Şifrem?
122 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir ebru

-
2307176 Balıkesir haber ebru 129 inceleme

Toprak Küpte Ebru Denemesi Yaptı
Manyas ilçesinde ebru sanatçısı Osman Şimşek, toprak küplerde ebru sanatı denemesi yaptı.
25.10.2019
Dokunduğunu Sanat Eserine Dönüştürüyor
Ortaokul yıllarında merak sardığı kara kalem, yağlı ve sulu boya resim, ebru ve karikatüre, görev yaptığı Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığından emekli olduktan sonra ahşap oyma, heykel ve mozaik sanatlarını da ekleyen Nurettin Başkurt'un elinde, her türlü obje sanat eserine dönüşüyor.
24.07.2019
15 Temmuz'u Ebru Sanatıyla Anlattı
Balıkesir'in Manyas ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Osman Şimşek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişimini ebru çalışmasıyla anlattı.
15.07.2019
Bandırma'da Renklerle Çanakkale Mahşeri Sergisi
Bandırma Belediyesi tarafından, Osman Şimşek'in eserlerinden oluşan "Renklerle Çanakkale Mahşeri" isimli ebru sergisi açıldı.
20.03.2019
Ebru Sanatçısı Eserlerini Kar Üzerinde Sergiledi
Balıkesir'in Manyas ilçesinde emekli öğretmen ve ebru sanatçısı Osman Şimşek, yaptığı eserleri kar üzerinde sergiledi.
07.01.2019
Ebru Sanatçısı Şimşek Ders Kitaplarına Girdi
Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaptığı ebru denemeleriyle tanınan Osman Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı ders kitaplarına girdi.
15.06.2017
Burhaniye Uygulamalı Bilimlerde Bisiklet Turu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen tiyatro, taekwando, folklor, ebru sanatı, kağıt kaplama sanatı, futbol, basketbol, Rusça kursu, İngilizce kursu, müzik dinletisi, masa tenisi turnuvası gibi etkinliklere son olarak Fotoğraf ve Gezi Kulübünün faaliyetleride eklendi. BUBYO Fotoğraf ve Gezi Kulübü’nün düzenlediği Bisiklet Turu etkinliği, yoğun ilgi gördü.
16.12.2015
Çayda Ebru Sergisi
Balıkesir’in Manyas ilçesinde, ebru sanatçısı Osman Şimşek, su üzerinde eserlerini sergiledi.
31.08.2015
Ayvalık’ta Geleneksel Türk Süsleme Sanatına Sergi Açılacak
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, sanatçı Demet Uzun’un hazırladığı Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açılacak sergide, kısa büre süre öncesine kadar Ayvalık’ta yaşayan ve halen yaşamını Akçay’da sürdüren Demet Uzun’un geleneksel Türk süsleme sanatı içerisinde bulunan tezhip, minyatür, çini ve ebru eserlerinin yer alacağı bildiriliyor.
03.07.2015
Burhaniye’de Çocuklar Ebruya Merak Sardı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı Ebru Kursları ilgi görürken, düzenlenen sergi de çocukların ilgi odağı haline geldi.
16.06.2015
Ayvalık Halk Eğitimi Merkezinden Yeni Hastaneye Ebru Hediyesi
Ayvalık Devlet Hastanesi’ne, Ayvalık Halk Eğitim Merkezi ebru kursu öğretmeni Yıldırım Alp ve öğrencileri tarafından yapılan Ebru çalışmaları hediye edildi.
12.06.2015
Mezuniyet Kepi Tabutunun Üzerine Konuldu
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde basketbol hakemliği yapan ve okuduğu ikinci üniversiteden mezun olan Ebru Kuş, evinde ölü bulundu.
26.05.2015
Ayvalık’ta HEM’den Ebru Sergisi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 7 aylık Ebru Kursu’nda kursiyerler tarafından hazırlanan çalışmalar, önceki gün açılan yılsonu sergisiyle beğeniye sunuldu.
26.05.2015
Ayvalık’ta Ebru Sanatını Yaşatıyorlar
Eski bir tarihe sahip sanat dalı olan ebru sanatı, her ne kadar yakın geçmişte unutulma tehlikesi yaşamış olsa da günümüzde, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşatılmaya çalışılıyor.
08.09.2014
Altınoluk’ta Ebru Ve Resim Sergisi Açıldı
Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Zülkif Bozbek’in ebru, Adil Şahin ve Ceyda Güneş’in yağlı boya resimlerinin yer aldığı sergi Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı.
04.09.2014
Yaşlılar Haftasında Anlamlı Etkinlik
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM), Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, huzurevlerinde yaşayan sakinlere yönelik açtığı, ‘Takı Tasarım, Ebru ve Tutkallı Hamur Çiçek Yapımı’ kurslarında üretilen ürünlerden oluşan sergiler büyük ilgi gördü.
24.03.2014
Kent Konseyinden Örnek Çalışma
Balıkesir Kent Konseyi tarafından geleneksel ebru sanatını tanıtıp sevdirmek amacıyla bazı okullarda, “Okulda Ebru Günleri” adıyla bir tanıtım etkinliği düzenlendi.
25.01.2014
Ebru Gündeş İle Reza Zarrab'ın Ayvalık’ta Yaptırdığı Okul Yarım Kalmayacak
Geçen yıl felçliler için 2 bin 500 sandalye bağışlayarak dikkatleri üzerine çeken Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftinin yardımıyla TOGEM-DER (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) tarafından Ayvalık’ta yaptırılan okulun tamamlanacağı açıklandı.
20.12.2013
Gönül Elçileri Toplandı
Balıkesir'in Manyas ilçesinde, gönül elçileri, kadınların yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için bir araya geldi.
12.12.2013
Küçükköy Belediye Başkanı Ergin Ebru Sergisi Açtı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde 20.Ayvalık Uluslar arası Engelliler Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Ergin Otel'de engelli öğrenciler tarafından hazırlanan ebru sanatına ait eserlerden oluşan serginin açılışını...
21.09.2012
Edremit'te Ebru ve Hat Sergisi Açıldı
Edremit Etnoğrafya Müzesi’nde Edremit ev hanımlarının ailelerine katkı olması amacıyla ve Edremit Tuncay Kılıç'ın büyük desteğiyle kurulan Sığır Önü Mevki El Sanatları Kursu’nun yarı yıl sergisi açıldı.
07.02.2012
Tarladan Şampiyon Çıktı
Ayvalık'a bağlı Altınova beldesinde, yıllar önce Ağrı’dan göç eden bir ailenin kızı olan Ebru Arslan, okullar tatile girince aile ekonomisine katkıda bulunmak üzere 20 TL yevmiye ile tarlada işçilik yaparken, girdiği LYS sınavlarında LYS ve YGS sınavlarında Türkiye genelinde 1 buçuk milyon öğrenciyi geride bırakarak Türkiye 852.’si oldu.
02.08.2011
Ebru Gündeş'e Sahnede Yüzük Sürprizi
Balıkesir'in Erdek ilçesinde konser veren ünlü sanatçı Ebru Gündeş'e sahnede Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından yüzük armağan edildi.
30.06.2008
Sındırgı'da İlköğretim Öğrencilerinden Ebru Sergisi
Sındırgı'da, Osmanlar İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Ebru sergisi, büyük beğeni topladı.
07.01.2008
Balıkesir Önemli kişiler













Balıkesir Haber Başlıkları
antreman  solo türk uçağı  yunan  çeltik  il göç idaresi  Cengiz Dikici  ekimi  radar  seminer  düzensiz göçmen  Ayakkabıcılar Odası  otomobil  şehit aileleri  Halk Eğitim Merkezi  zehirleme  Kocaseyit Havaalanı  7 yaralı  Seçim Sonuçları  Erhan Ortaköylü  MHP  bakkallar odası  Başkan Adayları  teksüt  huzur  Esnaf  Gazeteci  Zerrin Eğrioğlu  ihale  Sedat Pekel  atlı cirit  zehirlenme  Önceçim  yeni bölge hastanesi  chp belediye baskan adayi  Belediye Başkan Adayı  Ensar Aytekin  motosiklet  Kaçırılan Kız  plaket  rum patriği  av sezonu  spor toto  Kadın Girişimci  çalışma  silahlı kavga  balıkesir haberleri  Açılış  boğulma  MHP Karesi  Sema Kırcı  kutlama  okçuluk  Şevket Barkır  ziyaret  turizm  Hilal Demirözer  Soygun  voleybol  kaçak  denetim  çalıştay  veteran futbolcuları  firar  Emin Buldan  necdet uysal  Trafik Kazası  Küçüksan  istiklal  Belediye Meclisi  hüseyin yalçın  Sefer Akdağ  spor  hayırsever  antandros  Selahattin Güvenç  eş zamanlı operasyon  tutuklandı  Berberler odası  İsmail Uğu  milli mücadele  yasak  görkemli  işgal  kavun  Büyükşehir Belediye Başkanı  bayram namazı  sokak  Kızılkeçili köyü  hazırlık maçı  hazırlık maçları  Bandırma Belediyesi  atolye  oyun  Mustafa Yaman  İbrahim Ceylan  cemal öztaylan  Harun Ertaş  Karavan Kamp  kapya  Bonzai 

Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir ebru

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi