri de Balık Soğanı İstiyor
Avustralya ve Sicilya ile Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Kapıdağ Yarımadası'ndaki 5 kırsal mahallede üretilen, yumuşak, sulu, tatlı ve balığın yanında tüketilmesi dolayısıyla "balık soğanı" olarak bilinen "mor soğan"a Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden talep geldi.
27.06.2019
Balıkesir'de Ateşin Dansı Beğeni Topladı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Folklor Araştırma Derneği ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla düzenlenen "Ateşin Dansı" gösterisi beğeni topladı.
22.06.2019
Yağcıbedir Halısındaki Coğrafi İşaret Sorunu Çözüldü
Orta Asya'dan göç eden Yörüklerin, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde elde dokudukları Yağcıbedir halısına verilen coğrafi işaret kullanım hakkı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Sındırgı Belediyesine verildi.
13.05.2019
Teknoloji Bağımlılığı'na Tiyatro Oyunuyla Dikkati Çektiler
Balıkesir'in Manyas ilçesinde bir grup ortaokul öğrencisi, öğretmenleri tarafından kaleme alınan "Z Mahallesi" oyununu sahneye koyarak teknoloji bağımlılığına dikkati çekti. 
10.05.2019
Bandırma'da Her Gün Bin 350 Kişiye İftar
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, ramazan ayı boyunca ortalama her akşam bin 350 kişiye iftar vermeye başladıklarını söyledi.
08.05.2019
Bandırma'da Kağıt Model Uçak Yarışması
Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesi tarafından "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi" kapsamında ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik "Kağıt Model Uçak Yarışması" düzenlendi.
25.04.2019
Balıkesir'de Turizmde Ortak Akıl Çalıştayı
Balıkesir'in Havran ilçesinde Turizmde Ortak Akıl Çalıştayı yapıldı.
18.04.2019
Okul Sporları Müsabakalarında Başarılı Olanlara Ödül
Bandırma'da Okul Sporları Balıkesir İl Tertip Komitesi tarafından, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen müsabakalarda başarı elde eden okullar, kupayla ödüllendirildi.
05.04.2019
Bakan Kasapoğlu, Balıkesir'de Gençlerle Buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençlerimizi sevdiğini ve gençleri önemsediğini hem ifadesiyle hem de icraatlarıyla ortaya koyan bir liderimiz var." dedi.
29.03.2019
CHP ve İYİ Parti'nin Ortak Balıkesir Mitingi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir'deki Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen ortak mitinge katıldı.
18.03.2019
Ayvalık'ta Fırçanı Al Okula Gel Etkinliği Düzenlendi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 15 Eylül Ortaokulu tarafından "Fırçanı al okula gel" etkinliği düzenlendi. 
15.03.2019
Silahla Yaralama Şüphelisi Otobüs Şoförü ve Muavini Rehin Aldı
Manisa'da ortağını silahla yaraladıktan sonra kaçan ve Balıkesir'de bir yolcu otobüsünde şoför ile muavini rehin alan şüpheli, gözaltına alındı.
27.02.2019
TANAP Hibesiyle Köy Okulu Modernleşti
Manyas ilçesi kırsal Akçaova Mahallesi'ndeki ortaokul, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) sosyal ve çevresel yatırım programı kapsamında restore edildi.
21.02.2019
Küçük Vito'nun Renkli Sınıf Hayali 9 Günde Gerçek Oldu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bir ortaokulda öğrenim gören Vito Tuncel'in duvarlarında doğa resimleri bulunan renkli sınıf hayalini, arkadaşları, okul yönetimi ve veliler gerçekleştirdi.
14.02.2019
Kitap Ayracı Satarak Sokak Köpeğinin Tedavisine Katkı Sağladılar
Balıkesir'de bir grup ortaokul öğrencisi, kendi yaptıkları kitap ayraçlarını satarak hasta bir sokak köpeğinin ameliyat edilmesine katkı sağladı.
15.01.2019
Edremit Kaymakamlığından 20 Kişiye İstihdam
Edremit Kaymakamlığı ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından ortaklaşa yürütülen "Toplum Yararına Çalışma Programı" (TYÇP) kapsamında imzalanan protokol gereği 20 kişi 6 ay süreyle istihdam edilecek.
02.01.2019
Kalp İlacı Takibiyle Cinayet Ortaya Çıkarıldı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 3 yıl önce oğlunun kayıp ihbarında bulunduğu F.K.S'nin kullandığı kalp ilacından yola çıkarak araştırmalarını bu yönde derinleştiren ekipler, kadının cinayete kurban gittiğini belirledi. 
29.12.2018
Havran'da Öğrencilere 6 Ton Meyve Dağıtıldı
Balıkesir’in Havran ilçesinde Tutum-Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, Havran Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası tarafından ilçede eğitim gören 5 bin öğrenciye içerisinde elma, portakal ve mandalina bulunan 6 ton meyve dağıtıldı.
13.12.2018
Bandırma'da Bir Gün Sen de Polis Ol Projesi
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği tarafından ortaklaşa "Bir Gün Sen de Polis Ol" adlı proje başlatıldı.
09.11.2018
Balıkesir'de Yarış Ortaokulu Açılış Töreni
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugün biz eğitimle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun yol göstericiliğinde yeni bir hamleye, yeni bir çıkışa doğru gitmekle meşgulüz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu meşguliyetimizin semeresini alacağız, verimliliğine kavuşacağız hep birlikte." dedi.
03.11.2018
TÜİK'ten Öğrencilere Bilgisayar ve Yazıcı Desteği
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü, öğrencilerin eğitiminde kullanılmak üzere Sındırgı ilçesindeki Yüreğil İlkokul-Ortaokulu'na 18 bilgisayar, 2 monitör ve 2 yazıcı bağışladı.
26.10.2018
Balıkesir Kuzu Eti'nin Tespiti İçin Protokol İmzalandı
Balıkesir Ticaret Borsasının girişimleriyle coğrafi işaret alan "Balıkesir kuzu eti"nin sürdürülebilirliği için Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Balıkesir Ticaret Borsası arasında ortak protokol imzalandı.
23.10.2018
20 Gramlık Altın Bilezik İçin 5 Ton Kaya İşliyorlar
Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki bir altın madeninde yer altından çıkarılan 1 ton cevher kayasından ortalama 4 gram altın elde ediliyor.
17.10.2018
Karesi Belediyesine 4,5 Yılda 8 Ödül
Karesi Belediyesinin ortaya koyduğu projelerle 4,5 yılda 8 ödül kazandığı bildirildi.
16.10.2018
Düvertepe'den Kaolin Fışkırıyor
- İlaç, cep telefonu, televizyon, cam, gübre, hayvan yemi, kağıt, boya, lastik, yapıştırıcı, seramik ve mürekkepte kullanılan, Türkiye'de 421 milyon ton civarında rezervi bulunan kaolin madeni, en çok Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki Düvertepe Havzası'ndan çıkarılıyor - Sındırgı'daki madenin işletmecisi Mustafa Karanfil: - "Türkiye'de kaolinin ocaktan çıkış ortalama ton fiyatı 25 lira. Dışarıdan aldığımız işlenmiş kaolinin tonu bin 200 dolar. Türkiye'de bunu işleyecek teknik yok. Teknik bulunur ama finansman bulamıyoruz. Yatırımcı bulursak o tekniği bir şekilde oluştururuz"
03.10.2018
Ege'de Beklenen Tropik Fırtına
- Edremit Körfezi'nde turizm işletmeleri, esnaf ve küçük balıkçı teknesi sahipleri, Orta Akdeniz'de oluşması beklenen tropik fırtınanın bölgeyi etkileme ihtimaline karşı çeşitli tedbirler almaya başladı.
29.09.2018
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş
"Fahiş fiyattan satanlar, stokçuluk yapanlar Türkiye'nin yüz karasıdır" - "Bir taraftan fahiş fiyattan satanlar, bir taraftan 'daha da pahalansın' diye stokçuluk yapanlar, Türkiye'nin yüz karasıdır. Böyle milli bir mücadele verdiğimiz dönemde, bunların tolere edilmesi, bunlara müsamaha gösterilmesi mümkün değildir" - "Tespit edilen stokçular ya da fahiş fiyatlarda satanlar hakkında yasal işlemler yapılıyor. Gerekirse bu tedbirler daha da ağırlaştırılır. Mühim olan milletimizin üretim gücünün korunması, tezgahının dağıttırılmamasıdır. Bunu sağlayacak fiyat spekülasyonlarına Türkiye, asla göz yumamaz" - "İdlib konusunda Ruslar ile varılan mutabakat sonucunda İdlib'de orada hem göçün olmamasını sağlayacak hem de sivil insanların korunmasını sağlayacak bir plan üzerinde anlaşıldı. Ümit ederiz ki bu plan herhangi bir provokasyona meydan verilmeden başarıyla uygulanır ve Türkiye'nin İdlib özelinde ortaya koymuş olduğu bu insani diplomasi meselesi de bütün dünyaya örnek olur" - "Gerçekçi kararlarla Türkiye ekonomisinin daha da güçlü hale getirilmesi için bu saldırıları geride bırakacağız ve inşallah Türkiye yoluna güçlü bir Türkiye olarak devam edecektir. Bunun için hepimizin, bütün milletimizin bu operasyonlara, bu manipülasyonlara karşı uyanık olması herhalde önümüzdeki dönemin en önemli hususiyetlerinden birisidir"
26.09.2018
Antandros'ta Pitos Mezarlara Rastlandı
- Kazdağları'nın eteklerinde milattan önce 10. yüzyılda kurulduğu düşünülen, bazı kaynaklara göre tarihi milattan önce 2 bin yılına kadar uzanan Antandros Antik Kenti'nde, halk arasında "küp mezar" olarak da bilinen 2 "pitos mezar" bulundu - Kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat: - "Antandros kazılarında Yunanlıların kullandığı iki pitos mezarına rastladık. Halk deyişiyle küp mezarlar. Pitos mezarlar özellikle milattan önce 6. yüzyılın ortalarından itibaren kremasyon, yani yakarak gömmeden, inhumasyon yakmadan gömmeye geçişte mezar muhafazası olarak kullanılan büyük boyutlu kaplardır"
24.09.2018
29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali
29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, sanatçı Demet Akalın'ın verdiği konserle sona erdi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza (ortada), Akalın'a (solda) konser sonunda plaket verdi.
24.09.2018
Altyapı Sorunları Sona Erecek
- Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu: - "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Balıkesir'in artık yol ve su sorunu ortadan kalkacak"
17.09.2018
Çeltikte Yüksek Verim Üreticiyi Sevindirdi
- Balıkesir'in Manyas ve Gönen ilçelerinde hasadına başlanan çeltikte yüksek verim, üreticilerin yüzünü güldürdü - Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt: - "Dekar başına ortalama 700 kilogram aldığımızda sadece Gönen'de 55 bin tonun üzerinde çeltik üretimi olacak. Son 5 yılın en yüksek verimine ulaştık" - Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç: - "Bu sene erken başlayan hasatta verim güzel. Hasadımız ekim ayı ortalarına kadar devam eder"
12.09.2018
Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Giray Bulak'tan Açıklama
"(Ümraniyespor maçı) Herkesin birbirini yenebildiği bir lig yaşıyoruz. 'Kesin kazanırız' diyebilecek bir durumumuz yok ama kesinlikle çok mücadele edip agresif oynayacağız. Üç puanı almak için her şeyi ortaya koyacağız"
07.09.2018
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Balıkesir Ziyareti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ölümlü kaza oranımız düştü. Ölümlü kaza sayımız da düştü ama aynı olayda meydana gelen ölüm sayımız maalesef arttı. Hem geçen seneyle aynı oranda gidiyoruz hem de son 10 yılın ortalamasıyla aynı oranda gidiyoruz. Dün akşam itibarıyla maalesef 99 kaybımız söz konusu." dedi.
27.08.2018
Antandros'ta Endüstriyel Alanlar Kazılıyor
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bin 700 yıl önce inşa edildiği belirlenen mozaikleriyle ünlü yamaç ev ile nekropolisin bulunduğu Antandros Antik Kenti'nde geçen sene ortaya çıkarılan endüstriyel alanların tabanlarında daha derine inilmesi hedefleniyor. 
13.08.2018
AB'ye Zeytinyağı İhracatında Fon Yükünün Kaldırılması Talebi
Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, AB ülkelerine yapılan zeytinyağı ihracatında ton başına bin 350 avro gibi, yüzde 30-40'lara varan bir fon ödendiğini belirterek, "Eğer bu fon ortadan kaldırılırsa bizim hem dökme hem de paketli zeytinyağı ihracatında çok önemli ivme kazanacağımızı düşünüyorum." dedi. 
10.08.2018
Kurtdereli Güreşleri'nin Tarihi Geriye Gitti
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Halk Kütüphanesinde yerel gazete arşivi taraması sonucunda Kurtdereli Güreşleri'nin 59 yıllık geçmişe sahip olduğunu ispatıyla ortaya koyduklarını bildirdi.
07.08.2018
İranlı İş Adamları ve Seyahat Acentesi Temsilcileri Kazdağları'nda
İranlı iş adamları ve seyahat acentesi temsilcileri, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneğinin (OTSAD) ev sahipliğinde Kazdağları'nı gezdi.
01.06.2018
Kuzey Ege, Arapların, Ortadoğuluların Tercihi Olacak
 Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, bu sene 40 ila 50 bin arasında Arap turisti Edremit ve Kazdağları'nda konaklatacaklarını belirterek, "Kuzey Ege gelecekte Arapların, Ortadoğuluların tercih noktası olacak." dedi. 
31.05.2018
Manyas'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı
Balıkesir'in Manyas ilçesi İmam Hatip Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.
10.05.2018
UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Balıkesir'de Toplandı
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu, Balıkesir'de bir araya geldi. 
28.04.2018
Ayvalık'ta Güzel Ayvalık Resim Yarışması
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen "Güzel Ayvalık" resim yarışmasında ortaokul düzeyindeki genç yetenekler, birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
23.04.2018
Toplam Kayıt: 1011   Sayfa: 1/21 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ]  [ 10 ]  [ 11 ]  [ 12 ]  [ 13 ]  [ 14 ]  [ 15 ]  [ 16 ]  [ 17 ]  [ 18 ]  [ 19 ]  [ 20 ]  [ 21 ] 
Balıkesir Önemli kişiler







Balıkesir Haber Başlıkları
futbol  Yılbaşı  torna  kültürevi  ayran  ekim  1. lig  kreş  Karesi Mhp ilçe Başkanı  Ayvalık Belediyesi  höşmerim  Organize Suç  kayıp  Kaçırılma  sarımsaklı plajı  sözleşme  AKP  Trafik Kazası  hız denetimi  veteran futbolcuları  Recep Ahmet Mercan  Edremit Belediyesi  Mehmet Siray  İsmet Koçyiğit  hamsi  kaçak kazı  hazırlık maçları  yerli  maden kazası  kavga  dergi  gönen  yeni bölge hastanesi  tren kazası  İsmail Mehrioğlu  karesi belediyesi  maç  karesi  dosluk maçı  altay  Belediye Meclisi  Osman Kılıç  Mustafa Canbey  biber  çeltik  Karesi Aday Adayı  iş ilanları  bakımevi  zehirlenme  pehlivan  kedi  çalışma  Dinçer Orkan  maki  Cengiz Dikici  ceza  Yangın  kaza  okçuluk  balıkesir haberleri  Nurbin Tüfeçioğlu  Gazeteci  Hasan Demiraslan  göçmen  Şevket Barkır  elektrik  kaçak balık  MHP Karesi  Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti  futbolcu  Balıkesir belediye başkan adayı  aşure  silahlı kavga  burhaniye  İsmail Aynur  yağcıbedir  yunan  baskın  Halk Eğitim Merkezi  yavru  kirazlı manastırı  ölüm  Karavan Kamp  otobüs kazası  Yaşar Evci  zehirleme  Kocaseyit Havaalanı  ağaç  kaçak sigara  kutlama  batuhan karadeniz  parti  denetim  ziynet  Mehmet Tüm  Doğan Tokat  kamyon  antandros  Zerrin Eğrioğlu  altınoluk 

Son Günlerin Haberleri
13.05.2024 Tarihli Haberler
12.05.2024 Tarihli Haberler
11.05.2024 Tarihli Haberler
10.05.2024 Tarihli Haberler
09.05.2024 Tarihli Haberler
08.05.2024 Tarihli Haberler
07.05.2024 Tarihli Haberler
06.05.2024 Tarihli Haberler
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir orta

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi